Prof. Dr. Pavel Chirilă – câteva greșeli grave în alimentație care ne costă foarte scump

IMG-3468-micsorataUnul din cele mai impresionante lucruri din cariera mea este cum acest flagel numit cancer ucide milioane de oameni de pe planetă și care este tratat cu foarte mare indiferență. Mai puțin de companiile faramaceutice care profită de pe urma acestui lucru.

Specialiștii afirmă că o treime din cancere sunt cazuri evitabile. De aceea susțin Compania Avita Internațional deoarce pune accent pe un stil de viață sănătos. În România sunt aproximativ 480 de mii de bolnavi de cancer. Multe dintre aceste cazuri ar putea fi evitate dacă s-ar fi alimentat corect.

Omul la început se hrănea sănătos pentru că nu avea altceva. O dată cu evoluția însă omenirea a făcut câteva greșeli care o să ne coste foarte scump acum.

Prima greșeală: Apariția zahărului alb!

În 1830 a apărut zahărul alb. Un dizaharid care făcea abatere de la alimentația normală a omului. Omul mânca poliglucide. Mierea conține 3,4 la sută zaharoză adică mai puțin decât zahărul. Astfel că zahărul alb are un impact metabolic imens asupra organismului.

A doua greșeală: Făina albă!

Un francez a descoperit făina albă folosind-o în locul făinii integrale. Mineralele, fibrele sunt în procent foarte mic în făina albă.

A treia greșeală: Descoperirea îngrășămintelor chimice – plantele creșteau mai repede, la fel și producția, dar este o gândire greșită deoarece ea punea accent pe cantitate nu pe calitate.

În 40-50 de ani de folosire a îngrășămintelor chimice imunitatea plantelor a scăzut vertiginos, iar acestea nu mai erau în stare să se apere de atacurile insectelor. Asta a dus la comiterea celei de-a patra greșeli: Folosirea insecticidelor.

A cincea greșeală – introducerea aditivilor alimentari și a E-urilor în alimentație începând cu anii a 60 pentru ameliorarea calității organoleptice, adică să fie mai plăcute la gust. Omul va plăti însă destul de scump satisfacerea gustului alimentar.

A șasea greșeală – Organismele modificate genetic.

Care sunt factori oncogeni? Care sunt cazurile de cancer care ar putea fi evitate? Ce trebuie să evităm zilnic?

– Evitarea apei cu clor – Oamenii abuză de clor atât prin consumul direct de la robinet cât și prin duș, prin piele. În
România se pune o cantitate mai mare de clor în apă decât este normal acest lucru favorizează apariția cancerului de rect. Recomandarea ar fi consumul de apă curată, pură, de izvor de la adâncimea de 50 metri. Acolo este apa curată.

– Evitați carnea sub formă de șuncă, salam, parizer- deoarece conțin nitrați.

Când ajung în corpul omului cum dau de Ph acid se transformă în nitrozamine, ce pot provoacă cancerul. Acesta este mecanismul prin care nitriții și nitrați provoacă cancer la tubul digestiv.

– Zahărul – factor oncogen. Mecanismul prin care acționează? În SUA se consumă 55 de kg de zahăr pe cap de locuitor pe an, în România în jur de 33 kg. Zahărul este un aliment criminal. Stimulează în permanență secreția de insulină. Slăbește flora intestinală benefică. Dacă îi dai zahăr floră se dereglează total. Nu mai urmează calea metabolică a combustiei prin oxigen ci calea anaerobă. Boală canceroasă avansează în corp cu lactoză în jurul ei în spațiu anaerob. La fel zahărul modifică instinctul alimentar.

– Aditivi alimentari – produsele care conțin E-uri

– Abuzul de carne și grăsimi – Carnea lasă în urma ei un Ph puternic acid. Industria alimentară tratează păsările și animalele cu hormoni de creștere. Cancerul este de fapt o creștere anarhică a celulelor. Plus carnea din animale tratate cu hormoni conține nitrați . Salamurile de exemplu conține 60 % carne (în cel mai bun caz), 40% substanțe chimice.

– Obezitatea – factor oncogen

– Hrană sterilizată prin metoda radiațiilor.

– Poluarea electromagnetică – telefonul, transformatoarele, etc.

Rolul oncogen al aditivilor alimentari

1. Benzoatul de sodiu – există doar în România și în câteva țări din Est. S-a demonstrat că este cancerigen.În țările europene a fost interzisă folosirea acestei substanțe în alimente. A fost înlocuit cu sorbat de potasiu care încă nu s-a dovedit a fi cencerigen.

2. Aspartam – se găsește în gumă de mestecat și unele băuturi carbogazoase, sucuri. Este răspunzăto de foarte nulte boli!

3. Iodarea în exces a sării – România are singurul guvern care obligă ce să mănânce poporul. În 2002 Ministerul Sănătății a constatat la mulți români, tiroidă funcționează anormal. Guvernul a încurajat astfel consumul de sare iodata. În România există atunci un număr de 10.000 de hipotiroidieni. După 3 ani de experianta a fost întreruptă deoarce au apărut cazuri de cancer tiroidian. Astfel, cancerul de tiroidă s-a dublat, hipotiroidia s-a dublat, iar alergia la iod a crescut.

 

Sursa articol AICI

23 raspunsuri
 1. ALICE
  ALICE says:

  EU CRED F MULT IN CEEA CE A SPUS Dr.Pavel, de aceea am ales viata la tara, nascuta si crescuta la oras. Alegeti viata la tara pentru voi si copii vostri.

  Răspunde
 2. NZkiwi
  NZkiwi says:

  Sper că este doar o greșeală de transcriere sau traducere, dar vă rog să corectați termenul de ”calității organorectice”. E hilar, nu există, și e greșit. Probabil voiați să spuneți ”calitate organoleptică”

  Răspunde
  • lavinia
   lavinia says:

   Cu siguranță este vorba de o greșală omenească, hilară sau nu, este doar o greșală… Ne iertați și îngăduiți corectarea ei! Și, mulțumiri pentru observație!
   Să privim cu atenție și bucurie către vorbele frumoase și ”de luat aminte” ale Profesorului Chirilă, despre aceasta este vorbă primordial în acest articol!

   Răspunde
   • Lavinia Bratu (Ceuta)
    Lavinia Bratu (Ceuta) says:

    Textul este preluat, după cum se scrie la sfărșit de articol.. Iar eu, mă iertați, am dat importanță valorii informaționale, greșelile chiar nu au constituit un punct forte al atenției!
    Generoși, printre noi sunt cei ce corectează și cum altfel să reacționez, altfel decât să mulțumesc și să mă scuz din nou pentru faptul că nu am corectat textul preluat.. Numai bine! A, să nu uitați pe lângă greșeli să luați aminte și la prețioasele sfaturi!!!

    Răspunde
   • tot un atent la comentarii
    tot un atent la comentarii says:

    Mai jos,
    kois
    kois says:
    28/01/2016 la 10:45
    Este acceptat de DEX 2009 ca declinare a lui „ilar”.

    Răspunde
 3. cela
  cela says:

  Eu o sa fiu in contradictie cu ceilalti comentatori.
  Nu toate afirmatiile sunt adevarate.
  1) Nu este demonstrat ca organismele modificate genetic ar fi cancerigene. Inca nu exiswta un istoric destul de lung asupra caruia sa se poate face ob servatii pertinente.
  2) nu toate E-urile sunt nocive exista si E-uri „bune” De exemplu : E 300 = vitamina C, E 306 = vitamina E
  3) sare de mare ( care contine si iod) este considerata in tota lumea sarea cea mai de calitate . Doar in comunism ,in Romania nu se gasea nici sare de mare nici sare normal iodata. In toate celelalte tari ale lumii civilzate marea majoritate a sarii din magazine este iodata.
  Ar mai fi altele de subliniat dar ma opresc la acesta 3 care sunt mai importate.
  de ex si mancare cu prea multe fibre poate duce la cancer de colon… deci, pana la urma echilibrul este totul.
  Sigur, multe dintre afirmatti sunt foarte pertinente

  Răspunde
  • lavinia
   lavinia says:

   Multumiri… Mereu sa adun ce-i bun sau are potential bun din jurul nostru. Sa cernem cele de valoare si de trebuinta, cu iertare si ingaduinta fata de cele depasite, ori exagerate. Intuitia data de echilibru ne lasa sa ne bucuram astfel de toate informatiile… Doamne ajuta! Multumiri…

   Răspunde
   • irimia elena
    irimia elena says:

    Am văzut zilele trecute o centenară din România, își serba ziua de naștere. Arăta de 75 ani și a declarat că la fiecare masă bea un pahar de vin. Nu-i plac cartofii, fasolea…deci fiecare cu sistemul lui.

    Răspunde
  • Gabriela
   Gabriela says:

   Cela, da-mi voie sa te corectez.Iodul din sarea de mare este natural, dar cel adaugat in sarea de bucatarie nu este de provenienta marina, deci, sa ne fie cu iertare.
   Aditivii alimentari sunt de mai multe feluri: periculosi, foarte periculosi sau nu chiar asa de periculosi. Vitaminele C sau E sintetice sunt chimicale. A nu le confunda cu cele naturale. Poate ca nu sunt atat de periculoase ca aspartamul de exemplu, dar nici nu putem sa le consideram inifensive, ci doar mai putin periculoase.
   Daca industria farmaceutica ar fi luptat pentru sanatatea populatiei, ar fi extras vitaminele si mineralele din mediul natural, dar nu a facut-o, iar motivele sunt lesne de inteles. Tot asa, si industria alimentara ar fi putut extrage potentiatorul de gust sau conservantii din mediul natural, dar nu a facut-o din aceleasi motive. Ambele industrii cantaresc cu grija cantitatea de sustante nocive pe care le adauga in produsele lor ca sa nu moara cineva in minutele urmatoare dupa ce le-au ingerat. Daca oamenii mor dupa cateva zile, urmele le sunt acoperite, iar daca se imbolnavesc, cu atat mai bine; companiile farmaceutice preiau victimele si continua procesul de ucidere lenta inceput de industria alimentara.
   Ce e mai trist in toata povestea asta este faptul ca oamenii s-au indobitocit atat de tare incat refuza sa manance sanatos, preferand sa isi dea ultimul banut pe medicamente si asa numitele vitamine din comert.

