O cură de 10 zile DETOX DIGITAL

10 zile stau mai mult cu cei dragi, ma plimb, citesc… De doua ori de an, cred că intenția de a fi mai departe de “mediul virtual” și mai aproape de “simplitate firii”, sunt bine venite. Să ne restartăm un pic!

Cât de multă libertate ai, poți constata și într-o astfel de situație. Și, poate fi neașteptat de dificil! O nebănuită forță te îndeamnă mereu spre telefon, să vezi ce mai e nou pe câte una din rețelele de socializare. Pune ceva în loc! Doar câteva zile, profită din plin de timpul pe care-l petreceai astfel și fă altceva. Ceva nou, ingenios sau extrem de simplu.

Rezultatul oricum este spectaculos, după 10 zile departe de mediul virtual, te vei simți parcă un alt om!

Se anunță un început de septembrie însorit, luminos, bucură-te conștient de aceste zile și dă-ți șansa unui restart pentru tot ce urmează să faci.

Da, “detoxul” acesta digital merită să fie compensat cu ceva. Nu știu, poate hotărăști să faci o plimbare prin fiecare parc din oraș, să vezi cum mai arată. Sau, socializezi mai mult față în față. Poate ai ceva cărți pe care dorești să le citești sau poate pur și simplu vrei să te odihnești și să rupi ritmul. Aceste 10 zile pot fi un restart fantastic! 

”Viitorul nu va aparține numai omului instruit, ci și celui educat să-și folosească cu înțelepciune timpul liber.” C.K. Brightbill 

Studiile spun că 1 din 4 persoane petrece mai mult timp online decât dormind și că în medie, o persoană își verifică telefonul de 150 de ori pe zi – adică o dată la 6 minute. Astfel, o persoană dependentă de electronice, în special de telefonul mobil, are tendința de a evita interacțiunea umană, poate suferi de anxietate socială (teama sau jena de interacțiunile cotidiene cu ceilalți), ADHD (tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție) și poate ajunge chiar la depresie și o calitate scăzută a vieții.

În aceste condiții, nu e de mirare că se simte nevoia unei detoxifieri digitale, unei reîntoarceri la noi înșine, din când în când… 

E început de an pentru mulți dintre noi, odată cu luna Septembrie. Este ideală o introspecție, să vezi pe unde ai fost, pe unde ești acum și pe unde dorești să ajungi în viitor.

“Hrănește-ți mintea cu gânduri mărețe, pentru că nu vei ajunge niciodată mai sus decât gândești.” Benjamin Disraeli

Intenționez să închei 2 proiecte mari în această săptămână, să stau mai mult cu copila mea și cu cei apropiați din familie. Iar, din 7 septembrie sunt hotărâtă să revin cu bucurie și inspirație aici, alături de tine. 

Pe grupul Dietetica, din 7 Septembrie începe o nouă provocare! 90 de zile vom fi mai mulți cu atenția asupra nostră, cu capacitarea de progres măsurabilă și transformaționale obiceiuri setate de la început. Nădăjduiesc să fie o călătorie semnificativă pe drumul măiestriei personale, pentru fiecare dintre noi.

Ideea detoxului digital nu-mi aprține, mari lideri, oameni ancorați în evoluția umană, toți pomenesc despre capacitatea de a renunța din când în când la sfera digitală. Tocmai pentru a putea menține un control asupra ta, în raport cu ea .. sau invers!

Spune tuturor despre detoxifierea ta! Împărtășind cu alții decizia ta este posibil să mai motivezi câteva persoane să țineți „cura“ împreună și te poate impulsiona și pe tine să nu renunți așa ușor.

Îți doresc o călătorie semnificativă pe drumul măiestriei persoanale!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *