ICRE din mei

Este cineva care nu consumă icre, căreia să nu-i placă icrele? Eu le ador, așa mă știu de mică, o mare iubitoare de icre. Iar rețeta mamei este cea mai bună! Calitățile nutriționale, dacă respectăm rețeta și nu creștem cantitatea prin uleiul rafinat adăugat, este remarcabilă: omega 3, vitamina D. De fapt, grăsimile Omega-3 și vitamina D din icre lucrează împreună, deoarece vitamina D este solubilă în grăsimi, astfel încât grăsimile sănătoase ajută corpul să o absoarbă și să o folosească.

Icrele sunt bogate și în vitamina B12, unul dintre cele mai importanți micronutrienți pentru sănătatea mintală și dezvoltarea creierului. Icrele conțin și magneziu, seleniu, fier și o cantitate mică de calciu.

 

Astăzi însă, mă provoc și te provoc cu o rețetă de icre atipică, din mei.

 

Conținutul de proteine din mei (11,6%) este similar cu cel al grâului. Cu toate acestea, meiul are un procent mai mare de aminoacizii esențiali, leucină, izoleucină și metionină, ceea ce le face o sursă de proteine de înaltă calitate. Este o sursă bogată de vitamine cum ar fi tiamina, riboflavina, niacinul, piridoxina și vitamina E, împreună cu minerale precum fosforul, manganul, fierul și potasiul.

 

Pentru maioneza de mei, avem nevoie de:

-50 g mei se fierb în 200 g de apa, la foc mic, amestecând sa nu se prindă, până se absoarbe toată apa;

– 10-15 g semințe de floarea soarelui, se pun într-un vas cu apa și o lingura de oțet timp de 20 min, după care se clătesc bine și se fierb alte 20 min în puțină apă; se strecoară și se mai pot clăti mai apoi;

– meiul fiert se pune în blender  împreună cu miezul de floarea soarelui, sucul de la o lămâie ( sau mai mult, după gust), sare ( eu folosesc sare grunjoasă, cea pentru murături);

– Se adaugă ulei de floarea soarelui presat la rece până când se obține o consistență plăcută;

– semințele de chia se pun la hidratat, precum la budinca de Chia; mai apoi, după hidratare, se amesteca cu maioneza și … gata!

– La sfârșit se poate adăuga ceapă roșie, ceapă verde, alge marine, fiecare după gust și preferințe.

Să ne bucure, să fie o alegere hrănitoare și super gustoasă.

Abia aștept să încerc și eu această rețetă!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *