Nutriţia – aliatul din umbră de la locul de muncă

 

 

10628219_10202951925779443_5829512822211527193_n

 

 

 

 

 

 

VIDEO – AICI

Întreaga activitate de zi cu zi ne este influenţată şi de ceea ce mâncăm. În mijlocul unui program aglomerat, e important să luăm pauze, să mâncăm fructe, legume, seminţe, să ne hidratăm bine în prima parte a zilei, să mutăm cafeaua de dimineaţă, după-amiaza. Sunt doar câteva dintre sfaturile nutriţionistului Lavinia Ceuţă, când vine vorba de alegerea alimentelor care să ne ajute să dăm randament mai bun la locul de muncă.

„E nevoie de voinţă pentru a cunoaşte cum funcţionăm…Hrana optimă este cea vie, bazată pe fructe, legume, seminţe, iaurturi”, a spus nutriţionistul Lavinia Bratu, subliniind diferenţa între nutriţie şi alimentaţie. Potrivit acesteia, a te alimenta înseamnă mai degrabă un gest social, compulsiv, o plăcere a gustului.  Ceea ce nu e interzis.

Pentru a avea însă un randament bun, e nevoie de conştiinţă. „Să ne întrebăm nu ce mâncăm, ci de ce mâncăm”, a spus nutriţionistul.  „Dacă suntem conştienţi că avem o zi plină, alegerile noastre culinare să fie făcute în cunoştiinţă de cauză”, a adăugat Lavinia Ceuţă.  Potrivit nutriţionistului, cafeaua ne dă energie dimineaţa, însă numai pentru câteva ore, aşa că recomandă să o bem după-amiaza. În schimb, Lavinia Ceuţă ne recomandă să ne începem ziua cu sucuri de fructe, seminţe, nuci, iaurturi cu fulgi de ovăz, fructe confiate.

„Recomand gustări pentru pauza pe care ne-o luăm, chiar şi pentru 5-10 minute”, a spus nutriţionistul, amintind de exemplul francezilor, care stau şi două ore la masa de prânz. Pauza de masă şi cantina pusă la dispoziţie de angajatori reprezintă un mare progres pentru România. Nutriţionistul de recomandă însă să lăsam deoparte desertul. Când vine vorba de fast-food, „întrebarea este cum mă simt după ce mănânc la fast-food, oamenii să-şi aducă aminte că fac acest lucru pentru plăcerea gustului, iar o dietă zilnică la fast-food reprezintă potenţiale boli”, a mai spus Lavinia Bratu.

Sursa AICI

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *