Puterea vulnerabilității – Brené Brown

Brené Brown: The power of vulnerability95f24daad3615eb69a297b6d8ea3d66263b31f54_1600x1200

Rușinea – cu toții o simțim, doar cei care sunt lipsiți de empatie o pot evita. Cu cât vorbim mai puțin de ea, cu atât mai mult o vom simți. La baza acestei rușini stă ”nu sunt suficient de bun”… ”nu-s destul de bun”… La bază este o chinuitoare vulnerabilitate. Ideea este că pentru crearea unei relații, trebuie să permitem să fim văzuți cu adevărat.

Cei dintre noi care simțim iubirea și atașamentul, avem încredere că merităm acestea, că suntem demni a le primi. Mai apoi, le putem și dărui celorlalți… Cei care nu avem parte de această afecțiune și stabilitate a iubiri, încp din primii ani, greu le vom putea înțelege ulterior. Cum să lași pe cineva să te iubească, cum să iubești tu pe cineva dacă nu așa ai crescut?

„In copilarie, descoperim cum sa ne protejam de vulnerabilitate, cum sa nu fim raniti, subapreciati si dezamagiti. Ne imbracam atunci intr-o armura; ne folosim gandurile, emotiile si comportamentele noastre ca de niste arme si invatam cum sa trecem neobservati. In prezent, cand suntem adulti, ne dam seama ca, pentru a trai in mod curajos, cu sentimentul ca facem lucruri care au rost si dezvoltand relatii cu ceilalti, pentru a fi persoanele care ne dorim cu infocare sa fim, trebuie sa redevenim vulnerabili. Trebuie sa ne dam jos armura, sa ne punem armele deoparte, sa iesim din casa si sa ne lasam vazuti de ceilalti.”

”Vulnerabilitatea este ultimul lucru pe care mi-l doresc sa-l vezi la mine, dar e primul lucru pe care-l caut la tine.”

Acest TedX are peste 39 de milioane de vizualizări! Trebuie să-l vezi și tu, este genial!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *