Reducerea consumului de hrană, cheia longevității noastre!
În decursul anilor s-au aflat multe despre asceți, yoghini, mistici, sau savanți care au studiat sau practicat reducerea consumului de hrană, precum și beneficiile acestuia. Să nu consume multă hrană, să nu mai consume deloc nici un aliment începând cu sfârșitul după-amiezii, iată câteva soluții spre o mai bună, lungă și sănătoasă viață.
Un articol apărut în anul 1996, ”Can we stay young?”, autorul Jeffrey Kluger prezenta cele mai recente studii științifice privind longevitatea noastră. Au fost aduse multe discuții în vedere, de la genetică la antropozofie, însă, ca și simplă și finală concluzie, iată ce spunea: ”reducând numărul de calorii, lăsând uneori corpul să-i fie foame, stimulăm secreția de anumiți hormoni ce regenerează și împrospătează celulele.” De aproape 20 de ani încoace, discuțiile și cercetările despre longevitate, cuprind și aceste afirmații făcute despre…reducerea consumului de hrană conștient.
Practic, vrei să trăiești mult?
Atunci mănâncă puțin, rămâi slab, odată cu acestea mintea și spiritul îți vor fi mereu tinere!
Reducerea porțiilor de la o masă nu înseamnă nici pe departe înfometare. Înseamnă doar o schimbare ce se poate implementa cu succes rapid, feedback-ul primit fiind unul pozitiv. Omul actual a greșit ”tehnica de viață sau de hrană”, a pierdut din arta de a trăi viguros si sănătos, din păcate. Ne ridicăm de la masă înainte de a ne simți complet plini, ghiftuiti. Avem trebuință doar de răbdare și inspirație, spre a ne putea asculta și controla.
Reducerea conștienta a consumului de hrană de la o masă, ”este o forma de artă sau chiar o practică spirituală.” Se poate asemăna cu ”o călătorie cu viteza luminii„, spre transformări ale fizicului, psihicului și stărilor sufletești. Este o cale incontestabilă către sănătate! Iată, apariția unei noi filosofii de viață. Pe măsura exercițiului conștient și al explorării aspectelor îmbunătățite și schimbate, vor apărea semne ale sănătății, puterii de revigorare profundă, veți începe să trăiți sau, mai bine spus, să practicați o artă nouă în a trăi, și încă una superioară!
Cum să reglăm apetitul sau cum să slăbim câteva kg bune, fără a ne înfometa? Cum să trăim mai mult și mai sănătoși?
Simplu, reducând porția servită sau dorită de la fiecare masa…
Articol scris pentru LifeCare
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!