MENIU 7 zile, by Elena Condac
Elena este instructor și antrenor personal de fitness. Dorește foarte mult să împărtășească din ceea ce știe într-un mod cât mai valoros, profesionist, creativ și inspirațional pentru că așa simte că poate schimba în bine viața celor cu care interacționează.
Indiferent de vârstă, există oameni care nu au făcut sport niciodată, au nevoie de ghidare pentru a-și corecta postura, a-și îmbunătăți mobilitatea, a învăța cum să facă loc mișcării în viața lor pentru a se bucura la maxim de sănătate, de o stare de vitalitate excelentă și armonie alături de cei dragi.
Elena este alături de fiecare, în acest proces către o viață mai bună.
În cadrul Workshopului F.E.M.EI.A., Elena ne-a arătat cum să schimbăm energia în corp, prin mișcare. Ne-a propune câteva seturi de exerciții, potrivite oricărei persoane, cum ar fi:
- Setul M.A.G.I.C de exerciții fizice, perfecte pentru a te deconecta de la muncă cu intenția de a te reconecta pentru o zi aliniată.
- Setul HIIT cu exerciții scurte de mare intensitate
- Setul PP – Power Postures
- Setul ME prin care descoperim că mișcarea este emoție.
Astăzi, Elena este alături de noi prin aceste variante de meniu, care nu se doresc a fi perfecte, sunt doar bine alese de ea și validate de mine. Sunt o sursă de inspirație, dăruite cu generozitate de Elena, care este alături de noi în provocarea #30daysglutenfree.
MENIUL DE LUNI
Mic dejun: 2 mere, o mână de afine, 5 căpșuni.
După 30 minute, un smoothie verde: opțional 1 linguriță pudră de orz, 1 cm ghimbir, 1 morcov mic, 1 castravete mic, 3 caise deshidratate, zeamă 1/2 lămâie, 2 linguri semințe floarea soarelui, o mână de salată verde sau spanac.
Prânz: o salată din două mâini de păstăi fasole galbenă, Două linguri pline de varză murată tocată, marar, pătrunjel, ceapă verde, ulei de măsline, doi cartofi copți.
Cină: două mâini de salată verde cu ceapă, o mână plină de păstăi fasole galbenă fiartă ( sau gătită sub capac) , sardine în ulei de măsline asezonate cu multă zeamă de lămâie.
MENIUL de Marți
Mic dejun: smoothie din o cană de lapte de migdale, 1/2 cană fructe de pădure, 1 linguriță plină de unt de arahide, o banană.
Prânz: două mâini de frunzoase ( salată mixtă) , crudități ( castravete, kapia, morcov, ceapă roșie), zeamă de lămâie, o lingură ulei de măsline, 6-8 linguri de mazăre fiartă, o lingură fulgi de drojdie, și două felii mici de pâine din Hrișcă.
Gustare: semințe de floarea soarelui și dovleac, crude, 2 curmale
Cină: paste de linte cu sos din roșii cu busuioc și oregano, cu o salată verde și un ceai.
MENIUL de Miercuri
Mic dejun: două mere și după 30 minute : 3 linguri de fulgi de hrișcă hidratați în apă fierbinte, cu fructe uscate și nuci, miere și scorțișoară.
Prânz: pastă de năut cu turmeric și pătrunjel, și bastonașe de crudități: castraveți, morcovi, apio, ardei gras roșu.
Cină: rădăcinoase coapte la cuptor cu mirodenii și ulei de cocos lângă o salată verde, și un pahar de lapte de cocos.
MENIUL de Joi
Mic dejun: fructe și după 30 minute un iaurt de capră cu o lingură de semințe de cânepă, scorțișoară, carob sau cacao, miere.
Prânz: varză murată cu un mix de fasole uscată la conservă, ulei de măsline și două felii de pâine din Hrișcă.
Cină: somon la cuptor cu sparanghel pe abur și salată verde cu multa zeamă de lămâie.
MENIUL de Vineri
Mic dejun: un fresh de portocale cu morcov și după 20 minute: o salată din frunzoase, castravete, morcov ras, fructe uscate, două linguri de semințe de dovleac, zeamă de lămâie.
Gustare: două cuburi cioco govinda
Prânz: o supă crudă din 1/2 avocado, zeamă de lămâie, 1cana de apă ( sau lapte de cocos, migdale) , broccoli, roșie, morcov, ghimbir, usturoi, o lingură fulgi de drojdie.
Apoi, paste de năut cu o lg ulei de măsline, turmeric, cimbru, sare roz, piper, zeamă de lămâie.
Cină: o salată din varză albă crudă cu zeamă de lămâie, fulgi de ceapă deshidratată, morcov ras, linte și un ceai.
MENIUL de Sâmbătă
Mic dejun: fructe și după 30 minute: o felie de tort Oreo raw ( rețeta Marei Iepure – tort raw vegan ), cu un ceai de soc.
Prânz: mâncărică de linte scăzută cu murături și lipie din făină de năut.
Cina: creveți cu legume gătite sub capac ( dovlecel, morcov, ardei, ceapă) o salată verde cu multă zeamă de lămâie.
MENIUL de Duminică
Mic dejun: un smoothie doar din fructele preferate cu o mână sănătoasă de spanac și după 30 minute biscuiți Oreo raw ( rețeta Marei) cu un ceai
Prânz: salată de vinete cu avocado, fulgi de drojdie cu pâine din Hrișcă , și bastonașe de crudități plus salată verde.
Cină: Două ouă fierte cu gălbenuș moale pe un par de cubulețe de zuchini pe abur, cu mărar, pătrunjel, ceapă verde, ulei de măsline, morcov și sfeclă gătite pe abur.
Să vă bucure, să vă fie de folos!
Mulțumesc foarte mult, Elena, pentru contribuția ta!
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!