Design your life and then go live it!

”Care crezi că este cel mai mare proiect al tău, pe care-l ai de îndeplinit chiar acum, de exemplu?”, am fost întrebată de curând și, recunosc, nu am dat cel mai bun răspuns. Nu m-am gândit niciodată la asta, nu m-am gândit astfel la viața mea, că ar putea fi cel mai important și grandios proiect. Da! Viața este ca un proiect de design, plin de constrângeri – locuri, bani, circumstanțe, ani, relații… Este o provocare permanentă de adptare și mai mult de atât… Este cel mai frumos și grandios proicet la care lucrăm, fiecare dintre noi. Vrei un masterpiece? Pentru asta ai de muncit, cum altfel să dobândești grandoarea și înălțarea!

Dacă vrei mai mult decât ai acum, ai nevoi să faci ce trebuie cu ce îți dorești, să coexiste. Dar, ele se opun una celeilalte, îmi vei spune. De exemplu: vreau să fiu în vacanță, dar trebuie să merg la birou. Aici vine provocarea: dacă aș putea să fac cumva să lucrez în timp ce sunt în vacanță, asta ar face ca ce trebuie să fac cu ce vreau să fac, să coexiste. Această coexistență aduce valoare, creativitate, aduce o creioanare frumoasă a vieții. Ca să poate fi îndeplinită această năzuință, ai nevoie să descoperi care sunt valorile și mai apoi, pasiunile tale. Pentru toate acestea ai nevoie de oameni și de oportunități, de toate să te bucuri și să profiți, într-un fel sau altul.

Toți trebuie să găsim o cale de a face ceva real, ceva semnificativ în viețile noastre… Și pentru aceasta trebuie doar să cunoaștem oameni. La această concluzie am ajuns acum… Depinde cursul vieții noastre mult de oamenii din viețile noastre. Pe lângă aceasta, următorul pas important în conștiința fiecăruia este: cu ce pot fi de folos și eu oamenilor? Nu contează meseria pe care o avem. Ai nevoie să fii printre oameni. Poți lucra oriunde. Tot ce contează este să oferi ceva cuiva. Acesta poate fi cu adevărat un model de viață. Așa devenim și mai sănătoși, neuroștiința ne spune asta, conectarea umană și compasiunea crează chimia ce favorizează longevitatea și funcționalitatea noastră firescă. 

Mai apoi, ai nevoie să înveți să te uiți spre oameni cu admirație!

Ai nevoie de eroi în viața ta, ca să poți crea ceva deosebit. 

Poate fi vorba de unul dintre părinți, un prieten, un om influent, un scriitor, actor… Oameni care să te inspire, oameni pe care să-i admiri, oameni care-ți arată și te învață despre propriile tale valori. Valorile sunt cele care aduc o constantă în evoluția ta și descoperirea propriei voci interioare. Valorile noastre sunt baza, fundamentul vieții, fie că vorbim despre longevitate, putere financiară, iubire, respect, onestotate, sănătate sau orice altceva.

Ai nevoie să aduci pasiune în viața ta! Ce activitate mă face să pierd noțiunea timpului? Atunci când te concentrezi atât de puternic asupra unei acțiuni, se creează o stare mentală denumit flux. Un amestec de euforie și concentrare asupra performanței maxime, este acea experineță pe care o încearcă artiștii, sportivi, un speaker motivațional, toți aceștia sunt într-o stare denumită altfel ”sunt în nerv.” Nu ai cum să faci asta, dacă nu ai o stare satisfăcătoare, într-o oarecare măsură. 

Gândul meu către tine în acest început de an este un gând de bună credință, unul curajos, care să te determine să faci lucrurile altfel: în anul 2020, design your life and then go live it! Creionează propria foaie de parcurs, propriul design al vieții tale, o viața care să te reprezeinte, să te împlinească… O viață care să fie în acord cu valorile tale. Acesta este secretul vieții împlinite, iar fericirea vine din lucruri simple.

Fericirea este cum anume trăim!

Articol scris și publicate pe tion.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *