Frumusețea ce vine din interior…


1003579_457675267698261_445146670_n”Frumusețea nu este întotdeauna un dar primit, ea poate fi ceva de dobândit în viață, prin încredere, dorință, disciplină și prin oameni, ce sunt înzestrați cu harul de a modifica sau de a aduce esteticul mai aproape de idealul fiecăruia dintre noi.”

Dacă tot ce este frumos are și viață și dacă viața creează frumusețea lumii, oare de unde și cum am putea, noi femeile, să ne dăruim frumusețea? Cum să obținem această nestemată prețuită, această înnobilare ființială, râvnită dintotdeauna de fiecare dintre noi?

”Frumusețea vine din interior”, am tot auzit aceste vorbe și ele poartă ascunsă o înțelepciune a felului în care alegem să trăim, cu certitudine despre acesta este vorba! Alegem cum să gândim, cum să ne hrănim, cum să ne îngrijim… O viață simplă, în care mintea este limpede și senină, cu gândul bun și iubitor mereu în alianță, oare, ce pot dărui toate acestea unei existențe? Seninătatea minții, putem să credem că aduce și o bucurie în inimile noastre și toate acestea se răsfrâng apoi în exterior, pe chipul fiecăruia? Gândim frumos, iubim și dăruim cu inima, și dintr-o data percepțiile tuturor simțurilor noastre capătă culoare și viață. Și noi, odată cu ele…

Un chip senin și un zâmbet pornit din interior, poate fi cel mai înalt simțământ al frumuseții, și atât de simplu poate fi…

Nu-mi propun să scriu despre importanța felului în care ne raportăm la mediu, despre frumusețea cu care suntem sau nu obișnuiți să privim lumea sau despre rânduirea minții ori a gândului – de aici pornind întreaga rânduire a firii!-, dar îmi las gândul despre frumusețe să se aștearnă în câteva vorbe, pornind de la toate cele ce ne sunt ”must have”, spre dobândirea ori spre întreținerea ei. Nu trebuie să credem că frumusețea vine din interior, dar putem să credem că, frumusețea este întreținută de ceva ce poate fi din interior, așa e?

Un om ce are grijă de felul în care mănâncă, este un om ce are grijă de propria sănătate…

Un om ce îngrijește de propria-i sănătatea este un om care-și controlează, cu siguranță, și kilogramele, aspectul estetic exterior…

Un om preocupat de toate aceste stări definitorii ale sale este un om ce caută, pe lângă sănătate, și frumusețea acestei stări conștiente de a fi!

Conform celor mai vehiculate înțelegeri despre cum să trăim armonios și să fim sănătoși, despre frumusețea noastră și a vieții, există câteva repere de bună funcționare după care am putea să ne orientăm cu toții. Acestea sunt reprezentate de cinci mari aspect ”de avut mereu în prim plan”, în viețile noastre:

  1. Gândurile și sentimentele noastre, poate nimic nu este mai important – cel puțin așa văd eu!-, sau la fel de important, ca și felul în care alegem și înțelegem să ne gestionăm gândurile și să ne raportăm la mediul înconjurător. Se vorbește mult depsre cauzele spirituale ale bolilor, despre felul în care se declanșează în corpul fizic și, cu certitudine, există o legătură clară între: emoții – gânduri – reacții fiziologice – bolile noastre. Poate nimic nu este mai important ca și procesul de conștientizare a felului cum ne influențăm viața prin gânduri, cum atragem sau respingem manifestarea exteriorului în viețile noastre, cum ne influențează acestea sănătatea și starea simplă de ”a fi”.

“Nu s-a gândit nimeni să deschidă un institut de înfrumusețare pentru toate cele sufletești? Fiindcă, dinăuntru înafară vine frumusețea. Gândiți-vă cum arată chipul unei femei crispate, ascunsă sub nevoia de a-i fi descoperită frumusețea, ori iubrea ce o are de dăruit? Să aducem puțină seninătate, siguranță vieții ei și veți vedea cum chipul ei se destinde, cum elimină ”toxinele” și privirea ei începe să atingă inimile din jur!”

  1. Somnul bun este considerat cea mai bună terapie din toate câte există! Fără somn, celulele nervoase nu mai funcționează optim, neurotransmițătorii sunt puternic afectați, așa cum întregul nostru nu mai are forță de a răspunde și de a se coordona adaptării la mediu. Fără somn putem sta căteva zile, însă niciodată să nu subestimați importanța acestuia. Cel mai bun somn este somnul dintre orele 22-24, perioada ”somnului de frumusețe”, din care ar fi bine să avem parte de câte ori putem…

”Un somn bun și viața poate fi luată de la capăt, într-o altă culoare, mult mai veselă decât în pragul oboselii cumulate în timp!”

  1. Mișcarea fizică este un alt argument fără de care nu se poate vorbi de un regim de viață sănătos, dătător de frumusețe și armonie. Se spune că viața nu este ”o tabără de vară”, că fiecare dintre noi are de străbătut și înfruntat tot felul de căderi, din ele să ne ridicăm și să învățăm ”a trăi”. Astfel, mișcarea fizică este un suport al corpului și al minții, starea de după un efort fizic este comparabilă cu aceea în care ai consumat ceva substanțe, ce dau o viziune parcă cu mult mai frumoasă asupra vieții. Suntem o formă de energie (că ne place sau nu, că nu credem sau credem acesta!), astfel că, mișcarea fizică ne antrenează această energie, fluxul ei, să curgă, la fel întâmplându-se și cu stazele limfatice formate zi de zi, care sunt antrenate și puse în mișcare prin activitatea fizică și prin masajul corporal.

 Dacă este să mă întrebați ce aș alege să fac într-o zi de răsfăț: aș citi, m-aș plimba în natură, aș alerga pe câmp și mi-aș încheia ziua cu o sauna și un masaj. Iată, o mica rețetă pentru o stare de bine, sănătate și frumusețe!

  1. Respirația este foarte importantă și puțini dintre noi ne mai gândim și la ea. Fără mâncare sau fără apă mai rezistăm cât rezistăm, însă, fără aer…ă În 4-6 minute creierul este afectat și foarte repede se instalează oprirea sistemelor, funcționarea și viața noastră. Amintiți-vă din când în când să faceți câteva respirații conștiente, măcar 10 pe zi, este o mare îmbunătățire adusă stării de sănătate.
  1. Hrana optima, subiect intenționat lăsată în urmă, fiind domeniul în care eu muncesc, aș putea să scriu o carte! Nutriția optimă, spre o bună aprovizionare cu elemente nutritive, un bun randament fizic și un aspect estetic plin de viață și frumusețe. Rezumându-mă la câteva cuvinte legate de hrana dătătoare de viașă, aș spune că 70% din mâncarea unei zile ar fi bine să fie una neprocesată termic sau chimic, adică mâncare crudă/vie, 30% poate fi mâncare preparată, mâncare care se află altfel pe masa noastră decât în natură. Această proporție este una generoasă, poate multe dintre voi aveți acestă conștiință a hranei vii, în rândul nostru fiind deja mulți dintre cei ce aleg să consume o hrană vie, naturală (raw-vegan). Consumul de apă este foarte important, nivelul de hidratare al organismului ar fi bine să fie printer prioritățile de susîinere a sănătății! Și, să nu uităm că:

”Soarele, Aerul Și Apa reprezinte coordonatele principale din viețile noastre, fără de care nu am putea avea și manifesta existența.”

Am propria experiență de viață și pacienții de peste ani, care mă îndreptățesc a spune hrana de zi cu zi ne dă frumusețea chipului și a pielii. Caută alimentele ce-ți aduc frumusețea! “Caută alimentele care creează frumuseţea din interior spre exterior. În loc să te acoperi cu produse de frumusețe chimice, de ce nu încerci să obţi o piele sanatoasă cu alimentele pe care le mănânci… “ – David Wolfe. Aș spune eu, pornind de aici, cât de importantă este șansa actuală de a putea beneficia atât de întreținerea exterioară, cât și de conștiința proprie a unei hrane vii, pline de viață și frumusețe. Aici intră alimentele crude si proaspete, daruite de natură și pline de enzime esențiale desfășurării vieții.

Procesul de nutriție, atunci când este realizat, are în cuprinderea sa fiecare celulă din corpul nostru, aceasta putem gândi și simți? Pentru mine si pentru cei ce vin spre mine, pentru sfaturi nutriționale, pot spune că nutriția este un proces extreme de simplu si firesc. Doar noi, oamenii moderni, am complicat un pic existența și varietatea culinară, prin întreaga industrie și procesele tehnologice prezente, însă -din păcate-, toate acestea nu înseamnă automat și un progres al ființei, din punct de vedere nutrițional. Avem oricând posibilitatea de a învăța să ne ascultăm și să ne redescoperim, printr-o atenție asupra felului în care ne hrănim, a schimbărilor ce le parcurgem odată cu transformările însușite și simțite. Toate cele care vin să genereze o stare mai bună de sănătate și de viziune asupra vieții, în general.

 Sănătatea este o preocupare permanentă a omului conștient, iar frumusețea vine să ne schimbe viețile. Și, odată dobândită, căpătăm încredere, respect, pornim parcă ”într-o nouă viață”… Un om sănătos este și un om frumos, întotdeauna!

Cu tot dragul, Lavinia.

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *