Prăjitură din dovleac cu ciocolată fragedă
Această pâine de dovleac cu bucățele de ciocolată topită, cu o textura super-moale și o aromă de DOVLEAC și scorțișoară este o inspirație de toamnă! Va fi un ”must have” în casa ta, în sezonul de sărbători ce va veni. Mai mult, sunt sigură că vei păstra secretul acestei rețete FĂRĂ GLUTEN , LAPTE, ZAHĂR, CEREALE!!!
Eu o trec în cartea mea de bucate!
Dovleacul este peste tot în această perioadă a anului și îmi amintește de bunica mea care-mi făcea mereu plăcinte cu dovleac. Îmi place dovleacul, este plin de super nutrienți și voi scrie curând un articol despre prorpietățile sale. Astăzi vreau să vorbim despre savoarea sa, despre faptul că poate fi folosit pentru coacere, deoarece oferă mâncărurilor o aromă excelentă și o textura super fragedă și moale.
Deci, pâinea de dovleac de ciocolată pe care o facem astăzi este o prăjitură plăcută, nu este foarte dulce, de aceea o numesc o pâine și nu prăjitură.
Știu că o să vă place foarte mult această rețetă. Este un cadou minunat pentru sărbătorile care vine!
Ingrediente necesare:
1 ceasca (230g) piure de dovleac
2 linguri de lapte de cocos (41g)
3 linguri (34 g) ulei de nucă de cocos topit
⅓ ceașcă (100g) miere sau sirop de arțar
2 ouă sau – în post – folosiți o lingura de faina din seminte de in si trei linguri de apa reprezinta echivalentul unui ou,
1 linguriță extract de vanilie
2 cești (228 g) făină de migdale de culoare albă
2 linguri (12g) făină de semințe de in
¼ ceasca (20g) praf de cacao brut
1 linguriță de scorțișoară
½ lingurita de sare neiodată
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
½ ceasca (62g) de nuci pecan, tocata marunt (opțional *)
⅔ ceasca (120g) 80% ciocolata neagra, tocata marunt.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 grade. Ungeți o tavă de pâine de 8×4 cu ulei de nucă de cocos și aliniați-o cu hârtie de copt.
Folosind o măturică, amestecați împreună ingredientele ude într-un castron mare: piure de dovleac, lapte de nucă de cocos, ulei de nucă de cocos, miere, ouă și vanilie.
Într-un castron separat, amestecați ingredientele uscate cu o spatulă până când nu mai există alte bucăți: făină de migdale, făină de semințe de in, pudră de cacao, scorțișoară, sare de coacere și sare. Apoi adăugați și nucile pecan.
Întroduceți ciocolata tăiată în aluat, rezervând câteva bucăți pentru a decora exteriorul. Se toarnă aluatul în tigaie și se presară bucăți de ciocolată deasupra.
Coaceți timp de 30 de minute descoperit, apoi acoperiți cu folie de aluminiu pentru a preveni arderea și coacerea pentru o perioadă suplimentară de 20 de minute. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptorul dvs. și de tava pe care o utilizați, astfel încât să lăsați la copt până când o scobitoare inserată în centru va fi curată – aproximativ 50 de minute în total.
Depozitați într-un recipient de sticlă etanș, la frigider pentru a păstra prospețimea.
Tava ceramică pe care o vedeți în videoclipul de mai sus măsoară 6 centimetri. Vă recomand să coaceți această pâine într-o tigaie de cel mult 8 centimetri. Puteți dubla și reglați rețeta pentru a se potrivi cu tigaia pe care o aveți. Simțiți-vă liber să utilizați orice formă de tigaie doriți.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!