Recomandarea săptămânii – USTUROIUL – FoodMood

”Cauți modalități de a îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea emoțională?

Ești interesat în a face alegeri sănătoase ce pot fi făcute chiar de acum, care pot aduce beneficii sănătății în viitor?

Eu caut să găsesc și să mă hrănesc astfel.

Psihiatria nutrițională se concentrează nu numai asupra modului în care anumite alimente ajută la îmbunătățirea stării de spirit sau la reducerea stresului, ci și asupra modului în care putem folosi alimentele pentru a ne influența cogniția și memoria, pe măsură ce îmbătrânim. Ajustările zilnice simple pot deveni încet, dar constant, obiceiuri pe care le încorporezi pentru tot restul vieții, în vederea unui minți sănătoase.

#foodmood

 

Dispoziție: DECLIN COGNITIV

Alimente: USTUROI

Beneficii pentru sănătatea mintală:

Usturoiul…

  • este încărcat cu antioxidanți care ajută creierul să lupte împotriva efectelor dăunătoare ale inflamației și stresului oxidativ, care pot duce la boli neurodegenerative odată cu vârsta;
  • o formă de fibre prebiotice care hrănește bacteriile bune din intestin pentru un microbiom sănătos și reducerea inflamației,  îmbunătățirea cogniției;
  • o sursă de mangan și vitamina B6, doi nutrienți care hrănesc sistemul nervos și promovează țesutul cerebral sănătos.

 

Adăugarea acestui MOOD FOOD la dieta ta.

Usturoiul este un aliment incredibil de popular și versatil care adaugă mâncărurilor o aromă ușor picantă dar plăcută. În timp ce mulți oameni consideră că este un condiment, usturoiul face de fapt parte din familia cepei! Modalitățile obișnuite de a include usturoiul în mesele tale este să-l toci și să-l adaugi în supe, tocane și sosuri sau poți adăuga căței întregi și feliuțe la legumele tale preferate gătite. Poate fi adăugat la marinat pentru proteine curate, cum ar fi somonul sau creveții, precum și amestecat în sosuri de salată de casă.

Pentru a beneficia de beneficiile usturoiului care stimulează starea de spirit, lăsați-l să stea câteva minute după ce îl tocați, deoarece beneficiile compușilor cu sulf sunt activate prin expunerea la oxigen. În timp ce pudra de usturoi poate adăuga, de asemenea, o aromă minunată meselor, vă recomand să luați  căței de usturoi, pentru un beneficiu optim.

 

Sursă articol: https://umanaidoomd.com/

Sursă photo: https://pixabay.com/ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *