Trăiește fără să te superi

Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legi Universului, care poate determina diferite  neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria viaţă.

Supărarea, o alegere deloc înțeleapta a vieții nostre! Ne împotrivim celor din jur, ne împotrivim sorții noastre, iar bucuria ne este răpită odată cu această atitudine.

Supărarea = o alegere mereu fără un bun rezultat!

Supărarea duce spre tristețe, care produce dizarmonie, generatoare de boală.

Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem – gânduri, vorbe, dorințe, fapte, sentimente -,toate se întorc la noi, producând efecte perturbatoare la nivelul câmpului nostru energetic. De aceea, nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească. Oricând aveţi gânduri negative despre o  persoană, să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei. Da, încercați să faceți asta, în primul rând pentru binele vostru. Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice  gând rău reprezintă un atac  energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel, ne atacăm şi ne facem rău unul altuia în mod inconştient, fără să avem habar de consecințe. Orice exprimare dură, rostită pe un ton categoric, poate provoca un rău atât propriei persoane cât şi celei căreia o adresăm. Unui copil căruia mama îi adresează o jignire, are nevoie de alte nouă vorbe frumoase, ca să stingă ”focul” produs sistemului său imunitor.

Neînțelegerile, într-o relație de cuplu, vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt. Fiecare încearcă astfel să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii, să controleze aceasta relație, sa fie cel ce conduce. Când controlezi o altă fiinţă îi iei și energia, îţi asiguri bunăstarea pe socoteala altei persoane. Aparent îți asiguri bunăstarea, evident. Astfel,  devii un vampir energetic. Ori de câte ori cădem în acest prost obicei, ne deconectăm de la sursă şi intrăm pe nivelul ”suferinţă”.â

 

Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară.

Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. 

Lipsa de comunicare duce la neînțelegere.

Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură.

Neînțelegerile crează dizarmonia în cuplu.

Dacă doi parteneri  abuzează fizic sau emoţional unul de celălalt, relația lor este absolut distructivă și nu are nimic ”bucuros” sau firesc în ea. Nu se poate chema ”relție”, ci o putem numi fără îndoială un ”abuz”.

 

Dependenţa naşte agresivitatea.

Agresivitatea produce lipsa armoniei.

Lipsa Armonieie duce spre boală.

Boala merge spre epuizare energetică.

Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag în cuplu si gelozia. Cu cât este mai puternică  dependenţa de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea.  Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă destructivă. Numai prin iubire poate fi secat izvorul răutăţilor.

Este mai bine să plângeţi decât să urâţi pe cineva. Atunci când plângeţi agresiunea apărută se distruge. Nu va încrâncenați în supărări, căutați să înțelegeți ca fiecare disconfort, fiecare durere a vieții voastre este însoțită, invariabil de o lecție ce poate fi învățata. Asta fiind posibil, evident, doar dacă renunțați la supărare și cu puțină analiza conștientă a realității.

Când cineva te jigneşte nu te răzbuna pe el, nu-l urî şi nu te supăra pe el întrucât această jignire este un dar. Dacă nu o accepţi, urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu eşti pregătit nici pentru aceasta poți fi ”zguduit” de soarata. Ar fi bine sa-ti asumi si sa-ti insusesti lectiile de viata. Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime.  Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate, resentimentele.

 

Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat, ne putem vindeca de o boală gravă.”
Roagă-te în permanenţă ca toţi cei din jurul tău să fie fericiţi, sănătoşi şi întreaga lume să fie binecuvântată. Această rugăciune va radia atât de multă iubire către întreaga lume, încât iubirea se va întoarce la tine din belşug. Cum dăruieşti aşa primeşti!
Răzbunarea te face egal cu adversarul. Iertându-l, ai o atitudine superioara. Iertând, ne eliberăm pentru a ne putea înălţa. Ar trebui să fim conştienţi că iertând îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci iertând oferim libertate. În primul rând nouă!
Să alegi calea iertării, alegi eliberaea, alegi libertatea de te bucura de viață, în libertate, fără supărări, resentimente și fără constrângeri generate de supărări.

În dragostea omenească trebuie întotdeauna să existe o detaşare de omul iubit. Cu cât aveţi mai multe pretenţii, iritări şi nemulţumiri faţă de omul apropiat cu atât mai mult creşte dependenţa de el. Dependenţa de valorile materiale ne va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi sufletul!

 

Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers.

Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru.

Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră.

O gândire sau o acţiune negativă este resimţită dureros de mii de organisme. De aceea, există o lege a naturii şi a ştiinţei (Principiul actiunii si reacțiunii) conform căreia răul pricinuit altora ne face rău şi nouă. De aceea, străduinţa de a ierta ”duşmanii” şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace şi iubire, constituie un act protector pentru noi. Așadar, suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce gândim sau, cum a spus Goethe:

”Un om vede lumea cu ce poartă în inima sa.”

E așa de simplu să avem viața în armonie, cu sănătate și cu relații interumane constructive, ține doar de conștientizarea fiecăruia dintre noi, de simplitatea și bucuria cu care vrem și putem să înțelegem existența complexă din noi și de lângă noi.

Seara, înainte de culcare, împacați-vă cu toate evenimentele trăite peste zi, cu toți oameni cu care ați interacționat și nu cumva să vă culcați cu vreo supărare sau cu vreo emoție negativă față de cineva. 

5 raspunsuri
 1. Magdalena
  Magdalena says:

  Foarte frumos :) frumos ar fi sa gandim toti pozitiv si sa fim mai buni pt toti cei din jurul nostru..
  Multumesc Lavinia :-*

  Răspunde
 2. Moraru
  Moraru says:

  Nu mi-am imaginat că există oameni ca tine( în sensul bun)chiar dacă știam că Dumnezeul lucrează tot prin oameni. Ești minunata !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *