Puneti permanent „in miscare” sistemul limfatic!

spirit153A pune în mișcare sistemul limfatic înseamnă, în primul rând, a pune în mișcare sângele, energia, înseamnă o accelerare a procesele metabolice, practic întreg organismul este antrenat. Într-o măsură mai mare sau mai mică, sistemul limfatic al fiecărui om vegetează, sau mai bine spus are această tendință. Toate celulele au nevoie să se hrănească, apoi să excreteze ceea ce au consumat, iar sistemul limfatic este sistemul de drenare al organismului. Ganglionii limfatici sunt rezervoarele sale septice, locul care adună și care ar fi bine să fie mereu stimulate, spre o bună evacuare. Aveţi grijă, ei trebuie goliţi!

 

Cum ajutăm la evacuarea sau drenarea sistemului limfatic?

Plantele medicinale reprezintă – pentru mine întotdeauna!-, cele mai de ajutor și la îndemână remedii în toate problemele avute.

O formulă pe bază de plante medicinale pentru curăţarea rinichilor şi consumarea a cât mai multe fructe, iată ce simplu poate fi! Curăţaţi tractul gastrointestinal şi măriţi-i capacitatea de purjare, consumând alimente crude şi proaspete şi ceaiuri din plante, pentru refacerea ţesutului intestinal. Evitaţi laxativele şi purgativele, acidophilus, bifidophilus sau orice alte produse recomandate pentru refacerea florei intestinale. Flora intestinală se reface singură. Exerciţiile fizice (cum ar fi plimbarea în aer curat sau înotul) sunt extrem de importante pentru a pune în mişcare sistemul limfatic, mai ales în regiunea extremităţilor inferioare.

Nu vă fie teamă să transpiraţi!

Pielea este cel mai mare organ prin care se elimină reziduurile acumulate în organism. Menţineţi pielea curată şi stimulaţi-o, periind-o în timp ce vă spălaţi sau făcând alternativ duşuri reci şi calde, dar, mai ales, transpirând.

Și, nu uitați de sauna!

Oamenilor sănătoși le-ar fi recomandat ca o data pe săptămână să se bucure de 15-20 de minute de saună. O temperatură de 80 gr face bine pielii, sistemelor de excreție și sistemului limfatic, în plus, vă aduce o relaxare bine meritată la un sfârșit de săptămână, de exemplu.

Sănătate, bucurii și mereu alegeri conștiente în viața de zi cu zi!

Articol publicat AICI

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *