Imunitatea puternica – cum o construim? (VIDEO)

 

 

Vrem sa fim sanatosi? Sa nu ne imbolnavim usor? Aceste dorinte impun o conditie: sa ai o imunitate puternica. Iar imunitatea, rezistenta crescuta a organismului in fata bolilor, poate fi atinsa nu doar respectand reguli corecte de viata si nutritie, dar, mai ales, prin evitarea stresului, spun specialistii.

“Cu siguranta nu am sa incetez sa spun ca hrana cruda, hrana vie este cel mai bun remediu sau intaritor al sistemului nostru imunitar. Asta si prin prisma faptului ca nutritia este job-ul sau meseria mea principala. Da, auzim foarte mult in ultimul timp vorbindu-se despre sistemul imunitar la nivelul mamicilor ingrijindu-si copiii si ingrijorate de multele raceli prin care in gradinite, in primii ani de scoala, copilul trece prin aceste faze, si auzim despre intarirea sistemului imunitar in prevenirea maladiilor si a bolilor care sunt atat de frecvente, cum este cancerul in ziua de astazi”, spune nutritionistul Lavinia Ceuta.

“Sunt persoane care se nasc cu un sistem imunitar extrem de solid si care se imbolnavesc mai greu, dar acele persoane veti vedea, daca studiati, sunt intotdeauna cu un psihic foarte bun. Persoane super-echilibrate. Si iarasi plec ca pana la hrana este foarte important cat de tare ne stresam, cat de tare ne inganduram, cat de tare ne controlam sau nu emotiile. De la asta porneste foarte mult un echilibru al sistemului imunitar, o intarire a lui sau nu. E o poveste care o sa v-o spun. A fost un studiu facut la inceputul anilor 1900 cu o cusca in care a fost introdus un lup si o cusca in care a fost pusa o oaie. Unul langa altul. Ei nu puteau sa se atinga. Doar se vedeau si se simteau. Oaia a murit in foarte scurt timp. De frica. De stres. Imaginati-va cat de tare ne afectam prin ganduri, prin stress si prin grija. Si din pacate cam asta se intampla in ultimul timp, stresul este printre noi sau face parte din modul nostru de viata si nu ar trebui.

Sursa TvMedicala

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] vremea rece, sa ne pregatim sistemul imunitar sa fie acomodat schimbarilor de temperatura, sa faca fata cu brio la starea de frig ce ne va mai […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *