Masterclass Online – SUFLET
O perspectivă, simplă și firească despre Viață

”Mi-am dat seama târziu că trebuie să am grijă de sufletul meu dacă vreau să fiu bine. Mi-am dat seama târziu că sufletul meu are nevoie de lumină și de căldură, de liniște și de iubire ca să lucreze cu mintea și cu trupul astfel încât să mă bucur de tot ce are viața mai frumos să-mi ofere.”

“Ceea ce se află în spatele nostru şi ceea ce se află în faţa noastră sunt lucruri mărunte, în comparaţie cu ceea ce se află în noi”

Ralph Waldo Emerson

Masterclass-ul prezent este un proiect ce își propune să abordeze, atât din perspectivă științifică, cât și spirituală, relația noastră, a fiecăruia, cu SUFLETUL.
Totul pleacă de la Suflet.
Ce ne spun dicționarele lumii despre suflet?

Un suflet, în anumite tradiții spirituale, filozofice și psihologice, reprezintă esența imaterială (muritoare sau uneori nemuritoare) a unei persoane sau lucru viu. Multe sisteme filozofice și spirituale învață că oamenii au suflete. Sufletul este adesea considerat parte integrală și esențială pentru conștiință și personalitate, poate funcționa ca un sinonim pentru spirit, minte sau Sine, deși despre termenul de suflet s-a spus că funcționează într-un mod suficient de diferit de spirit și psihic încât să nu fie folosit interschimbabil.

Sufletul poate fi considerat ca o entitate independentă sau ca întreaga ființă vie (om sau animal). Din punct de vedere științific existența sufletului nu a fost dovedită niciodată, acesta fiind doar un concept fictiv. – wikipedia.org

Și totuși, este Sufletul un concept fictiv? Oare, avem nevoie de știință să ne dovedească existența sufletului și să valideze ceea ce știm deja cu fiecare celulă ființei noastre?!
Ce își dorește sufletul nostru? Are el cu adevărat dorințe? Și care este calea către o stare sufletească sănătoasă?
Ne propunem să împărtășim din experiențele de viață și din fundamentele științifice integrate, astfel încât să ne apropiem cu un pas mai aproape de vocea sufletului tău.

Este acest Masterclass online pentru mine? 


Dacă: 

 • Simți că ai nevoie de o perspectivă mai profundă asupra vieții;
 • Vrei să înțelegi impactul pozitiv al compasiunii în relația cu ceilalți
 • Simți că ai nevoie de o coerență între mintea și inima ta;
 • Vrei să înțelegi emoţii sau să alini dureri, suferinţe
 • Îți dorești să-ţi vindeci trecutul, să te împaci cu tine şi cu ceilalţi;
 • Vrei să găseşti lumina din interiorul tău, ce abia așteaptă să o inviţi să se manifeste în viaţa ta; 
 • Vrei să simți că ai o viață cu rost;
 • Îți dorești să ai acces la resurse nebănuite pentru împlinirea visurilor tale;
 • Îți dorești să ai accesezi resurse neexplorate pentru o viață în care sensul să fie clar și în spațiul bunei credințe;

… atunci, DA, acest Masterclass este pentru tine.

”Oricând este momentul potrivit să înțelegi ceea ce ești deja, dar poate ai uitat.”

De ce un Masterclass despre Suflet?

Să coborâm cu mintea în suflet!

Primul și cel mai important aspect pentru o viață împlinită îl reprezintă echilibrul dintre minte,  inimă și Suflet. Înțelegerea funcționării creierului, dar și explorarea nevoilor sufletului pot  asigura o comunicare, o conexiune vitală pentru o bună calitate a vieții. Și totuși, suntem provocați. Zilnic. Prin tot felul de contexte de viață.
Suntem provocați în permanență și pare aproape imposibil să ne păstrăm mintea într-o armonie și sufletul într-o pace sănătoasă – esențială pentru o viață împlinită.

Teme abordate în cadrul Masterclass-ului

 • Compasiunea, o superputere!
 • Putem să-i facem pe oameni să aibă compasiune?
 • De ce îți face bine să faci bine – fundamente științifice
 • Empatie și relațiile interumane
 • Ce se întâmplă în creier când manifestăm compasiune și empatie
 • Iertarea – calea spre pace interioară
 • Fundamente științifice care susțin iertarea – ce spun oamenii de știință despre iertare
 • Ce se întâmplă la nivel biochimic în corp atunci când iertăm
 • Cum aș putea ierta? – Exercițiul iertării
 • Trecutul meu – spațiul meu de resurse


De ce Compasiune? Și de ce Empatie?

Manifestarea compasiunii poate remodela tiparele emoționale, modulează emoțiile negative, acționând la nivelul sistemul limbic, corelând rețele interneuronale între acesta și neocortex. În neuroștiință acum nu se mai vorbește despre sinapse interneuronale, acum vorbim despre rețele interneuronale la nivelul creierului. Neurogeneza este revelatoare ca și proces, ne dă speranțe în tot ce ne propunem a construi în viețile noastre.

Putem să-i facem pe oameni să aibă compasiune?

Da, emoțiile pozitive, dragostea și compasiunea pot fi învățate exact așa cum înveți orice alt lucru nou. Starea de compasiunea schimbă rețelele neuronale, modul și ritmul în care se formează conexiunile cerebrale. Monitorizarea cerebrală demonstrează cum se reorganizează activitatea cerebrală, cum se schimbă legăturile neuronale, iar odată cu aceasta se schimbă modul în care percepem lumea.

EMPATIA este o ALEGERE

Creierul lucrează intens să înțeleagă altă persoană. Dacă sunt dispus să mă deschid celuilalt, creierul formează noi rețele neuronale, pentru a putea să-l înțeleg pe celălalt. Iar aceasta se întâmplă fără ca eu să fii trăit așa ceva vreodată. Neuronii oglindă… Așa ne-a făcut Dumnezeu, ”să pot permanent a-l vedea și a-l înțelege și pe celălalt, la fel de bine ca și pe mine.”

De ce îți face bine să faci bine?

Întrebându-mă care e sensul și direcția, care e rostul pe pământ, mi-a trecut prin minte BUNĂTATEA. Dacă asta vrea Dumnezeu de la noi, să fim oameni buni, depășindu-ne firea și voia proprie? Dacă asta vrea și fiziologia creierului, felul în care este declanșată chimia în organism și starea de bine ce se instalează imediat ce ai fost de folos sau de ajutor cuiva?  Ai trăit asta, știi despre ce vorbesc, doar să-ți amintești… Dacă această stare de bunătate și deschidere este una dintre treptele înalte ale conștiinței, cu care am fost înzestrați și suntem provocați să o atingem? 

De ce Suflet și Iertare?

Trăim într-o lume în care vorbim despre Suflet, dar nu îi înțelegem cu adevărat nevoile. Vorbim despre contribuție și dorința de a face o lume mai bună, dar puțini sunt aceia dintre noi care am înțeles că o lume mai bună începe cu propria persoană. Suntem deseori individualiști. Spunem că ne pasă de oameni, dar de multe ori îi judecăm mult prea aspru.
Ne stabilim obiective mărețe, dar alegeri precum a ierta din suflet unui om care ne-a greșit, pare ceva imposibil de atins.
Totul se schimbă, însă, atunci când înțelegem. Da, e cea mai grea parte, să ne privim în oglinda sufletului și să ne dăm jos toate măștile suferinței, însă nu e imposibil.

”Iartă-te pe tine însuți!”

Foarte mulți oameni merg pe un drum lung și anevoios până să învețe că e nevoie să se accepte și să renunțe la vinovăție. Ca să ierți, cumva e nevoie să te lași cu totul în voia sorții. E nevoie să vezi Lumina din viața ta, în ciuda unei realități, care poate încă nu îți place.

De mare folos pentru viața noastră – Încrederea în planul Divin
Când oamenii își schimbă perspectiva asupra vieții, când înțeleg că Dumnezeu are un plan cu fiecare, totul capătă un alt sens. Am fost creați pentru un scop măreț, să ne reamintim asta, mai des.

Ce facem după ce iertăm?
Să ne păstrăm în echilibru, să ne ridicăm mai repede când cădem, să nu dăm putere suferinței. Cum facem asta? Păstrând mediul nostru curat – mintal, emoțional, relațional.

Despre Compasiune, Empatie, Iertarea de sine și iertarea celorlalți, abordând atât latura științifică, dar și cea spirituală, veți afla mai multe în cadrul acestui Masterclass.

Ne dorim să restaurăm coerența unei comunicări între minte, inimă și suflet, să ne găsim #Împreună resursele pentru o viață împuternicită.

Despre Speakeri

Lavinia Melania Bratu este dr. biolog, psiholog clinician, consilier nutriție, formator și speaker motivațional ”Stil de viață sănătos”. Este editor și autor al volumelor ”Dietetica – o nouă filosofie de viață – Despre schimbare, simplitatea, sănătate” și ”Hrană pentru minte, suflet și viață.” precum și al noilor aparitii: alte trei cărți publicate în pandemie: ”365 de momente de reconectare cu tine – Jurnal terapeutic”, ”#30DaysNoSugar – Puterea de a reuși #împreună” și cea mai recentă, #30DAYSGLUTENFREE. Îi sunt dragi oamenii și își petrece mult timp conectată cu poveștile lor de viață.

Temele Laviniei, în cadrul Masterclass-ului:

 • Compasiunea, o superputere
 • Putem să-i facem pe oameni să aibă compasiune?
 • De ce îți face bine să faci bine – fundamente științifice
 • Empatie și relațiile interumane
 • Ce se întâmplă în creier când manifestăm compasiunea și empatia

Adriana Roman este scriitoare, mamă, coach și specialist în branding. Prin munca sa îi ajută pe oameni să-și pună în serviciul omenirii darurile divine cu care aceștia au venit înzestrați, să trăiască o viață mai simplă, cu mai multă armonie în planurile personal și profesional. O copilărie grea și un bagaj voluminos de traume și suferințe nu au descurajat-o în fața vieții; din contră, bagajul acesta a devenit cea mai valoroasă resursă pentru evoluția ei.

Temele Adrianei, în cadrul Masterclass-ului:

 • Iertarea – calea spre pace interioară
 • Fundamente științifice care susțin iertarea – ce spun oamenii de știință despre iertare
 • Ce se întâmplă la nivel biochimic în corp atunci când iertăm
 • Cum aș putea ierta? – Exercițiul iertării
 • Trecutul meu – spațiul meu de resurse

De ce te invităm alături de noi?

✓ Pentru că în toate contextele de viaţă, în toate strădaniile oamenilor, există eforturi şi există rezultate. Uneori, mărimea efortului determină mărimea rezultatului. Alteori, profunzimea efortului determină reușite inimaginabile.

✓ Toate rezultatele de care te bucuri în prezent, sunt urmarea eforturilor tale de până acum. Frumusețea și măreţia viitorului tău depind de ceea ce gândeşti, de ceea ce alegi şi de ceea ce faci acum. 

✓ Dacă îţi doreşti o schimbare în viaţa ta, dacă îți dorești o conectare autentică și de durată cu sufletul tău, te invităm să ne însoțim #ÎMPREUNĂ.

Asigură-te că ești alături de noi și invitatul special, Dan Negru!

Care este INVESTIȚIA TA pentru acest masterclass?

Pentru că este primul eveniment dedicat SUFLETULUI pe care îl organizăm, biletul individual de acces este redus cu 30%.

Valoarea biletului este de 260 lei , dar tu îl achiziționezi acum cu 180 lei.

 • Preț special, pentru tine și cineva drag ție, 280 lei/ 2 persoane (140 lei/persoană).

Programul Masterclass-ului ONLINE:

Vineri, 17 decembrie, 18.00 – 20.30
Sâmbătă, 18 decembrie, 10.00 – 17.00, cu o pauză de prânz între 13.00 – 14.00

Biletul include:

 • acces masterclass online
 • prezentările ppt ale speakerilor
 • acces la înregistrarea evenimentului 7 zile

Cum achiziționezi? 

 • Dai click pe linkul biletului
 • Adăugă în coș, continuă cu finalizarea comenzii;
 • Introduci datele tale de facturare: Nume, Penume, Nr. de telefon, Adresa de e-mail etc. Foarte IMPORTANT aici este să te asiguri că datele sunt corecte!
 • Bifează mai jos căsuța ”Am citit și sunt de acord cu termeni și condiții site-ului web *”
 • Apasă butonul Plasează comanda.
 • Completează apoi datele de plată în procesatorul de plăți euplătesc.ro
 • Bifează ”Accept termenii și condițiile ” și apoi apăsă butonul PLĂTEȘTE ONLINE!
 • Verifică e-mailul (pentru adresele de gmail, te rugăm sa verifici si folderul ”SPAM”).

După efectuarea plății vei primi un mesaj de confirmare a plății, așadar locul este deja asigurat.

Cu O ZI înainte de eveniment, vei primi pe email un link cu toate informațiile necesare pentru participarea la Workshop.

 • Poartă-ți sufletul cu seninătate printre oameni!
 • Sufletul este prelungirea unei aripi de înger care are curaj să zboare. – Lelia Mossora
 • Cel mai ușor lucru este să rănești sufletul cuiva, căci sufletul umblă desculț și pașii lui culeg toți spinii unei zile. – Gabriel Liiceanu
 • Dragostea lui Dumnezeu, inexprimabilă și perfectă, își face drum într-un suflet pur la fel cum lumina trece printr-un obiect transparent. Cu cât mai multă dragoste află sufletul, cu atât mai multă dăruiește, astfel încât, pe măsură ce devenim mai curați și mai deschiși, bucuria dragostei ajunge să fie tot mai completă. – Dante Alighieri

Îți mulțumim și apreciem dacă dai mai departe către prietenele tale informațiile despre acest workshop. 

Cu Bucurie și Recunoștință să creștem ÎMPREUNĂ!

Te așteptăm cu drag!

Lavinia și Adriana

Nici un produs gasit care se potrivesc dvs. de selecție.