   Răspunde
  • John Smith
   John Smith says:

   Cela, trebuie sa stii sa alegi alimentele, indiferent de tara unde traiesti. Informatia despre fibre ca ar duce la cancer de colon e eronata, dimpotriva, sursa de fibre din diferite alimente impreuna cu mineralele aferente si probioticele (iaurt, muraturi, kefir) protejeaza sistemul digestiv de agenti patogeni si usureaza absorbtia cat si tranzitul intestinal. Despre E-uri, toate sunt artificiale, de ex. acidul ascorbic (Vit. C) daca nu intra in organism prin consumul unui aliment proaspat, nu are nici o valoare nutritiva. Alimentele ar trebui consumate cat mai putin alterate termic pentru ca se distrug compusii benefici si ramane balastul care nu poate fi absorbit fara ajutorul vitaminelor si mineralelor, iar de acolo apar probleme digestive, neuronale, cardiace, s.a.m.d
   In ce priveste subiectul cu alimentele GMO, nu cred ca ti-ai facut tema deloc. E destul sa consumi o data porumb, grau, soia, cartof, ulei de colza sau orice alt aliment modificat genetic pana si derivate din acestea si deja esti atacat chimic de substanta glyphosate la care plantele astea sunt imune dpdv genetic, dar care la nivel celular ramane in planta. Intr-un studiu s-a descoperit ca a ajuns pana in bebelusi alaptati de mame care consumau regulat alimente produse din plante GMO si s-a demonstrat ca substanta glyphosate poate trece de orice bariera (blood-brain, placenta), prin alimentatie. Cu timpul se acumuleaza in corp, creeaza mutatii la nivel DNA si ataca sistemic organismul la nivel epigenetic, asta inseamna ca unele gene din organism pot fi activate sau dezactivate in funtie de ce mancam. Unele plante modificate genetic au scopul de a impiedica planta sa se multiplice prin seminte, producandu-si singure substante chimice care duc la sterilitatea plantei. Alimentele produse din aceste plante raman cu substantele alea pana la consumul de catre oameni sau animale, inchipuie-ti ce efect are asupra populatiei. Sunt destule resurse pe internet care dovedesc cat de anti-uman este sa modifici genetic plante si animale prin radiatii (somon, aprobat din 2015) care aduc boli nestiute pana acum si chiar micsorarea in mod intentionat a populatiei (Monsanto, DuPont, IG Farben).
   Pune-te bine pe subiect si descopera singura adevarul, eu asta am facut. Sanatate si la mai bine tuturor!

   Răspunde
 4. eumoi
  eumoi says:

  Acest mesaj cu ce ne ajuta? Ce putere avem noi? Nu mai mănânci nimic. Nu toți au posibilitatea sa se duca la tara…

  Răspunde
  • Lavinia Bratu (Ceuta)
   Lavinia Bratu (Ceuta) says:

   Vorbiți la plural? Oare, de ce? Vorbiți în nume personal, este mai corect..
   Mai apoi, nu toate ne trebuiesc, iar dacă acest material vă enervează și vă face a vă transforma într-un lider aprins de opinie, ar fi minunat chiar să faceți ceva, domnule!!! Schimbați ceva!!! Foaia, site-ul sau atitudinea… Și totul va fi bine!
   Vă doresc sănătate și viziune, bucurie și bunătate! Doamne ajută, tuturor!

   Răspunde
  • Raluca
   Raluca says:

   Cred ca e mai scump salamul de Sibiu ca varza, sucul ca apa…etc! Nu trebuie sa mergi in varf de munte ci doar sa faci mici schimbari.

   Răspunde
  • Lavinia Bratu (Ceuta)
   Lavinia Bratu (Ceuta) says:

   Așa și este, foarte aproape de credință, profesor și doctor, un creștin și un profesionist al trupurilor și a sufletelor noastre!

   Răspunde
 5. razvan
  razvan says:

  Ar trebui evitate majoritatea alimentelor, pentru a nu spune toate. Este foarte dificil mai ales cand traiesti intr-un oras mare.

  Răspunde
 6. alina
  alina says:

  Ar trebui sa traim sub un bol de sticla si sa nu mai mancam nimic, sa pastem iarba, daca nu cumva si aceasta e poluata! Ce spune domnul doctor e perfect adevarat, dar din pacate guvernele lumii doresc altceva pentru populatie!

  Răspunde
  • Lavinia Bratu (Ceuta)
   Lavinia Bratu (Ceuta) says:

   ..nu știm cum ”ar trebui”… putem înțelege sau a căuta înțelegere și cunoaștere ale celor de trebuință, fiecare pentru el… putem avea o experiență de împărtășit, o opinie de exprimat, un drum de urmat… cu bucurie de viață să fie, pentru noi toți!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *