Fulgi de drojdie inactivă – parmezanul vegetal

Oare, îți place parmezanul? Și mie, la nebunie! Astăzi am să-ți povestesc despre alegerea mea, în general, legată de parmezanul din dieta mea.

Da, mă răsfăț și eu cu parmezan, din când în când. Însă, nu consum proteină animală și nu am zilnic în dieta mea resurse de origine animală. Preponderent dieta mea este de origine vegetală.  Astăzi însă nu mai sunt atât de categorică, așa cum am fost ani mulți în urmă, în alegerile mele nutriționale. Din când în când mă bucur de unele mese cu acest tip de proteină: iaurtul, sana, kefirul, untul, urda și brânza grasă, carnea de la animale crescute la țară.

 

Ce fac atunci când sunt perioadele de post, în perioadele în care nu consum proteina animală, și aș rade niște parmezan peste mâncarea mea?

Sau, ce fac atunci când aș aduce un plus de vitamine B în sursa nutrițională?

Mă bucur maxim de gustul și proprietățile nutriționale ale fulgilor de drojdie!

 

 

FULGI DE DROJDIE INACTIVĂ

 

Drojdia inactivă este un produs a cărui valoare principală stă în proprietățile nutriționale și în gustul special. Deși nu este foarte cunoscută, drojdia inactivă oferă multiple beneficii asupra sănătății și poate fi ușor integrată în alimentația zilnică.

 

Principalele beneficii

  • Este un supliment alimentar bogat în vitamine și minerale și oferă un spectru complet de vitamine B, inclusiv vitamina B12, aminoacizi, proteine, acid folic sau biotină. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, zinc, crom și seleniu. 
  • Sursă de aminoacizi: 2 linguri din fulgii de drojdie uscată inactivă conţin 10 gr de proteine!
  • Sprijină sistemul imunitar

ResearchTrusted Source  a arătat că S. cerevisiae, tulpina de drojdie din drojdia nutritivă, poate susține sistemul imunitar și poate reduce inflamația rezultată din infecția bacteriană. Ajută și în tratarea diareei.

 

  • Susține sănătatea pielii, părului și unghiilor.

Unele cercetări sugerează că drojdia nutritivă poate combate unghiile fragile și căderea părului. De asemenea, poate ajuta la reducerea acneei și la ameliorarea altor probleme comune ale pielii, în special în adolescență.

 

  • Îmbunătățește sensibilitatea la glucoză.

În timp ce unii oameni cred că drojdia nutritivă îmbunătățește sensibilitatea la glucoză la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, studiile încă nu au dovedit acest lucru. Cu toate acestea, unele cercetări asupra drojdiei îmbogățite cu crom, care este de obicei drojdie de bere, au descoperit că acest tip de drojdie ar putea scădea nivelul de glucoză din sânge și colesterolul la un model animal.

 

  • Susțin sănătatea femeilor însărcinate.

Drojdia nutritivă poate sprijini și o sarcină sănătoasă. Grupul operativ al Serviciilor Preventive din Statele Unite recomandă ca toate femeile care plănuiesc o sarcină să ia 400-800 mcg de acid folic/ zi pentru a preveni anomaliile congenitale și pentru a sprijini creșterea fătului.

 

  • Se folosește pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul mâncărurilor și ca agent de legare – înlocuitor de ou, în diverse preparate.

 

Este un produs agricol, astfel că pot exista anumite diferențe între loturi în ceea ce privește: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compoziția, reflectând condițiile de creștere și variațiile sezoniere.

Poți găsi o sursă care nu conține gluten, ceea ce o face din fulgii de drojdie inactivă un aliment important și pentru persoanele care au alergii sau intoleranțe la gluten.

 

Cum folosesc eu această super resursă?

 

  • Alegerea mea de bază: pâine prăjită cu ulei de măsline extravirgin, fulgi de drojdie și piper mare măcinat deasupra. Știi cum e? Delicios de simplu și de complex nutrițional, cu condiția să ai o pâine cu maia sau integrală.
  • Peste salate o pun din abundență, arată bine și gustul e .. bine de tot, precum parmezanul aproape!
  • O ador și pe mâncarea din leguminoase: fasole, mazăre, mâncarea din linte. Dă gust și aspect plăcut!

 

În SHOPUL meu, pe site-ul VIAȚA VERDE VIU,

aplicând CODUL: BRATU10

beneficiezi de o reducere de 10%.

Codul se aplica la doar la produsele cu preț întreg.

Te aștept la cumpărături și…

SPOR la VIAȚĂ sănătoasă!

 

Și, mai apoi, te aștept cu povestea și gustul tău în ce privește acest produs, pe care eu îl ador. Cu bine!

 

Surse articol:

https://www.healthline.com/nutrition/nutritional-yeast#basics

https://www.verywellfit.com/nutritional-yeast-nutrition-4691163

https://www.healthline.com/nutrition/nutritional-yeast-dangers#The-Bottom-Line

medicalnewstoday.com/articles/323627

https://www.medicalnewstoday.com/articles/9152

https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/uspstf/document/RecommendationStatementFinal/folic-acid-for-the-prevention-of-neural-tube-defects-preventive-medication

https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/uspstf/document/RecommendationStatementFinal/folic-acid-for-the-prevention-of-neural-tube-defects-preventive-medication

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257658/

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *