De ce ”îndrăgostită de DISCIPLINĂ”

Pentru că mi-a adus libertatea și oportunitatea de a mă cunoaște, de a fi mai aproape de cine sunt și ce doresc să fac. Odată cu disciplina de viață, odată ce am urmărit instalare unei discipline interioare, am căpătat o viziune asupra vieții. Iar această viziune are un mare atribut: acela de a-i inspira pe oameni, de a fi alături de ei și a mă dărui lor.

”Ce faci tu pentru ca lumea să fie mai bună?”, este o întrebarea ce a răsărit în mintea mea, după o vreme în care disciplina reprezintă un mod de viață pentru mine. 

Orice transformare interioară are la bază disciplina personală, fie că vrei sau nu să mă crezi. Nu poți performa fără disciplină! Creșterea puterii interioare se bazează pe disciplină. Prin disciplină interioară, conștient asumată, omul se trezește, devine mai conștient, mai lucid, mai capabil să se cunoască pe sine însuși. Așa ajunge să descopere comoară din interiorul său, prin cercetarea proprie. Așa cum am mai spus, nu o inteligență aparte sau vreun context din viața mea a generat visurile și planurile pe care le-am intenționat și realizat. Ce mi-a fost un adevărat maestru în acest demers a fost exact această atitudine față de mine și față de viața mea: DISCIPLINA.

 

Disciplina este calea către propria noastră comoară. 

Neștiind nimic despre tine și despre resursele tale adânci, ești într-un ținut necunoscut, odată ce te pornești a te crește și a vrea să te vezi îndrăznind în acest demers. Asta aduce cu sine nevoia de a fi riguros cu timpul, atenția, emoțiile tale, toate acestea fiind invitația către o disciplină de viață. Pentru a putea ajunge mai adânc în tine, pe acel teritoriu necunoscut ai nevoie de disciplină, pentru a putea străbate ce se află în acel loc. 

Din păcate sunt mulți dintre noi care văd disciplina ca fiind opusul libertății. Mare păcăleală e aici! Nu este vorba de o impunere exterioară, asumarea conștientă a unor obiceiuri sau ritualuri, iar asta înseamnă că nu atacă nimeni libertatea ta. Toate deciziile conștiente inserate în viața ta nu vin să te priveze de libertate, vin să te conducă spre libertate. Când este omul ”mai plin de această stare”, dacă nu atunci când este ajuns la o cunoaștere de sine? Nu este întâmplător acest îndemn, nici pentru atunci, demult, nici pentru acum… ”Cunoaște-te pe tine însuți și vei cuceri lumea.” Și, oare cum să faci asta, dacă nu printr-o artă în a trăi, onorată chiar de disciplina asumată și iubită, chiar?

 

Nimic măreț nu a fost obținut fără disciplină.

Libertatea începe abia din momentul în care devii conștient de tine însuți, de ceea ce ești. Și nu poți să ajungi să afli cine ești cu adevărat fără disciplină interioară sau fără supravegherea atentă asupra ta. 

Libertatea o vei trăi în adevăratul sens, doar atunci când afli cine ești cu adevărat, care sunt talanții tăi și cu ce poți fi de ajutor lumii acesteia. Ce poți face și tu semnificativ în această viață. Așa a fost la mine, parcursul acestor năzuințe, aici m-au adus.

Mai apoi, apropierea de spiritualitate, întărirea credinței, așa cum pot zi de zi, m-au adus și mai aproape de disciplina personală, precum o atitudine zilnică față de mine, activitatea și viața mea. Așa am înțeles că și aici, în acest context de grijă pentru suflet, disciplina  este cea mai înaltă treapta spre educarea inteligenței spirituale. 

A trăi aproape de Dumnezeu înseamnă a trăi cu o disciplină interioară remarcabilă. Doar astfel poți nădăjdui ca în timp, să fii tot mai aproape de ”chipul și asemănarea Sa”…

 

Disciplina  este cea mai înaltă treapta spre educarea inteligenței spirituale.

 

#day3

#30daysDISCIPLINEmood 

#30daysDISCIPLINEwithLOVE

#30daysDISCIPLINEchallenge 

#30daysDISCIPLINEYourSelf

#săcreștemîmpreună 

#unnouînceput

 

 

2 raspunsuri
  1. Adina
    Adina says:

    Draga mea Lavinia, cat de mult rezonez cu ceea ce ai scris! Ți-a dat Dumnezeu darul de a exprima in cuvinte ceea ce simți. Slava lui Dumnezeu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *