Oamenii puternici mental: 13 lucruri pe care le evita

252414_10151073188772098_1895606253_n

Iată o listă cu lucrurile pe care le evită persoanele puternice mental, întocmită de Amy Morin, psihoterapeut și asistent social clinic licențiat.

1. Nu pierd timpul compătimindu-se. N-ai să întâlnești oameni puternici mentali care să se plângă de circumstanțele în care se găsesc sau să insiste asupra faptului că nu au fost tratați cum trebuie. Ei au învățat să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile și rezultatele lor și au o înțelegere intrinsecă a faptului că, adesea, viața nu e corectă. Ei sunt capabili să iasă din situațiile dificile cu conștiință de sine și recunoștință pentru lecțiile învățate. Când o situație se termină rău, ei răspund cu expresii cum ar fi „Ei, bine…” Sau poate, pur și simplu, „Mergem mai departe!”

2. Nu-și cedează puterea. Oamenii puternici psihic evită să dea altora puterea de a-i face să se simtă inferiori sau prost. Ei înțeleg că sunt în control în ceea ce privește acțiunile și emoțiile lor. Ei știu că puterea lor stă în capacitatea de a-și gestiona modul în care răspund.

3. Nu sunt timizi în fața schimbării. Oamenii puternici psihic îmbrățișează schimbarea și întâmpină provocarea. Cea mai mare „frică” a lor – dacă au una – nu este de necunoscut, ci de a deveni impasibili și de a stagna. Un mediu de schimbare și chiar incertitudinea poate energiza o persoană puternică mental și scoate ce e mai bun din ea.

4. Nu își pierd energia cu lucruri pe care nu le pot controla. Oamenii puternici mental nu se plâng (mult) de traficul îngreunat, bagajele pierdute sau, mai ales, de alte persoane, pentru că ei își dau seama că toți acești factori sunt dincolo de controlul lor. Într-o situație proastă ei își dau seama că singurul lucru pe care îl pot controla este întotdeauna propriul lor răspuns și atitudinea pe care o au, și folosesc aceste atribute cât se poate de bine.

5. Nu se preocupă să le facă altora pe plac. Cunoști persoane care caută mereu să facă pe plac celorlalți? Sau invers, oameni care provoacă neplăceri altora ca o modalitate de a-și consolida propria imagine de putere? Nici o poziție nu este una bună. O persoană puternică mental se străduiește să fie bună și corectă și să îi mulțumească pe alții, după caz, dar nu îi este teamă să-și susțină poziția. Ei sunt capabili să reziste posibilității ca cineva să se supere din cauza lor și să navigheze prin această situație cu grație.

6. Nu le este teamă să își ia riscuri calculate. O persoană puternică mental este dispusă să își asume riscuri calculate. Acesta este un lucru cu totul diferit de a sări cu capul înainte în riscuri prostești. Cu puterea sa mentală, o persoană poate să evalueze riscurile și beneficiile, cât și dezavantajele, și să ia în calcul cele mai rele scenarii înainte de a stabili măsuri.

7. Nu trăiesc în trecut. Ai nevoie de forță să îți accepți trecutul și, în special, să înveți din experiențele trecute. O persoană puternică mental însă, evită să își împotmolească energia mentală în dezamăgiri trecute sau în fantezii legate de zilele de glorie de altădată. Ei își investesc majoritatea energiei în a crea un prezent și un viitor optim.

8. Nu fac aceleași aceleași greșeli din nou și din nou. Știm cu toții definiția nebuniei, nu? Este atunci când faci același lucru sperând că vei obține un rezultat diferit și mai bun decât înainte. O persoană puternică mental își asumă întreaga responsabilitate pentru comportamentul din trecut și este dispusă să învețe din greșeli. Cercetările arată că abilitatea de a fi auto-reflexiv într-un mod precis și productiv este una din cele mai mari forțe ale managerilor și antreprenorilor de succes.

9. Nu se simt iritați de succesul altor persoane. Ai nevoie de tărie de caracter să simți bucurie autentică și entuziasm pentru succesul altora. Oamenii puternici mental au această capacitate. Ele nu devin geloși și nu poartă pică altora atunci când aceștia reușesc (deși pot învăța din ceea ce ei au făcut bine). Sunt dispuși să lucreze din greu pentru propriile șanse la succes, fără a se baza pe comenzi rapide.

10. Nu renunță după eșec. Fiecare eșec este o șansă de a îmbunătăți. Chiar și cei mai mari antreprenori sunt dispuși să admită că eforturile lor timpurii le-au adus multe eșecuri. Oamenii puternici mental sunt dispuși să eșueze din nou și din nou, dacă este necesar, atât timp cât experiența de învățare de la fiecare „eșec” îi poate duce mai aproape de obiectivele lor finale.

11. Nu le este teamă de timpul petrecut în singurătate. Oamenii puternici mental se bucură și chiar prețuiesc timpul petrecut singuri. Ei folosesc aceste perioade pentru a reflecta, a planifica și pentru a fi productivi. Cel mai important, fericirea și stările lor de spirit nu depind de alții. Ei pot fi fericiți cu alții, pot și fericiți și singuri.

12. Nu simt că lumea le datorează ceva. În special în economia actuală, managerii și angajații de la fiecare nivel încep să realizeze că lumea nu le datorează un salariu, un pachet de beneficii și o viață confortabilă, indiferent de pregătirea și școlarizarea lor. Oamenii puternici mental intră în lume pregătiți să lucreze și să aibă succes pe meritele lor, în fiecare etapă a jocului.

13. Nu se așteaptă la rezultate imediate. Fie că e vorba de un plan de antrenament, un regim nutrițional sau de a începe o afacere, oamenii puternici mental se implică pe termen lung. Ei își folosesc energia și timpul în doze măsurate și sărbătoresc fiecare piatră de hotar de care trec pe drumul succesului.

Ai forță mentală? Sunt aceste atitudini pe lista lucrurilor de care ai mai multă nevoie?

Articol preluat de aici: https://antreprenorifb.wordpress.com/2013/12/28/oamenii-puternici-mental-13-lucruri-pe-care-le-evita/

2 raspunsuri
 1. Angela
  Angela says:

  Foarte faine. Mulțumesc. Ma gasesc într-un „interval” nu prea facil din viata mea, însa citind aceste rânduri, chiar mi-am ridicat moralul.

  Răspunde
 2. Enea Aureliu
  Enea Aureliu says:

  Insidios studiu , nu vi se pare ? Gândesc așa , cu multa parcimonie totuși , pentru a nu zgâria orgolii sau caractere , personalități simandicoase și sufletul tânăr , în plin avânt și nevinovat implicat în analiză , gândesc că , la o primă lectură , aproape toți cititorii acestui , să-i spunem studiu , precum și cititorii comentariului meu , se vor fi considerat persoane puternice . Haide , fiți sincer , recunoașteți cu maxima sinceritate de care puteți să fiți în stare față de voi înșivă , că , și asta rămâne între noi , că de la primele aserțiuni ale , să-i spunem , studiului , ați răsuflat oarecum ușurați și cu moralul în creștere spunându-vă , așa ca pentru sine , mai cu jumătate de fir al rațiunii , „băi , taci că pe asta , pe prima , o am” . Și uite așa până la numărul , ghinionistul număr , 13 , treisprezece ! Păi prieteni dragi , dragii mei prieteni , dacă sunteți , adică dacă suntem cu toții puternici într-o asemenea măsură încât nici măcar numărul 13 , fatidicul și ghinionistul treisprezece , nu ne poate diminua forța propriului , de fapt , a propriilor caractere și dacă toți , adică eu și dumneavoastră , toți cititorii studiului și a comentariului meu , avem împreună această formidabilă putere și , în același timp , rațiunea , toleranța , statura interioară , respectul față de lege și față de ordinea firească și naturală a lumii care ne înconjoară , puterea de a realiza consensul și nu în ultimul rând , noțiunea sacră de egalitate în fața implacabilului existențial , deci dacă suntem atât de puternici în fața noastră și o recunoaștem și suntem în stare de sacrificiu pentru aceasta , care o fi motivul pentru care purtăm un război continuu cu noi înșine și cu tot și toate ?
  Oamenii puternici , puternici conform , să-i spunem , studiului , sunt într-o luptă continuă cu elementele definitorii ale caracterului lor . Și știți de ce ? Pentru că fiecăruia i se pare că este mai puternic decât celălalt ! Și , pentru a exista , este nevoie să fi puternic , să fi mai puternic , să fi cel mai puternic ! Asta este concluzia , să-i spunem , studiului .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *