Mai multă recunoștință înseamnă mai puțină depresie!

recunostinta-articolRECUNOȘTINȚA este o marcă a bunătății pentru că ne face să fim conștienți de tot ce este în jurul nostru. Când suntem recunoscători, devenim mai apropiați față de cei din jur și mai disponibili să ne exprimăm mulțumirea față de ei.

 

Melody Beattie spune așa frumos: ”Recunoștința face loc împlinirii în viață. Transformă ceea ce avem în destul, ba chiar mai mult. Transformă negarea în acceptare, haosul în ordine, confuzia în claritate… Transformă problemele în daruri, eșecurile în succese, întâplarea neașteptată într-una sosită exact când trebuie, și greșelile în evenimente importante. Recunoștința ne ajută să înțelegem trecutul, aduce liniște zilei azi și creează o viziune pentru mâine.”

 

Mai multă recunoștință înseamnă mai puțină cădere, mai puțină depresie. Recunoștința și depresia sunt cele două capete ale unei cumpene. Când una urcă, cealaltă, în general, coboară. Vrei să stai departe de stări depresive sau de tristeți neînțelese? Fii recunoscător pentru tot ce este bun în viața ta, sporește aceste daruri prin gândul bun, de recunoștință pentru tot ce este bun!

 

Nu ai nimic sau nu ai cui să fii recunoscător? Ba da, fii recunoscător vieții, că ești AICI, că ai șansa de a trăi o experiență uimitoare, numită VIAȚĂ! Pornește chiar din acest punct, pornește cu recunoștință, chiar acum! Și, vei vedea cu uimire câte se vor mai aduna, doar să crezi și – evident!-, să îți dorești asta.

 

Henry James ne amintește despre : ”Trei lucruri sunt importante în viață. Primul: să fii bun cu ceilalți. Al doilea: să fii bun cu ceilalți. Al treilea: să fii bun cu ceilalți.” Iar acesta se poate întâmpla, atunci când suntem recunoscători…

 

PROVOCARE!

Vrei să fii fericit? Fii recunoscător!-1386183554

Petrece 21 de zile fără să te plângi în legătură cu cineva, fără să critici, să judeci sau să ai un comportament agresiv. Doar 21 de zile! Și, mai apoi, amintește-ți să notezi în fiecare seară măcar un singur motiv pentru care ești recunoscător. Ai greșit sau ai uitat, ai încălcat regulile? O iei de la capăt, cu prima zi… Vei fi uimit de transformările pozitive ce vor apărea în viața ta!

 

Mereu avem nevoie de o schimbare conștientă spre transformare și creștere personală, spre a fi mai împliniți cu noi și cu cei din jurul nostru.

 

Rămânem aproape cu sănătate, bine și bucurie!

 

Bibliografie: ”De ce îți face bine să faci bine?”, Dr. David R. Hamilton

 

Srticol scis pentru LifeCare

 

 

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] Dr. Lavinia Melania Bratu – Mai multa recunostinta inseamna mai putina depresie! […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *