Recomandarea săptămânii – Floarea de MUȘEȚEL – FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

 

#foodmood

 

Dispoziție: STRES ȘI INSOMNIE

 

Alimente: ceai de mușețel

Beneficii pentru sănătatea mintală: Sursă naturală de apigenină, un bioflavonoid care se leagă de anumiți receptori din creier care sprijină un somn mai bun. Bogat în antioxidanți care ajută la reducerea nivelului de inflamație din creier asociat cu stresul și simptomele de anxietate. Susține sănătatea pancreatică pentru un nivel stabil de zahăr din sânge, ceea ce ajută la reducerea ceață a creierului și a somnului deficitar asociat cu vârfurile și blocările de glucoză.

 

Adăugând acest MOOD FOOD în dieta ta!

Ceaiul de musetel este o bautura din plante care a fost consumata in intreaga lume de secole si este inca folosita pe scara larga in practicile de medicina orientala. Pentru a o prepara, pur și simplu puneți frunze uscate de mușețel sau o pliculețe de ceai de mușețel în apă fierbinte și savurați cald sau rece. Mulți oameni le place să adauge lămâie în ceaiul lor de mușețel pentru a adăuga antioxidanți și aromă sau puțină miere crudă pentru un plus de dulceață. Datorită proprietăților sale calmante, se recomandă de obicei să se consume seara, înainte de culcare, pentru un somn sănătos, dar acest ceai ușor floral poate fi savurat toată ziua pentru a ține stresul la distanță!

 

De unde să-l cumperi?

 

Ceaiul de mușețel poate fi găsit în magazine alimentare, ceainărie, piețe de specialitate, PLAFAR și multe magazine cu alimente sănătoase. Poate fi achiziționat sub formă de ceai din flori vrac sau în pliculețe de ceai. Descoperirile recente arată că pliculețele comerciale de ceai pot avea diverși aditivi, așa că, optați pentru soiuri de flori la vrac atunci când sunt accesibile sau asigurați-vă că citiți etichetele și alegeți ceaiul al cărui singur ingredient sunt florile de mușețel! Veți avea nevoie de o strecurătoare de ceai și un ceainic (opțional, dar favorit!).”

 

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

Sursă photo: https://pixabay.com/ro/

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *