Recomandarea mea – CIREȘELE – FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

#foodmood

Dispoziție: ANXIETATE

Mâncare: CIREȘE

Beneficii pentru sănătate mintală:

Ciresele sunt…

  • bogate în Vitamina C, o cană conține aproape 20% din valoarea zilnică recomandată! Vitamina C acționează ca un antioxidant pentru a susține neuroinflamația redusă și un sentiment îmbunătățit de calm;
  • reprezintă o sursă excelentă de fibre alimentare, care hrănesc bacteriile bune din intestin pentru un microbiom sănătos și reducerea anxietății;
  • încărcate cu polifenoli, un tip special de antioxidant care previne deteriorarea celulară a creierului, ceea ce poate duce la creșterea nivelului de stres.

 

Adăugă acest  FOOD MOOD în dieta ta!

”Căutați întotdeauna soiul proaspăt și nu cireșele din borcan, conservate cu zahăr.

O altă opțiune excelentă sunt cireșele congelate fără sirop sau conservanți adăugate. Bonus: cireșele congelate au sâmburele îndepărtate!

Cireșele sunt o gustare delicioasă și pot fi savurate singure, dar fac și toppinguri delicioase pentru o budincă de semințe de chia de casă sau iaurtul tău simplu bogat în probiotice.

Pentru cei cărora le plac fructele în salate, cireșele reprezintă un plus hrănitor la o salată verde colorată.

De asemenea, puteți elimina sâmburii și le puteți congela, pentru a le adăuga la rețeta preferată de smoothie. Poate ți-ar plăcea să încerci smoothie-ul meu de ciocolată cu cireșe!”

 

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

Sursă photo: https://pixabay.com/ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *