Cuvântul și INTENȚIA pentru anul 2021

Anul trecut, după zilele și bucuria de Crăciun, am căutat cuvântul reprezentativ pentru anul 2020. L-am invitat în viața mea, prin oameni mi-a fost trimis și cu ajutorul unei dragi prietene l-am aflat. ÎMPREUNĂ avea să fie intenția și năzuința cu care am plecat la drum, în noul an. Intențiile toate, conștiente – și mai mult inconștiente pot spune acum! -, toate au pornit odată și de la acest ÎMPREUNĂ. 

 

Cum mi-a dăruit Dumnezeu mai apoi oamenii din anul acesta, cu ei și prin ei să cresc și să nu deznădăjduiesc, să cred și să construiesc  ÎMPREUNĂ, a fost precum o magie. Sunt recunoscătoare și mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate!

 

Astăzi, zilele acestea din nou într-un final de an, caut și nădăjduiesc să primesc cuvântul cu care să mă însoțesc în anul care vine. Am în minte prezență, curaj, încredere, măiestrie, magie… Toate mă curtează, ori eu pe ele, încă nu știu cum e! Am încredere că cel ce este hărăzit a fi, vine, prin gând sau cuvânt, prin oamenii de lângă mine. Cred în magia lui ÎMPREUNĂ, până în ultima clipă din acest an. Și, mai cred în magia lui și de aici înainte,  în însoțirea lui cu mine de aici înainte. Cred că fiecare cuvânt și magia adusă peste an este precum un dar ce rămâne, și-l porți toată viața cu putere, alătuiri de tine.

Odată ce găsesc cuvântul și descopră intenția, îți voi scrie și voi porni o provocare pe grupul Dietetica. Dacă nu faci parte din acest grup, te invit să te însoțești de noi chair acum, aici:

Fie ca fiecare dintre noi să fie atras de un cuvând și o intenție aducătoare de bine pentru sine, radiant al binelui și pentru cei din jurul său.

 

Ce este mai exact ”intenția” și cum o stabilesc?

 

Stabilirea intenției este calea, cu ajutorul voinței și al exercițiului!

Prima etapă în stabilirea ei este legată de pregătire. Liniște-ți simțurile, conștientizează-ți toate mădularele, din vârful de getelor de la picioare, până în vărful capului. 

Pasul doi: stabilește-ți intenția. Poți avea totul numai pentru tine însuți sau să poți să-ți setezi o intenție prin care toată lumea, inclusiv tu, să vă bucurați de roadele ei. Extind intenția astfel încât să cuprindă tot universul! 

A treia etapă este despre a-ți lăsa intenția treptat, să devină rugăciune. ”Iar dacă intenția mea rezonează cu mișcarea întregului univers creat, atunci ea să rodească!” 

În a patra etapă, permite minții să cugete profund, lasă intenția să se scufunde, să se înrădăcineze în tine. Amintește-ți că intenția are nevoie de claritate pentru a putea menține focusul asupra ei și are nevoie să fie însoțită de o emoție înaltă, mai apoi.

 

Cred cu tărie că evoluăm. Dintr-o specie care înțelege puterea ca fiind capacitatea de a manipula și de a controla – o puterea externă,  într-o specie care înțelege puterea ca aliniere a personalității cu sufletul – și o putere autentică. Evoluția noastră impune fiecăruia dintre noi să facem din valorile sufletului propriile valori: altruismul, armonia, generozitatea și respectul pentru tot ce înseamnă Viață.

 

Să găsești un moment pentru a respira astăzi și unul pentru care să fii recunoscător…

Să-ți găsești cuvântul și intenția pentru anul viitor! 

 

Fiecare sfârșit de an a căpătat ceva magic, prin această căutare și setare a intenției pentru anul următor. Este MAGIC, iar aceasta înseamnă pentru mine binecuvântarea prin care Dumnezeu rânduie toate în viețile noastre.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *