Traieste fara sa te superi …

 

 

”Gandirea, ratiunea joaca un rol determinant, atat in viata personala a fiintei umane, cat si in existenta sa sociala. Gratie gandirii, omul isi satisface necesitatile vitale legate de hrana, de securitate, de confort. Ea se afla de asemenea la originea creatiilor sale artistice, intelectuale, filozofice sau spirituale, ca si a ocupatiilor sale din timpul liber. Asociata emotiilor si sentimentelor, gandirea este, in fond, pentru asta, instrumentul fundamental al relatiei sale cu lumea, cu ceilalti si cu el insusi. Gratie ei, inainte de toate, el poate actiona asupra mediului inconjurator – atat fizic cat si social – si asupra lui insusi.” – Rene Sidelsky

De la Gandirea noastra si de la modul in care alegem sa vedem lumea, pleaca si reusita noastra existentiala. Una dintre reguli (si imi propun a scrie mai multe articole plecand de la  acest subiect), este … NU TE SUPARA, NU STA SUPARAT…FARA SUPARARE!!!

Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legi Universului, care poate determina diferite  neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria viaţă.

Supararea, o alegere deloc inteleapta a vietii nostre! Ne impotrivim celor din jur, ne impotrivim sortii noastre, iar bucuria ne este rapita odata cu aceasta atitudine.

Supararea = o alegere mereu fara un bun rezultat!

Supararea duce spre tristete, care creaza dizarmonie, generatoare de boala.

Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem, din punct de vedere vibratoriu – gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente – toate se întorc la noi, producând efecte perturbatoare la nivelul câmpului nostru energetic. De aceea, nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească. Oricând aveţi gânduri negative despre o  persoană, să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei, da, incercati sa faceti asta, in primul rand pentru binele vostru. Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice  gând rău reprezintă un atac  energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel, ne atacăm şi ne facem rau unul altuia în mod inconştient, fara sa avem habar de consecinte. Orice exprimare dură, afirmată pe un ton categoric, poate provoca un rău atât propriei persoana cât şi celei careia o adresam. Unui copil caruia i se adreseaza o jignire de catre propria mama, are nevoie de alte noua vorbe frumoase, ca sa stinga ”focul” produs sistemului sau imunitor…ce ziceti de asta? Nu o spun eu, sunt studii facute in acest sens…

Neintelegerile, într-o relatie de cuplu, vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt. Fiecare încearcă astfel să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii, sa controleze aceasta relatie, sa fie cel ce conduce. Interesnt sau, as zice eu, slaba abordare! Când controlezi o altă fiinţă îi iei si energia, îţi asiguri buastarea pe socoteala altei persoane.. aparent iti asiguri bunastarea, evident. Astfel,  devii un vampir energetic. Ori de cate ori cădem în acest prost obicei ne deconectăm de la sursă şi intrăm pe nivelul ”suferinţă”.

Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară.

Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. 

Lipsa de comunicare duce la neantelegere.

Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură.

Neantelegerile creaza dizarmonia in cuplu.

Dacă doi parteneri  abuzează fizic sau emoţional unul de celălalt, relatia lor este absolut distructiva si nu are nimic ”bucuros” sau firesc in ea. Nu se poate chema ”relatie”, ci o putem numi fara indoiala, un ”abuz”.

Dependenţa naşte agresivitatea.

Agresivitatea produce lipsa armoniei.

Lipsa Armonieie duce spre boala.

Boala merge spre epuizare energetica.

Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag in cuplu si gelozia. Cu cât este mai puternică  dependenţa de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea.  Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă destructivă. Numai prin iubire poate fi secat izvorul răutăţilor. Dar si iubirea,  pare ca in zilele nostre ar putea fi o ”materie” de predat la scoala! (Iertati-mi usorul aer rautacios, fara intentia de a produce disconfort celor ce au spus cel putin odata in ultimele zile..TE IUBESC!, sau au gandit si au avut, macar si pentru o clipa, mintea si inima pline de iubire, catre ceva, catre cineva…)

Cuvantul rostit, rezultat al gandurilor noastre, creaza in camp metamorfic si atrage, prin legea atractiei, realitatea imaginata sau creata de gandurile noastre. De aceea, să nu vorbiţi despre intamplarile neplacute trăite pentru că astfel puteti prelungi durata lor, dati o anumita putere acestor intamplari. Când nu vorbim cuiva despre  problemele noastre noi ne îndepărtăm de ele. Îndepărtarea de ele este primul pas pentru depăşirea acestora. Esenţial este, când vorbiţi despre problemele şi emoţiile voastre, să nu căutaţi milă sau compătimiri, sa le exprimati doar ca pe o eliberare. Si, nu uitati, orice suparare de peste zi, orice tristete avuta.. încercaţi să nu intrati in caminul vostru insotiti de ele, nu intrati in caminul vostru suparati. Eliberati-va cumva inainte de a intra in casa, plimbati-va in natura, imbratisati un copac, sau pur si simplu ganditi-va ca acasa puteti intra doar detasati si cu bucuria propriului camin confortabil. Nu faceţi din casa dvs. o groapă de gunoi energetic!

Seara, inainte de culcare, impacati-va cu toate evenimentele traite peste zi, cu toti oameni cu care ati interactionat si nu cumva sa va culcati cu vre-o suparare sau cu vre-o emotie negativa fata de cineva. Creati coduri de memorie (tipare) complet gresite, ce nu vor aduce nici o dimineti in bucurie si nici armonie mintii si sufletului vostru.

Este mai bine să plângeţi decât să urâţi pe cineva. Atunci când plângeţi agresiunea apărută se distruge. Nu va incrancenati in suparari, cautati sa intelegeti ca fiecare disconfort, fiecare durere a vietii voastre este insotita, invariabil de o lectie ce poate fi invatata. Asta fiind posibila, evident, doar daca renuntati la suparare si cu putina analiza constienta a realitatii.

Munca nu trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte, sa ne duca spre rostul nostru din aceasta existenta. In fiecare ocupaţie să găsim plăcerea si bucuria lucrului bine si cu drag facut. Dacă nu există plăcere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare şi va dăuna sănătăţii. Încercati sa identificati cat mai corect care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata voastra. Nu cautati neaparat satifactii materiale, nu căutaţi nici laudă şi nici o răsplată, orice aţi face. Săvârşind ceva bun si pretinzand imediat recompensă, nu lasi energia lucrului bine desavarsir sa-ti aduca arbitrar binele facut. Nu, tu vrei sa directionezi energii si campuri ce nu le poti influenta deloc spre bine…binele iti revine absolut sigur, fara ca tu sa te gandesti sau sa programezi asta..binele vine, doar sa ai cunostinta, sa ai credinta in asta!

Când cineva te jigneşte nu te răzbuna pe el, nu-l urî şi nu te supăra pe el întrucât această jignire este un dar. Dacă nu o accepţi, urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu eşti pregătit nici pentru aceasta vei fi ”zguduit” de soarata..ar fi bine sa-ti asumi si sa-ti insusesti lectiile de viata. Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime.  Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate, resentimentele. Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boală gravă. Roagă-te în permanenţă ca toţi cei din jurul tău să fie fericiţi, sănătoşi şi întreaga lume să fie binecuvântată. Această rugăciune va iradia atât de multă iubire către întreaga lume încât iubirea se va întoarce la tine din belşug.

Cum dăruieşti aşa primeşti! 

Răzbunarea  te face egal cu adversarul. Iertându-l, ai o atitudine superioara.

Iertând, ne eliberăm pentru a ne putea înălţa. Ar trebui să fim conştienţi că iertând îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci iertând  oferim libertate.

Să alegi calea iertării, alegi eliberaea, alegi libertatea de te bucura de viata, in libertate, fara suparari, resentimente si fara constrangeri generate de suparari.

În dragostea omenească trebuie întotdeauna să existe o detaşare de omul iubit. Cu cât aveţi mai multe pretenţii, iritări şi nemulţumiri faţă de omul apropiat cu atât mai mult creşte dependenţa de el. Dependenţa de valorile materiale ne va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi sufletul!

Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers.

Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru.

Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră.  O gândire sau o acţiune negativă este resimţită dureros de mii de organisme. De aceea, există o lege a naturii şi a ştiinţei (Principiul actiunii si reactiunii) conform căreia răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine. De aceea, străduinţa de a ierta ”duşmanii” şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace şi iubire, constituie un act protector pentru noi.

Asadar, suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce Gandim!

sau, cum a spus Goethe

Un om vede in lume ce poarta in inima lui!

E asa de simplu sa avem viata in armonie, cu sanatate si cu relatii interumane constructive, tine doar de constientizarea fiecaruia dintre noi, de simplitatea si bucuria cu care vrem si putem sa intelegem existenta complexa din noi si de langa noi.

Aleg sa cred ca am reusit sa ajung cumva in consiinta voastra si sa va deschid o portita din mintea si din sufletul vostru, o portita ce merge spre intelegere, apreciere, responsabilitate, asumare si mai ales inspre bucurie, cunoastere si constientizare. Asa sa fie!

Va imbratisez si zambesc catre voi cu mare drag…

Lavinia

 

 

 

 


 

5 raspunsuri
 1. Magdalena
  Magdalena says:

  Foarte frumos :) frumos ar fi sa gandim toti pozitiv si sa fim mai buni pt toti cei din jurul nostru..
  Multumesc Lavinia :-*

  Răspunde
 2. Moraru
  Moraru says:

  Nu mi-am imaginat că există oameni ca tine( în sensul bun)chiar dacă știam că Dumnezeul lucrează tot prin oameni. Ești minunata !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *