Reglarea tensiunii fără medicamente

HIPERTENSIUNEA - Metode de prevenire si vindecare cu remedii pur naturale

Modalități de reglare al tensiunii, rapid, la îndemână oricui!

Pentru reglarea rapida a tensiunii, degetele mari se introduc in urechi si se apasa foarte puternic pe tragus, care trebuie masat timp de 2-3 minute. Se introduc in urechi degetele aratatoare, in asa fel ca varfurile sa fie indreptate inainte spre coada ochiului. In gropitele care se gasesc dupa tragus se efectueaza diferite miscari: masaj, vibratii, apasari, rotatii de 60 de ori pe zi.

Comprese cu otet. Se inmoaie un prosop flausat in otet de masa sau otet de mere si bolnavul sta cu talpile pe el timp de 8-10 minute. Sau se infasoara talpile cu cate un prosop sub forma de compresa. La expirarea celor 10 minute, se masoara tensiunea. In acelasi timp, o bucatica de zahar sau o acadea (sau orice altceva dulce), se inmoaie in miere de albine sau in dulceata, se pune pe limba si se suge timp de 5-7 min. Daca nu suportati dulciurile, puteti sa mancati o bucata de lamaie cu coaja, dar fara zahar.

Respiratie blocata. Se inspira mult aer si se opreste respiratia pentru cateva secunde, creand o presiune puternica in piept, ca atunci cand ne desfundam timpanele. Se repeta de cateva ori.

 

Tratamente alternative

Reteta cu hrean. Iata o metoda foarte veche pentru reglarea hipertensiunii: cateva radacini de hrean se spala bine cu periuta si se lasa in apa rece timp de 36 de ore. Se dau apoi prin razatoarea marunta sau se toaca. In masa obtinuta se adauga atata apa fiarta cat sa fie la acelasi nivel cu terciul. Se amesteca energic si se stoarce bine. Sucul obtinut se combina cu suc de morcov rosu si miere de albine. Se pastreaza in frigider, intr-un borcan care se inchide ermetic. Se consuma cate 2 lingurite, cu o ora inainte de masa sau cu 2-3 ore dupa masa, de 3 ori pe zi, timp de 3 luni.

Leac cu usturoi. Dimineata, inghititi un catel de usturoi fara a-l mesteca, si beti apa rece dupa el. Se procedeaza astfel pana cand tensiunea va scadea.

Muscate. O frunza de muscata se striveste putin intre degete si se leaga, la ambele maini, in zona unde se ia pulsul. In scurt timp, tensiunea se va normaliza.

 

Retete cu alimente

In reglarea tensiunii, in loc de medicamente, se pot folosi cu mult succes si unele alimente. Stramosii nostrii foloseau faina de porumb (malaiul). Seara, intr-un pahar in care s-a pus o lingura de faina de porumb, se toarna apa fierbinte (dar nu clocotita), se acopera paharul si se lasa toata noaptea. Dimineata, imediat dupa trezire, se consuma doar apa. Periodic se masoara tensiunea.

Dimineata, se consuma 5-7 mieji din samburi de caise.

O lingura de scortisoara se amesteca cu 3 linguri de miere. Se consuma cate o lingurita, de 3 ori pe zi, cu o ora inainte de masa, timp de 10 zile, luandu-se periodic tensiunea. Scortisoara mai poate fi amestecata cu lapte acru.

Faina de hrisca. Hrisca se prajeste intr-o tigaie, pana devine inchisa la culoare, apoi se da prin rasnita de cafea. Pentru a se controla reactia organismului, prima data se ia tensiunea si se consuma o lingurita de faina, fara sa se bea nimic. Dupa o ora, se ia din nou tensiunea. Daca reactia organismului este slaba, puteti consuma cate 2 lingurite zilnic. Consumul in doze mai mari (2-3 linguri pe zi) duce si la scaderea nivelului glicemiei (concentratia de zahar in sange), dar tratamentul dureaza ani de zile. Ca tratament pentru scaderea tensiunii, faina de hrisca se consuma dimineata cu apa sau ceai, cu o ora inainte de masa.

Dude. De trei ori pe zi se recomanda consumarea fructelor de dud, cate 1-2 linguri. Pentru iarna fructele pot fi congelate.

Fiertura de nuci si miere. 4 nuci, pisate cu coaja cu tot, se amesteca cu cate o lingura de flori de soc si una de miere de albine. Peste amestecul obtinut se toarna 0,5 l de apa si se pune la foc mic. Se fierbe 30 de minute, se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se bea cate o lingura de trei ori pe zi, inainte de masa. Dupa consumarea lichidului, se face o pauza de o luna, dupa care tratamentul se repeta.

Reteta cu cafea. O lingurita plina varf de cafea, o lingurita rasa de acid citric (sare de lamaie) la 100 ml de apa. Se fierbe amestecul si se bea cald cu inghitituri mici. Nu se mai bea nimic dupa aceea. Chiar din timpul cand beti va veti simti mai bine. Dupa tratament, timp de 30 minute, tensiunea se restabileste.

Reteta cu lapte. Laptele proaspat de dimineata se fierbe si se lasa 30 minute sa se raceasca. In 0,5 l de lapte se adauga 50 g de seminte de marar si se fierbe din nou, amestecand permanent, pana raman 250 ml de lichid. Se strecoara si se consuma cate o lingura de 3 ori pe zi, cu 20-30 minute inainte de masa. Se tine neaparat in frigider. Semintele de marar scad si tensiunea intraoculara.

Secara, pentru stabilizarea tensiunii. Un pahar de secara si 4 pahare de apa se pun pe foc si se aduc pana la punctul de fierbere. Se lasa lichidul acoperit bine o ora. Se beau cate 10 ml, in timpul zilei, cand ne este sete (in loc de apa).

Sfecla rosie. 1 kg de sfecla rosie se taie in bucati mici, se amesteca, intr-un borcan de 3 l, cu 2 l de apa la temperatura camerei, si se lasa 4-5 zile la macerare. Se bea cate o jumatate de pahar, de 3-4 ori pe zi.

Leac cu castraveti. Este foarte indicat pentru hipertensivi, ca pe toata perioada cat exista castraveti proaspeti in piata, sa consume cate 1/4 pahar de suc de castraveti, de 2-3 ori pe zi. Se poate si amestecat cu miere de albine.

Coaja de cartofi. Inca o metoda, mai putin folosita in zilele noastre, dar cunoscuta de batrani. Un cartof se sterge bine, dar nu se spala, si se taie o fasie lunga de coaja, care se leaga pe zona pulsului, in asa fel incat capetele sa aiba o distanta de un cm intre ele. Se leaga dimineata, cand rasare soarele, si se tine pana seara. Pentru scaderea tensiunii, femeile leaga coaja pe bratul stang, iar barbatii pe bratul drept.

Remediu cu apa. De cu seara, se pune pe masa un pahar cu apa. Dimineata, dupa trezire, se maseaza usor pielea capului cu varfurile degetelor si se intinde bine tot corpul cu cateva miscari de brate. Apoi se ia intr-o mana paharul cu apa, iar in cealalta mana, un pahar gol. Mainile se ridica sus, deasupra capului si se toarna atent apa dintr-un pahar in altul, de 30 ori. Apa ramasa (care nu s-a varsat) se bea incet, cu inghitituri mici. La inceput o sa va tremure mainile, dar cu timpul, in pahar o sa ramana tot mai multa apa, tensiunea scade treptat, dispar durerile de cap si alte manifestari specifice.

 

Tratamente cu plante

Seminte de marar: 4 linguri de seminte de marar se dau prin rasnita de cafea, se amesteca cu 21 de lingurite de zahar si se consuma dimineata, pe nemancate, cate o lingurita, cu apa.

Ceai de zmeura. La 250 ml de apa clocotita, se pun 5-6 frunze de zmeur maruntite, se acopera bine sau se tin in termos timp de 30 de minute. Frunzele pot fi folosite de 3-4 ori. Se bea de 2 ori pe zi, dimineata si seara, timp de 7 zile. Dupa o pauza de 5-7 zile tratamentul se repeta.

Frunze de muscata. O lingura de planta se infuzeaza intr-un pahar de apa clocotita, 20-30 minute, si se bea cate o lingura, de 4-5 ori pe zi.

Cuisoare. Peste 12 cuisoare (condiment), faramitate, se adauga 9 linguri de apa clocotita si se lasa 24 de ore. A doua zi se prepara aceeasi doza. Toata cantitatea obtinuta se consuma in 3 zile, cu 30 de minute inainte de masa, dupa urmatoarea schema: in prima zi cate 3 linguri, a doua zi cate 2 linguri, iar a treia zi cate o lingura. Cura se repeta de 3 ori, cu o pauza de 3 zile intre cure.

Fenicul. 10 g de seminte de fenicul, amestecate cu un pahar de apa clocotita, se tin intr-o baie de aburi sau in termos timp de 15 minute, se racesc si se strecoara. Se adauga apa fiarta pana la 200 de ml si se consuma in timpul zilei. Daca in urma tratamentului sau din alt motiv, tensiunea a scazut prea mult, puteti obtine cresterea ei, tinand sub limba, timp de 2-3 minute, o frunza de dafin nu prea mare.
ELENA JOSAN
Vaslui, Asociatia FITOMED

 

Despre alimentația recomandată în vederea menținerii unei tensiuni echilibrate

  • În primul rând, se recomandă o cură de lungă durată (două luni) cu sucuri de legume (câte 50 ml suc de sfeclă roşie, morcov, pătrunjel, păstârnac, tomate), cu adaosul unei linguriţe de suc de usturoi, hrean şi lămâie, din care se beau câte 2-3 pahare pe zi.
  • Dacă nu există contraindicaţii pentru alte afecţiuni, se pot consuma zilnic câte (2-3 căţei de usturoi, cu 30 minute înainte de mese) care influenţează favorabil ritmul şi contracţiile inimii, având un important rol vasodilatator şi hipotensiv. Usturoiul poate fi utilizat şi sub diferite forme farmaceutice (infuzie, decoct, tinctură).
  • Efecte bune s-au constatat prin folosirea de fiertură cu teci uscate de fasole sau decoct din rădăcini şi frunze de pătrunjel la care se adaugă puţin usturoi.
  • În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se bea o limonadă preparată din zeama unei lămâi. O altă reţetă de casă constă din tocarea unei lămâi (inclusiv coaja) care se amestecă cu 10 g drojdie de bere şi se consumă, fracţionată în două reprize din cantitatea preparată.
  • Tot dimineaţa (înainte de micul dejun) şi seara (înainte de culcare) se va consuma câte o linguriță de ulei de măsline, care au efecte dietetice contra hipertensiunii prin dizolvarea colesterolului sanguin şi a lipidelor serice.
  • Iaurtul, sursa de calciu. Deficienta de calciu poate fi unul dintre factorii care duce la presiunea sanguina ridicata. Iaurtul este o buna sursa de calciu, o portie de iaurt oferindu-ti 300 de miligrame calciu din doza zilnica recomandata. Iartul poate fi mancat in diverse combinatii, cu cereale, cu fructe, fructe uscate si seminte.
  • Banane, sursa de potasiu. Potasiul ajuta la stabilizarea presiunii sanguine. Mai ales daca iei anumite medicamente pentru reglarea tensiunii, vei avea nevoie de o cantitate propice de potasiu, astfel incat muschii tai, inspecial inima, sa nu aiba de suferit. Bananele pot fi mancate oriunde si oricand, ca gustare sau mic dejun, insa daca aveti probleme cu digestia, este indicat sa nu mancati mai mult de doua banane pe zi.

În cazuri mai grave, cu tensiuni peste 18-20 cm Hg, regimul alimentar prevede, săptămânal, o zi de cruţare numai cu legume şi fructe, iar la persoanele obeze cura se prelungeşte la 2-3 zile pe săptămână. În restul zilelor se trece la o alimentaţie cu legume şi fructe, bogate în săruri de potasiu şi în vitamine, care degradează colesterolul din ficat şi din vasele sanguine.

Dintre legumele şi fructele proaspete se recomandă a se consuma zilnic usturoi, ceapă, praz, salată verde, leuştean, mazăre, fasole (păstăi şi boabe), tomate, ţelină (rădăcini şi frunze), sfeclă roşie, hrean, pere, pepene verde, banane. Acestea asigură o bună funcţionare a arterelor prin conţinutul ridicat în fibre, vitamine şi elemente nutritive.

Sunt interzise: carnea de porc, raţă şi gâscă, mezeluri, afumături, grăsimi animale, prăjeli, vânat, peşte gras de crescătorie şi sărat, organe, conserve din carne şi peşte, brânzeturi sărate, caşcaval, gălbenuş de ou, condimente iuţi, murături, produse zaharoase, snacks-uri, fructe oleaginoase, cafea, tutun, ape minerale sodate, băuturi acidulate şi alcoolice.

Surse articol AiciAiciAici 

 

1 răspunde
  1. alex
    alex says:

    si eliminati tot ce consumati si va scade tensiunea ex banane chivi etc medicamente omez aspirina paracetamol etc documentativa ce alimente medicamente consumati si pot scadea tensiunea si dak e ok e ok dak nu la medic

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *