Informatii despre terapia si dieta doctorului german Max Gerson

energy-seeds-of-light-300x224Potrivit Institutului Gerson, „In ultimii 60 de ani, mii de oameni au folosit Terapia Gerson pt. a se recupera de la aşa-numitele boli „incurabile” precum cancerul, diabetul, boli de inima si artrita.

„Terapia Gerson presupune 3 paşi importanţi care trebuie efectuați simultan. Primul pas este detoxifierea prin clisme de cafea. Al doilea pas este dieta Gerson, care furnizeaza substanțele nutritive esențiale, inclusiv enzimele de la 13 pahare pe zi de legume proaspete si suc de fructe. Al treilea pas este suplimentul deficit de nutrienţi, în special potasiu, iod, şi hormoni tiroidieni. Suplimentare sunt utilizate, care includ niacina, pancreatin, ulei de semințe de in, ulei de ricin, coenzima Q10, Wobe-Mugos produse enzima, laetrile, ficat brut sau vitamina B12 injecţie, şi gastro-intestinale produse de enzime.

Terapia are ca scop de a restabili la normal celulele bolnave din organism. După tratamentul iniţial de 6-12 săptămâni intensiv, Programul de Terapie Gerson impune pacientului cu cancer de a adera la un regim de întreţinere scăzut de sare, conţinut scăzut de zahăr, scăzut de proteine ​​animale şi ridicat – dieta potasiu. Toate tipurile de legume proaspete şi organice şi fructe sunt încurajate. Tutun, alcool, conserve, congelate, şi alte alimente procesate sunt descurajate. Sare şi zahăr trebuie să fie reduse la minimum sau evitate complet – ar trebui să provină din alimente naturale, nu din surse rafinate. Detoxifiere a ficatului şi a producţiei de hormoni tiroidieni pentru a reglementa sistemul imunitar sunt cruciale pentru recuperare de cancer. Detoxifierea ficatului cu cafea, clisma este o procedura foarte important în terapia Gerson. Se scade cantitatea de toxine din sânge, curăță au otrava din celulele normale lichid nutritiv. Clisme de cafea determina dilatarea canalelor biliare, facilitând eliminarea celulelor canceroase moarte de către ficat şi dializă de produse toxice din sânge prin peretele colonului.

Programul de Terapie Gerson necesită dăruire şi disciplină şi sucuri pe oră – ea pur şi simplu nu va funcţiona dacă nu se aderă la ea complet, sau dacă vă abateți și mâncați cateva alimente greşite pe ici şi colo. Este ideal pentru supraviețuitor de cancer care este foarte disciplinat, cu suficientă energie pentru a adera la regim strict.

Pasul 1 – Clismele cu cafea

Clismele cu cafea au un scop foarte specific în tratamentul şi reversia cancerului. Ele reduc cantitatea de toxine din sânge, de curăţare otrăvuri din fluidele care hranesc celulele.

1. Se adaugă 3 linguri de boabe de cafea măcinată la un litru (1 litru) de apă de fierbere (apă distilată fie sau imbuteliata). Să se fierbe amestecul timp de 3 minute şi se lasă să se fierbe timp de alte 15 minute.

2. Se filtrează amestecul şi se adaugă apă mai mult la partea de lichid pentru a umple până la un volum total de 1 litru (1 litru). Se răceşte lichid la temperatura camerei. Atarna sac clisma sau găleată de aproximativ 18 cm deasupra corpului. Pregătiţi-vă pentru a le insufla soluţia de cafea in rect.

3. Puneti o patura moale pe podea la baie, acoperă-l cu folie de plastic si un prosop, puneti jos o pernă şi se întindă pe podea, căptuşit pe partea dreapta, cu picioarele trase într-o poziţie relaxată.

4. Fa-ti timp pentru a permite forţa gravitaţiei lichid în rect şi intestine. Ţineţi lichid in interiorul corpului de aproximativ 15 minute, şi apoi eliberaţi lichid.

Pasul 2 – Dieta lui Gerson

În general, toate fructele şi legumele în Gerson dieta ar trebui să fie organice şi proaspete. Cu toate acestea, în cazul în care nu este posibil să se obţină produse ecologice, fructe şi legume supermarket ar trebui să fie spălate pentru a curăţa de pesticide şi ierbicide.

1. Toate fructele si legumele sunt acceptabile, cu excepţia: fructe de padure, nuci, ananas, avocado, castravete şi. Bace şi ananas poate provoca reacţii alergice la acizi aromatici prezent. Nuci sunt prea bogate in proteine. Fructele de avocado sunt prea bogate in grasimi. Castraveţi, în combinaţie cu suc de necesare sunt dificil de digerat.

2. Salate de fructe si legume crude ar trebui să fie consumate cât mai mult posibil. Ingredientele cele mai frecvente se numără salata de mere, morcovi, macris, ceapa verde, ţelină, salată, conopidă, broccoli, andive, arpagic, cicoare, rosii, ardei verde, ridichi, sfeclă, varză. Otetul de mere, suc de lamaie, ulei de in şi pot fi utilizate în salata.

3. Cartofii sunt recomandati pentru masa de prânz şi cină. Orez brun sau sălbatic pot fi utilizate pentru a înlocui cartofii din când în când. Cartofi dulci (igname) pot fi servite o dată pe săptămână.

4. Fulgii de ovaz este recomandat pentru micul dejun. Mere, papaya, sau alte fructe proaspete pot fi adăugate. Miere, sirop de artar pur, sau ne-sulfurat melasa poate fi folosit ca îndulcitor, cu excepţia pentru pacientii cu diabet zaharat şi hipoglicemice. Fructe uscate pot fi, de asemenea, adăugate, dar acestea ar trebui să fie ne-sulfurat şi neîndulcit. Se recomandă ca acestea ar trebui să fie fierte.

5. Supa de Cancer Special Hippocrates este recomandat ca starter pentru fiecare masa. Un minim de opt uncii pot fi consumate la fiecare masa. Supa se prepară din următoarele ingrediente:(A) 3 – 4 tulpini de telina(B) valoarea mici de patrunjel(C) 1 1 / 2 kg de tomate(D) 2 cepe medii(E) 2 scurgeri mici sau 2 ceapa medie suplimentare(F) cativa catei de usturoi(G) 1 jumatate de kilogram de cartofiIngredientele de mai sus trebuie să fie acoperite cu filtrata sau apa de izvor de munte si fierte timp de 2 ore. Amestecul poate fi prelucrate într-o supă cremă groasă în moara alimente, permis doar fibre si coji de a rămâne. Este recomandat pentru a pregăti supa şi bagati la frigider doar pentru 2 zile de consum.

6. Plante aromatice şi mirodenii nu sunt recomandate în timpul procesului de vindecare, în primele câteva săptămâni de tratament, deoarece ele tind să interfereze cu răspunsul de vindecare. Dr. Gerson a limitat utilizarea unor astfel de compuşi aromatici la cantităţi mici de cele uşoare, cum ar fi enibahar, anason, frunze de dafin, coriandru, mărar, fenicul, nucşoară, maghiran, rozmarin, salvie, şofran, tarhon, cimbru, măcriş şi cimbru.

7. In bucataria legume, apa trebuie să fie adăugată cât mai puţin posibil, deoarece există deja suficient de apă naturală în cele 13 pahare de sucuri.

8. Pâinea de secară fără sare şi grăsimi libere pot fi consumate numai după consumarea masă completă necesară. Un exemplu de un mic dejun poate include opt uncii de suc de portocale, un castron de fulgi de ovaz cu fructe fierte alegere, şi pâine de secară prăjită. Un exemplu de pranz sau cina pot include salata de fructe amestecate si legume crude, un bol de supa de Cancer Hippocrates speciale, 8 uncii de suc de mere-morcov, un cartof copt, legume proaspăt fierte, fructe crude sau fierte. Cartea „Terapia Gerson”, publicată în 2001 de către Charlotte Gerson şi Walker Morton include multe retete pentru mese Gerson. Cartea poate fi achiziţionat on-line de la Amazon.

9. Treisprezece pahare pe zi de fructe proaspete şi sucuri de legume sunt cea mai importanta componenta din Gerson terapie, deoarece acestea aprovizionare nevoie de enzime, vitamine şi minerale pentru a restabili organismul bolnav la stare de sănătate. Opt uncii de suc de fructe sau de legume trebuie să fie proaspăt preparate şi consumate în fiecare oră în timpul zilei pentru 13 ore.

Aproximativ 4-6 pahare de mere-morcov sucuri, şi 2 la 4 pahare de suc de frunze verzi ar trebui să fie menţinute de zi cu zi, iar restul de 13 pahare pot fi alte fructe sau sucuri de legume.Bazat pe „Terapia Gerson Manualul”, Registru de lucru la Companion „A terapia cancerului, rezultate din cauzele Cincizeci”, legumele utilizate în suc verde ar trebui să fie din următoarea listă:
– Romaine salata verde
– elveţian Chard
– topuri de sfeclă (frunze tinere interior)
– Nasturel
– Unele varză roşie
– piper verde întregi
– Escarole

Un program tipic de 13 pahare de suc şi 3 mese regulate în dieta lui Gerson este după cum urmează:
08:00 – Suc de portocale si MIC DEJUN
09:00 – Un pahar de suc verde
09:30 – Un pahar de suc de morcov-mere
10:00 – Un pahar de suc de morcov-mere
11:00 – Un pahar de suc de morcov
12:00 – Un pahar de suc verde
13:00 – Un pahar de suc de mere, morcov şi masa de prânz
02:00 – Un pahar de suc verde
03:00 – Un pahar de suc de morcov
4:00 PM – Un pahar de suc de morcov
5:00 PM – Un pahare de suc de morcov-mere
6:00 PM – Un pahar de suc verde
7:00 PM – Un pahar de suc de mere, morcov şi cină

* Un pahar ar trebui să aibă aproximativ (230 ml)  de conţinut.

Alimente interzise
Urmatoarele alimente trebuie să fie complet evitate cu privire la Programul de Terapie Gerson pentru bolnavii de cancer. Nerespectarea 100% din timp va face terapia Gerson ineficiente.
1. Toate alimentele fabricate sau prelucrate, cum ar fi cele care sunt imbuteliate, conservate, congelate, conservate, rafinat, sărate, afumate, sau sulfurat (cu excepţia celor menţionate în mod expres ca fiind permise) sunt interzise.
2. Produsele lactate de toate tipurile, cum ar fi lapte şi produse lactate (inclusiv laptele de capră) sunt interzise. Acestea includ brânză, smântână, inghetata, lapte de gheaţă, unt, lapte bătut şi, cu excepţia celor autorizate în temeiul proteine. Cu toate acestea, zară proaspete, churned fără nici un aditiv poate fi luată după a şasea a douăsprezecea săptămâni de vindecare, precum şi nesărat, fără grăsime Quark.
3. Alcoolul este interzis, deoarece limiteaza capacitatea sangelui de a transporta oxigen si tulpina de locuri pe la detoxifierea ficatului şi scoateţi-l din organism.
4. Ananas si fructe de padure poate provoca o reacţie alergică la acizi aromatici prezent.
5. Fructele de avocado sunt prea bogate in grasimi.
6. Castraveţi, în combinaţie cu sucuri trebuie să fie luate zilnic sunt greu de digerat.
7. Condimente, cum ar fi negru, piper sau boia de ardei sunt iritante. Busuioc, oregano, şi alţii trebuie să fie evitate, din cauza lor conţinut ridicat de acid aromatic. Ardei iute, ardei jalapeno, şi aşa mai departe sunt, de asemenea, iritante şi poate opri de vindecare.
8. Soia şi produse din soia, inclusiv tofu, tempeh, miso, tamari, sosuri de soia, aminoacizi lichid lui Bragg, proteine ​​vegetale texturate, lapte de soia, şi toate celelalte produse pe baza de soia sunt nepermis. Pentru o varietate de motive diferite, inclusiv conţinutul lor ridicat de grăsimi, conţinutul de sodiu ridicat. inhibarea toxice pentru absorbtia substantelor nutritive, şi / sau conţinut de proteine ​​crescute, utilizarea de soia în toate formele sale trebuie să fie evitată.
9. Fasole uscată şi legume nu ar trebui să fie utilizat.
10. Alfalfa germinate şi lăstari de fasole sau alte seminţe sunt bogate in L-canavanine, un acid amino imatur, care este responsabil pentru suprimarea sistemului imunitar. De asemenea, pacienţii cu antecedente de nici dureri articulare cronice s-au dezvoltat instalarea bruscă a simptomelor artritice la ingerarea varza de lucerna. Maimuţe sănătoşi s-au dezvoltat lupus eritematos de la varza de lucerna la dieta lor.
11. Uleiuri şi grăsimi de orice fel sunt interzise, ​​cu excepţia proaspete, ulei brut, seminte de in organice.
12. Făină şi zaharuri rafinate alb si maro sunt interzise.
13. Carne de vită, carne de porc, de pasăre, ouă, peşte, fructe de mare, precum şi toate celelalte tipuri de carne sau produse de carne de animal sunt interzise. Aceste alimentele de origine animala sunt bogate in proteine, grăsimi, produse chimice, conservanti, hormoni, şi sare, şi sunt greu de digerat.
14. Ceai negru, ceai verde, ceaiuri şi alte non-pe bază de plante care conţin cafeină sau sunt interzise din cauza lor nedorite acizi aromatici şi conţinut de cofeină. Dr. Gerson citată aromatice ca interfera cu vindecarea prin producerea de reacţii alergice.
15. Bomboane, prajituri, briose, produse de patiserie, dulciuri şi alte rafinate sunt interzise. Unele pâine şi produse de patiserie pot fi coapte, folosind ingrediente permise, dar nu trebuie să fie consumate în mod regulat.
16. Apa potabilă nu este încurajată. Dr. Gerson crede că un pacient Terapia Gerson nu ar trebui să bea apă, deoarece aceasta dilueaza acidul din stomac şi nu permite capacitatea maximă tractul gastro-intestinal pentru nutriţie de la alimente proaspete şi sucuri. Sucuri furnizează deja adecvate de lichide.
17. Ciupercile nu sunt legume, dar şi de ciuperci contin proteine ​​complexe si sunt dificil de digerat şi de nutriţie oferă puţine şi ar trebui evitată.
18. Înlocuitori de cafea şi cafea de gura, atat cu si fara cofeina determina stimularea nedorite ale sistemului digestiv. Cu toate acestea, atunci când cafeaua este luat rectal, oferă un efect în întregime avantajoasă asupra ficatului în cazul în care, în afară de dezintoxicare, ea creste productia de glutation S-transferaza (o enzimă de dorit).
19. Nuci şi seminţe, inclusiv migdale, sâmburi de caise, seminte de floarea soarelui, seminte de in, arahide, caju, precum şi toate celelalte fructe cu coajă şi a seminţelor, sunt interzise pentru că sunt prea bogate in proteine, grăsimi şi sare atunci când prăjiţi.
20. Ardei iute (ardei jalapeno, etc) conţin compuşi aromatici aceeaşi puternic găsite în condimente interzise. Peppers au tendinţa de a inhiba reacţiile de vindecare şi ar trebui evitată. Ardei verde, galben, roşu şi dulce pot fi folosite fără limitare.
21. Mustar si morcov ar trebui să fie evitată.
22. Praful de copt si bicarbonatul de sodiu conţin sodiu şi alaun (aluminiu), care arc foarte toxice. Praf de copt din aluminiu-free şi fără sodiu, cum ar fi Uşoară (pe bază de potasiu pulbere), poate fi utilizat ocazional.
23. Orice produs care contine fluor, cum ar fi apa fluorizata, pasta de dinti, gargara gura, vopsele de păr, permanente salon de frumusete, cosmetice, sub-brat deodorante, ruj, şi loţiuni (inclusiv loţiuni hidratante) trebuie să fie evitată în totalitate. Ulei de seminte de in pot fi aplicate pe piele ca o crema.

Pasul 3 – Suplimente nutritive

Gerson Terapia nu are nevoie de suplimente nutriţionale prea multe, deoarece toti nutrientii esentiali sunt deja prezente în dieta lui Gerson. În urma sunt câteva suplimente folosite în terapia lui Gerson.
1. Soluţie Lugol – concentraţia USP convenţională a unui soluţie Lugol conţine 5 grame de iod şi 10 grame de iodură de potasiu în 100 ml soluţie. Concentraţia soluţiei de Lugol utilizate în terapia lui Gerson este de 5 grame de iodură de potasiu şi 10 grame de iod in solutie de 200 ml. Dozaj tipic folosind Gerson e soluţie Lugol pentru bolnavii de cancer care nu pre-trataţi cu chimioterapie este de 3 picături adaugă până la portocaliu sau mere-morcov suc de 6 ori pe zi. Acest lucru este redus la o picatura de 6 ori pe zi, după 2 până la 3 săptămâni. Pentru pacienţii cu cancer trataţi anterior cu chimioterapie începe cu o picatura de 6 ori pe zi. Doza este redusă după 5 până la 6 săptămâni de la 3 la 4 picaturi pe zi. Lugol soluţie nu ar trebui să fie adăugat la sucurile de frunza verde.
2. Săruri de potasiu compuse – Dr. Gerson a crezut că începutul a tuturor bolilor degenerative este pierderea ionilor de potasiu în celule, şi invazia de ionii de sodiu, împreună cu apă în celule. Acest lucru aduce la edem, pierderea de potenţiale electrice în celule, formarea enzimă necorespunzătoare, a redus oxidarea celulelor, şi alte defecţiuni de celule. Clădirea a aproape tuturor enzimelor de către celulele necesită potasiu ca un catalizator. În contrast, sodiu inhibă producerea de enzime. O soluţie de săruri de potasiu compuse este format din 33 de grame de acetat de potasiu fiecare, monofosfat de potasiu, şi gluconat de potasiu, diluată în 32 uncii de distilat. Dozelor tipice variază de 1 – 4 lingurite de 10 ori pe zi, din soluţia pregătită (total de 3.5 – 14 grame de potasiu pe zi). Acestea se adaugă la portocale, mere-morcov, sucuri sau cu frunze verzi, dar nu la suc de morcov pură. Avantajul principal de săruri de potasiu compuse este de a trata sindromul de leziuni tisulare (TDS), care se gaseste in toate cazurile de cancer.
3. Acidol-Pepsina Capsule (betaină HCL şi pepsina) – Aceasta este utilizată pentru sprijinirea digestia alimentelor şi sucuri. Doza este de 2 capsule de 3 ori pe zi.
4. Niacina (vitamina B3) – doza normală pentru bolnavii de cancer este de şase-50 mg comprimate de niacina zi timp de 6 luni. Pentru cazurile de cancer avansat, doza este crescută la 50 mg de niacina la fiecare oră, 24 de ore pe zi (un total de 1200 mg de niacina pe zi). Gerson Terapia foloseste sub forma de niacina nicotinic, care pot provoca înroşirea pielii-efect, cu roşeaţă temporară, dar inofensive, căldură, şi mâncărime. Acesta nu ar trebui să fie întrerupt în cazul în care această culoare a pielii, deoarece niacina prevede vasodilataţie, care imbunatateste circulatia sangelui, ridica temperatura pielii, creste oxigenarea, promovează nutriţia celulară, şi produce un efect de detoxifiere global. (Există, de asemenea, un brand de culoare fără a niacina). Cu toate acestea, niacina ar trebui să fie întrerupt în timpul menstruaţiei sau orice alt tip de sângerare.
5. Pancreatin Pastile enzime – Aceste comprimate conţin 3 grupuri de enzime pentru digestia si absorbtia alimentelor. 3 grupuri sunt lipazelor că digestia grasimilor, amilaze care digera amidonul, şi proteaze care digera proteinele, precum şi a maselor tumorale. Doza recomandată este de trei 325-mg comprimate de 4 ori pe zi. Conform Dr. Gerson, pancreatin nu trebuie administrat la pacienţii sarcom.
6. Ulei de in – Doza normală este de 2 linguri de ulei organic de seminte de in presat la rece de zi cu zi pentru prima luna, apoi redusă la o lingură pe zi după aceea. Ulei de seminte de in este cel mai bine făcută la masa de prânz sau cină, ca parte din salata, sau de cartofi sau legume. Acesta nu ar trebui să fie încălzite sau gătite. Trebuie remarcat faptul că cercetătorul campion de ulei de seminte de in, Dr. Johanna Budwig Germania a recomandat-o combinaţie de o parte ulei de in şi 4 branza de vaci piese pentru pacientii cu cancer, cu toate acestea, branza de vaci este un aliment interzis în Terapie Gerson, în primele 6 la 12 săptămâni de tratament.
7. Polenul si laptisorul de matca – Bee polen trebuie să fie luate atunci când proteinele sunt reintroduse în dieta pacientului, incepand de la aproximativ 10-a saptamana a 12 de tratament. Doza normală este de 2 – 4 lingurite pe zi, de polen de albine. Laptisorul de matca este un supliment opţional. Doza normală este de 100 mg sub forma de capsule luate o oră înainte de micul dejun. Acesta nu ar trebui să fie luate cu alimente fierbinţi.
8. Vitamina B12 injecţie şi extracţie brute ficat – Vitamina B12 în Gerson Terapia se administrează prin injectare intramusculară în muşchiul gluteus medius, O.1 cc (100 mcg) o dată pe zi timp de 4 pana la 6 luni sau mai mult. Ea este însoţită în acelaşi timp (în aceeaşi seringă pentru injecţie) de 3 cc din extract de ficat brut.
9. Vitamina C – doza Terapie Gerson de vitamina C este de 1.0 – 1.5 grame pe zi, sub formă de acid ascorbic, nu, sub formă de calciu sau de ascorbat de sodiu. Megadoses de vitamina C sunt permise, fie intravenos sau sub formă de comprimate de 30-50 de grame zilnic.
10. Tablet carbune – Aceasta este utilizată numai în caz de diaree sau probleme în absorbţia de gaze in tractul intestinal. Doza depinde de gradul de simptome.
11. Amygdalin sau Laetrile – Acesta este un supliment opţional, din cauza legalitatea utilizării sale în Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, este folosit în cele mai multe clinici de cancer in Tijuana cu o doză normală de 9 grame de laetrile, împreună cu megadoses de vitamina C si B-complex intravenos, pe zi, timp de 3 până la 6 săptămâni.

Nota: informatiile sunt date cu titlu informativ si este posibil sa contina erori de traducere, transcriere etc.
Nu incepeti aceasta terapie fara a consulta in prealabil una din clinicile Gerson existente in Ungaria sau Mexic. Detalii aici: http://gerson.org/gerpress/clinics/ (site oficial al clinicilor Gerson).
Sursa: http://dietagerson.tripod.com/

 

Sursa SuntSanatos

1 răspunde
  1. Johnd67
    Johnd67 says:

    Very interesting topic , appreciate it for posting . The friendship that can cease has never been real. by Saint Jerome. baefdeeedked

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *