ICRE din mei

E cineva care nu consumă icre, căreia să nu-i placă icrele? Eu le ador, așa mă știu de mică, o mare iubitoare de icre. Iar rețeta mamei este cea mai bună!

 

Astăzi însă, mă provoc și te provoc cu o rețetă de icre atipică, din mei.

 

Deci, pentru maioneza de mei, avem nevoie de:

-50 g mei se fierb în 200 g de apa, la foc mic, amestecând sa nu se prindă, până se absoarbe toată apa;

– 10-15 g semințe de floarea soarelui, se pun într-un vas cu apa și o lingura de oțet timp de 20 min, după care se clătesc bine și se fierb alte 20 min în puțină apă; se strecoară și se mai pot clăti mai apoi;

– meniul fiert se pune în blender  împreună cu miezul de floarea soarelui, sucul de la o lămâie ( sau mai mult, după gust), sare ( eu folosesc sare grunjoasă, cea pentru murături);

– Se adaugă ulei de floarea soarelui presat la rece până când se obține o consistență plăcută;

– semințele de chia se pune la hidratat, precum la budinca de Chia; mai apoi, după hidratare, se amesteca cu maioneza și … gata!

– La sfârșit se poate adăuga ceapă roșie, ceapă verde, alge marine, fiecare după gust și preferințe.

Să ne bucure, să fie o alegere hrănitoare și super gustoasă! Abia aștept să încerc și eu această rețetă…

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *