Pasta de TAHINI – sursa mea de CALCIU și gust bun!

De afine, știți că sunt o mare iubitoare și apreciez enorm acest fruct, el fiind unul dintre cele mai cunoscute recomandări în toate domeniile și școlile de nutriție.

Astăzi vreau să te aduc mai aproape de mâncarea mea preferată, la orice oră, și completă. Da, după un bol de afine cu miere și tahini pot alerga, scrie, lucra mai multe ore (4-6), în care să nu simt nici urmă de foame. De ce? Pentru că au maxim de nutrienți ce nu doar că-mi țin de foame, dar sunt și super energizanți!

 

Combinația cu miere și tahina ajută la gust, textură și întregirea nutrițională!

 

Mierea, mărturisesc că o pun în cantitatea mică, maxim 1 linguriță. Însă este prezentă și în această cantitatea face mâncărica mea preferată să fie dulce, te asigur de asta!

Acum folosesc MIERE CU IUIBIRE, de la prietenii mei de la TerraApis – Apifitoterapie 

Despre PASTA DE TAHINI, aceasta este una dintre alegerile mele istețe pentru că reprezintă un aport substanțial de CALCIU.

2 lingurițe de susan masticate foarte bine reprezintă aport de CALCIU semnificativ/zi.

În pasta de tahini,  semințele de susan sunt puțin prăjite, dar asta nu împiedică aportul și biodisponibilitatea calciului pentru organism.

Pe lângă calciu și proteină vegetală, pasta de tahini aduce mult mai multe beneficii nutriționale, printre care se numără și aportul de:

  • vitamina B1 și B6;
  • mangan;
  • fosfor;
  • cupru;
  • zinc;
  • compuși fenolici (antioxidanți);
  • acid oleic și linoleic;
  • aminoacizi (lizină, triptofan și metionină).

 

Semințele de susan conțin cel mai mare număr de fitosteroli ce conduc la scăderea colesterol rău din sânge.

Numeroase boli, precum afecțiunile cardiovasculare, sunt asociate cu nivelurile crescute de colesterol, semințele de susan se pot dovedi un aliment foarte bun de introdus în rutina alimentară a celor cu risc de colesterol mărit.

Cu un conținut remarcabil de antioxidanți, grăsimi sănătoase și aminoacizi, pasta de susan tahini are o întrebuințare variată în bucătărie. Mai mult, are  beneficii pentru sănătate, astfel încât ar putea fi unul dintre alimentele pe care l-ai putea introduce în dieta ta, dacă nu ai făcut deja asta până acum.

Este important sa reținem ca Tahini este bogat în calorii și grăsimi, așa că trebuie consumat cu moderație. De asemenea, persoanele alergice la susan trebuie să evite consumul de Tahini. Și cei care iau tratament cu diverse antibiotice din clasa tetraciclinelor, ar fi bine să nu consume tahina în acea perioadă.

 

 

În SHOPUL meu, pe site-ul VIAȚA VERDE VIU,

aplicând CODUL: BRATU10

beneficiezi de o reducere de 10% la 2 tipuri de PASTĂ DE TAHINI. Codul se aplica la doar la produsele cu preț întreg.

Te aștept la cumpărături și… SPOR la VIAȚĂ sănătoasă!

 

 

Bibliografie:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22263599/

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *