Mediul de viață și psihologia crează genetica nostră!

matrix-nov2

“Descoperiri recente in stiinta celulara pervestesc un punct de cotitura important in evolutie. Pentru aproape cincizeci de ani am mentinut iluzia ca sanatatea si credinta sunt preprogramate in genele noastre, un concept la care ne referim prin termenul de determinare genetica. Desi constiinta colectiva e saturata de credinta ca viata noastra este preterminata genetic, o intelegere cu totul noua se dezvaluie lumii cercetatorilor. Cerecetatorii in biologie celulara recunosc acum faptul ca mediul, universul extern si psihologia interna , si cu mult mai important, perceptia noastra asupra mediului, ne controleaza activitatea genelor. Acest documentar va trece in revista in mod general mecanismele moleculare prin care constiinta mediului interfereaza cu reglajele genetice si ghideaza evolutia organismelor.“ de Bruce Lipton

Dr. Bruce H. Lipton este un cercetator de top, recunoscut la nivel mondial, in materie de conxiuni intre stiinta si spirit. Este un biolog specializat pe celule stem, scriitor de renume si detinator al Premiului Goi pentru Pace din 2009. Dr. Lipton si-a inceput cariera ca biolog celular. Si-a obtinut diploma si doctoratul la Universitatea Virginia din Charlottesville inainte de a se alatura Departamentului de Anatomie al Universitatii de Medicina din Wisconsin in 1973. Studiile Dr. Lipton asupra distrofiilor musculare, studii despre clonarea celulelor stem umane, s-au concentrat pe mecanismele moleculare ce controleaza comportamentele celulare. O tehnica de  transplant celular experimental dezvoltata de Dr. Lipton si colegul Dr. Ed Schultz publicata in revista Science a fost denumit o noua forma de inginerie genetica umana.

In 1982, Dr. Lipton a inceput sa studieze principiile fizicii cuantice si modul in care ar putea fi integrate in intelegerea sa despre sistemele de procesare a informatiei de la nivelul celulei. A elaborat studii revolutionare despre memebrana celulei, ce au dezvaluit ca stratul exterior al celulei era un omolog organic al unui computer, echivalentul celulei pentru creier. Studiile sale efectuate la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Stanford, intre 1987 si 1992 a dezvaluit faptul ca mediul, operand prin intermediul membranei celulare si controlat de catre manifestarile si psihologia celulei, activeaza sau dezactiveaza genele. Descoperirile sale, ce au mers impotriva viziunii prin care viata e controlata de gene, au prevestit unul dintre cele mai importante domenii de studiu de azi, cel al epigeneticii. Doua reviste importante de stiinta pornite din aceste studii au definit caile moleculare ce conecteaza mintea si corpul. Multe articole ce au urmat acestora, realizate de alti cercetatori, au validat conceptele si ideile sale. Dr. Lipton este vazut ca una dintre vocile de marca ale noii biologii.

Sursa AICI

http://www.youtube.com/watch?v=8rhHJrbqleM&list=PL9tF3Bm0bxv1nfO5xgD27DZSC0oEAfjrx

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *