Recomandarea săptămânii – MĂSLINELE – FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

#foodmood

 

Dispoziție: MEMORIE

Alimente: MĂSLINE

Beneficii pentru sănătate mintală

Măslinele

  • încărcate cu polifenoli ce sunt recunoscuti pentru acțiunea antioxidantă, antiinflamatoare, antibacteriană, antitumoral și antiaterogena (care limitează depunerea grăsimilor pe pereții vaselor de sânge);
  • principala activitate benefică pentru sănătatea corpului uman este reprezentată de acțiunea antioxidantă, ce ajută creierul să lupte împotriva efectelor dăunătoare ale inflamației și stresului oxidativ, care pot contribui la o memorie slabă odată cu vârsta;
  • o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și acizi grași omega-3, care susțin țesutul cerebral sănătos și reduc riscul de boli neurodegenerative;
  • bogate în vitamina E, care acționează precum un antiinflamator și promovează cogniția ascuțită.
Adăugarea acestui MOOD FOOD la dieta ta
Măslinele sunt o componentă cheie a multora dintre cele mai sănătoase diete din lume, unde populațiile au rate ridicate de longevitate cognitivă.
Pot fi consumate pe o într-o farfurie  cu legume colorate, cu humusul tău preferat sau brânză, dacă consumi lactate și o felie de pâine cu semințe.
Pot fi adăugate la o salată verde cu frunze.
Mulți se bucură de ele într-un sos ușor, cu o proteină curată, cum ar fi somonul sălbatic, creveții sau puiul crescut la pășune.
Măslinele sunt, de asemenea, un plus delicios și aromat în supele și tocanele de legume sau alături de ou – ca o sursă suplimentară de nutrienți care stimulează creierul.
Pot fi și o simplă masă din 8-12 măsline și 1-2 felii de pâine integrală, dacă ești în perioada de post.

 

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

Sursă photo: https://pixabay.com/ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *