Îmi plac oamenii…

niciun-alt-barbat-nu-s-ar-casatori-cu-mine-daca-mi-ar-ti-secretul-ce-face-femeia-in-timpul-liber-201605„Îmi plac oamenii frumoși, excepţionali, care nu-și frâng coloana vertebrală. Oamenii care spun: nu pot să rămân aici, preţul pe care mi-l daţi e prea mic pentru mizeriile pe care trebuie să le înghit din zori și până-n seară. Viaţa mea, secundele astea, minutele care-mi șuieră în goană pe la ureche nu le pot întoarce. Le trăiesc acum, odată pentru totdeauna.

Îmi plac oamenii care ies din falsul lor confort și-și julesc mâinile și coatele ca să-și croiască drum spre lumină.

Îmi plac oamenii care nu zâmbesc convenţional. Cei care râd cu poftă și cheltuie ore cu prietenii, cu cei pe care pot să-i sune în miez de noapte și să le spună că au o temere. Cu cei care nu-i uită și care le iartă derapajele, stările deprimante, angoasele, frustrările. Care-i acceptă pentru ceea ce sunt, pentru că există, nu pentru cine sunt.

Îmi plac oamenii care cunosc sensul cuvântului prieten.

Îmi plac oamenii care nu spun: nu am altă variantă. Îmi plac oamenii care găsesc variante.

Îmi plac oamenii care iau decizii. Oamenii care nu au vertij, nici atunci când sunt pe buza prăpastiei.

Îmi plac oamenii încăpăţânaţi. Capabili să o ia de o sută de ori de la capăt. Cei care au căzut în genunchi și nu au rămas acolo, plângându-și soarta. Oamenii pe care viaţa i-a trântit cu poftă în praf și ei s-au ridicat și i-au zâmbit dispreţuitor.

Îmi plac oamenii care au păreri și curajul să le spună cu voce tare.

Îmi plac oamenii inteligenţi. Aș sta ore întregi să-i ascult și m-aș simţi vindecată de toţi demonii.

Îmi plac oamenii care se roagă seara să alunece într-o călătorie. Să urce stânci, să coboare din avion în locuri exotice, să simtă braţe de care le e dor, să se audă strigaţi.

Îmi plac oamenii care au citit mai mult decât mine. Care au ceva de spus și de scris. Îmi plac oamenii cu talent. Mă vindecă de mediocritate.

Îmi plac oamenii care-și păstrează în sertare ascunse amintirile. Cei care nu se tem de trecut și de viitor. Îmi plac oamenii care-și asumă gesturi, legături, spuse, vise, priviri, dorinţe…”

Autor: Liliana Sime

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *