Lasă-te inspirat și bucură-te!

Ce înseamnă să fii autentic, ce riscuri îți asumi dacă vrei să fii astfel, ce avantaje ai, cât e de greu, ce impact poți genera în mediul tău. Privești cu admirație oamenii de succes. Privindu-i, te gândești cât de norocoși sunt unii dintre noi. Dar, oare te-ai întrebat de curând ce poate face diferența între oameni?

De ce unii reușesc, iar alții eșuează sau nici măcar nu încearcă?

De ce unii sunt iubiți și iubesc (vezi asta din alinierea lor cu ei și cu lumea)?

De ce unii sunt fericiți iar alții resemnați?

Destinul face diferența sau este vorba despre altceva?

Am o veste bună! Odată ce te uiți către succesul celuilalt, odată ce vezi oameni admirabili, oameni remarcabili prin preajma ta, ei bine, află că ești aproape de drumul care te va purta și pe tine către progres! Așa pornim cu toții. Începem prin admirație, fiind motivați și inspirați de oamenii frumoși din preajma noastră. Toate au un început, iar în acest parcurs, acesta este primul pas!

Ai încredere și lasă-te inspirat!

Ca să pornești schimbările și procesul de creștere, ca să-ți urmezi un vis, ai mare nădejde în curajul de a te privi în oglindă, exact așa cum ești. Acesta este un prag în care mulți dintre noi rămânem blocați mult timp. Este un moment înșelător în care, în loc să mă recunosc și să-mi recunosc starea, mă ascund în spatele unui zid, renunțând la orice aspirație înălțătoare. Stau naiv, ascuns de ceilalți și de mine, lamentându-mă mereu. Pare că succesul nu este pentru toți, este numai pentru norocoși. Pare că iubirea este precum o loterie, ai parte de ea dacă ești norocos, ea nefiind accesibilă pentru noi toți. Pare că procesul de creștere și evoluție personală este doar pentru unii dintre noi, aceasta fiind una dintre cele mai viclene capcane!

Potențialul omului este nelimitat, să nu te îndoiești de puterea pe care o poți primi, odată cu deschiderea de a te lăsa privit, exact așa cum ești. Măștile folosite te țin departe de viața autentică, departe de potențialul adevărat. Viața ta nu este doar despre supraviețuire, este și despre evoluție și progres permanent. Iar aceste stări le poți dobândi atunci când ești pregătit să pornești de după ziduri și măști!

Orice om asumat, expus cu îndrăzneală celorlați, capătă o anume vulnerabilitate. Iar, această stare ai putea crede că-l fac mai slab. Știi, defapt chiar această stare de vulnerabilitate ne dă puterea de cofruntatre cu oameni, fapte și cu viața în modul cel mai autentic. Atunci când ai această stare, ai libertatea de a reacționa constructiv la situațiile ce apar. Doar din această stare poți ascede spre noi stări de conștiință, poți să te lași văzut și să vezi, poți să iubești și să te lași iubit.

Am să-ți las un gând ce mi-a fost de mare folos atunci când am început să vorbesc în public și aveam emoții foarte mari. Emoții care mă împiedicau să intru în starea de flux, blocându-mă într-o comunicarea rațională și atât! Ori, nu asta îmi doream, năzuința mea fiind atingerea inimilor celor pe care-i întâlnesc. Da, de stări de spirit, de atingerea inimilor cred că avem mare nevoie, noi toți…

”Niciodată nu ești mai mare decât ești în fața celor pe care-i întâlnești, însă, ești mult mai mic de fiecare dată când vrei să pari mai mare decât ești!”

Cum este pentru tine, ce înțeles culegi de aici?

Ce vreau să subliniez este tocmai puterea de a fi așa cum ești, atât cât ești, exact în momentul în care ești. Iar această asumare, aduce mai apoi o responsabilitate de care ai mare nevoie ca să pornești, ca să sporești. Devii responsabil pentru ce ai de făcut, pentru tot ce ai de îndreptat. Cum să faci toate acestea dacă tu nici măcar nu îți asumi starea ta de a fi? Cum să devii responsabil dacă stai ascuns după un zid construit  chiar de tine, care te mențină într-o stare de supraviețuire?

Ai nevoie să vezi cât ești de bun…

Ai nevoie să te vezi cât ești de slab…

Ai nevoie să te confrunți cu aceste adevăruri, ca să poți să pornești, ca să poți să fii mai bun, în orice năzuiești!

Odată asumat și responsabil pentru toate ale tale, ei bine, de aici pornește munca și strădania. Stăruința și viziunea, inspirația și progresul…

Lasă-te ispirat și bucură-te!

 

Articol scris pentru https://www.facebook.com/inspireothertravelers.ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *