Gândurile noastre și igiena mentală

11146539_10155449802040401_4689512796288278187_nGândurile noastre se aud în întreaga existență, iar când vorbești în tine cu toată inima, te aud și îngerii!

Gândul este limbaj universal… Gândurile înfrumusețează sau urâțesc lumea…

Noi, oamenii, suntem cumva inconștienți de forța magică a propriei noastre gândiri, dovadă că ne dăm voie nouă înșine să gândim orice, sperând că gândul nostru este tainic și neauzit… Gândurile noastre crează efecte, au consecințe, ele pot înfrumuseța sau urâți lumea, fără să ne dăm seama de aceasta. Mai mult, știința constată pe zi ce trece că gândurile noastre au putere asupra corpului fizic, ne pot reseta ADNul, cum ne pot schimba în bine sau în rău starea de sănătate a corpului fizic. Furia, o stare emoțională care se bazează pe gânduri distructive, produce în corp o avalanșă de catecolamine, așa încât corpul are nevoie de ore întregi pentru a reveni la starea de bine, cum arată studii făcute de Institutul californian Harth Meath. Furia e un fel de tsunami al minții, a cărei forță se revarsă –  cum atrage atenția maestrul – nu doar asupra celui care-o trăiește, ci asupra ființelor văzute și nevăzute din acest univers. Toate trăirile noastre negative au la bază raționamente făcute din gânduri.

Igiena mentală

Noi ne justificăm negativitatea, ne dăm dreptate singuri în interiorul nostru pentru a o hrăni, pentru a-i ține trena, pentru a o reține. Dreptatea noastră – o alegere e Egoului, în fapt – e adesea un foc pârjolitor, care ne îndeamnă să locuim într-un haos lăuntric, în vreme ce pretindem că-i o fațetă a rațiunii, a logicii și a adevărului. De fapt, fără să iubim, fără să hrănim existența cu dragostea noastră, fără să trimitem permanent gânduri frumoase și ziditoare către lume versus noi înșine, nu avem nici dreptate, nu suntem nici în adevăr. Dreptatea Egoului e mai degrabă o lumânare pe care încercăm s-o aprindem în întunericul universului nostru, în vreme ce Iubirea e lumina totală, completă și frumoasă, pe care n-o putem vedea, cum nu vedem pădurea din pricina copacilor. Îmi amintesc că am cunoscut cândva un mare maestru taoist, care avea o clinică de ”igienă mentală”! Igiena mentală este – dacă privim către spusele maestrului Aivanhov, de care nu mă îndoiesc nici o clipă și am nenumărate motive pentru această atitudine – o responsabilitate, poate actul de igienă numărul unu în experiența vieții noastre. Aceasta înseamnă să nu-ți dai voie ție însuți să gândești orice și, atunci când gândurile trec prin tine, să știi că le poți refuza, le poți schimba, le poți spune nu, le poți vorbi cu alte gânduri, le poți șterge imaginar dacă vrei, le poți trata cu rugăciune, cu înțelepciune și cu responsabilitate. Gândurile nu sunt doar ale noastre, iată ce adevăr profund! Noi putem capta din câmpul informațional tot soiul de furtuni, de nebunii, de gânduri de joasă vibrație, dar e alegerea noastră dacă le permitem să ne umble cum vor prin mintea noastră. 

Să ai gânduri care iubesc, râd și se bucură!

Să avem gânduri de calitate înseamnă să avem gânduri care iubesc, care iartă, care înțeleg, care acceptă, care râd, se bucură, gânduri care trimit lumină, dragoste și bine lumii înconjurătoare și nouă înșine. Seninătatea și grația ei nu pot veni fără ca noi să ne responsabilizăm privind modul în care gândim și fără să știm că gândurile nu sunt secrete, că există oameni care – în anumite condiții – le pot citi instantaneu, deopotrivă la apropiere și la distanță. Noi suntem aceia care atrag gândurile din câmpul informațional, noi suntem aceia care le putem schimba, oricât de îndărătnice ar fi unele dintre ele. Trebuie să știți că trăim deja vremuri în care ”comunicăm prin emanațiile noastre” (iar unii oameni emană atâta agresivitate, atâta violență și atâta suferință încât aceasta poate trage în jos mulțimi întregi) și, dacă vreți să vă convingeți, examinați-vă experiențele pe care le trăiți pe Facebook, de exemplu! Comunicarea emoțională cu oameni pe care nu-i cunoașteți, uneori iubirea pentru ele, alteori respingerea sau nenumărate alte trăiri, ce vă sunt cunoscute prin experiență directă, arată că gândurile și emoțiile nu cunosc limite de timp și de spațiu, că produc efecte fantastice și uneori ne pot schimba viețile în mod covârșitor. Igiena mentală ar trebui – și probabil va deveni într-o zi oarecare – materie fundamentală în școli. Până atunci să învățăm că gândul e o putere, una imensă, magică, reală, care ne poate salva dacă-i înțelegem sensul (ne poate ajuta în procesele de vindecare, în cele de restabilire a iubirii lăuntrice) și-o folosim cu înțelepciune și cu chibzuință. 

Sursa articol Pași către tine – Maria Timuc

Sursă fotografie: Horea Preja

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *