Recomandarea mea – CĂPȘUNILE – FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

#foodmood

 

 

Dispoziție: DEPRESIE

Alimente: CĂPȘUNI

Beneficii pentru sănătatea mintală:

Căpșunile…

  • sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, care hrănesc bacteriile bune din intestin pentru un microbiom sănătos și o stare de spirit îmbunătățită;
  • sunt o sursă de folat, vitamina B care ajută la reglarea funcției neurotransmițătorilor a cărei deficiență a fost legată de depresie;
  • bogate în vitamina C și polifenoli, care acționează ca antioxidanți și previn deteriorarea celulară a creierului, care poate duce la o stare de spirit scăzută.

 

Adăugă acest  FOOD MOOD în dieta ta!

 

Căpșunile sunt fructe dulci, de sezon și mai ales delicioase, primăvara și vara!

Puteți să le savurați așa cum sunt atunci când aveți poftă de o mușcătură dulce sau să le faceți parte din mesele dvs. adăugându-le în budincă de semințe de chia de casă, în iaurt simplu sau în smoothie de dimineață.

Ele complimentează alimentele sărate precum spanacul, nucile și brânzeturile și sunt delicioase într-o salată verde cu frunze, cu oțet balsamic și ulei de măsline. De asemenea, le puteți tăia cu alte fructe și legume pentru o salsa de vară răcoritoare și dulce.

Alegerea mea preferată: semințe de cânepă presărate peste căpșunile proaspete și dulci!

 

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

Sursă photo: https://pixabay.com/ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *