Reguli importante în alimentație

Am hotarat ca articolele ce cuprind ‘reguli’, sa fie punctate, scurte si la obiect, spre o buna asimilare si intelegere a lor.

1. Teoria caloriilor este complet gresita. Sa ne oprim a face calcule si speculatii pe seama cifrelor si calculelor matematice in nutritia noastra!

2. Aportul alimentar trebuie facut pe parcursul mai multor mese.

3. Trebuie marit consumul de fibre alimentare. Fibrele alimentare inlatura din intestine substantele toxice si cancerigene, contribuie la tranzitul rapid al alimentelor prin intestine, scurtand timpul in care cele daunatoare, rezultate din descompunerea aimentelor, se afla in contact cu peretii intestinali.

4. E bine de inteles ca avem nevoie de ‘glucide benefice’, in detrimentul celor ‘malefice’.

5. La fel ne raportam si la lipide, avem mare nevoie de ele, insa natura lor este importanta, sa fie benefice si nu destabilizante pentru organism.

6. Fructele se consuma numai pe stomacul gol.

7. Micul dejun este indicat sa fie alcatuit numai din fructe, sucuri de fructe si sucuri din radacinoase.

8. Masa de pranz sa aibe o salata mare de cruditati si doar o proportie de 30% sa fie mancare procesata, grea.

9.  Intre 16-20 avem puterea de a ingera  un fel de mancare procesata, doar unul!!!

10. Zilnic avem nevoie sa tinem cont de un raport: 70% hrana cruda, 30% hrana procesata.

11. Combinarea corecta a alimentelor este:

-salata si proteina;

-salata si amidonoase (cartof, mamaliga, grau, paine, orez, mazare, fasole verde);

-se pot combina amidonoasele intre ele;

-glucidele se consuma singure.

12. Dupa ora 20 nu se mai consuma nimic.

13. Nu se bea apa in timpul mesei, nici 1-2 ore dupa masa. Apa se bea pe parcursul intregi zile si este indicat un pahar mare inainte de masa.

14. Vinul ingreuneaza mult digestia. El de bea pe stomacul gol.

15. Nu mancati niciodata repede.

16. Mancati legume si fructe crude pe tot parcursul anului. Pe parcursul unui regim sever, beti in fiecare zi cate o lingura sau doua de ulei de masline de buna calitate. Acesta stimuleaza capacitatea de aparare a organismului, iar vitamina E este cea mai importanta in lupta contra imbatranirii.

17. Mancati multe alimente bogate in vitamina A: rosii, morcov, spanac, salata, patrunjel verde, marar, adica legumele portocalii si cele verde inchis. Betacaroteul din ele reprezinta, alaturi de resveratrol, cei mai buni antioxidanti ce lupta cu noi spre o buna stare si functionare…cat mai mult timp!

18. Consumati cat mai multe produse ce contin vitamina C, aceasta areprezinta vitamina ce sustine longevitatea trupurilor noastre.

19. Nu mancati niciodata cand sunteti suparat/a sau nervos/a. Nimic din alimentatie nu va fi procesat corespunzator, indiferent de natura alimentelor.

20. Invatati sa va bucurati de fiecare imbucatura si sa multumiti pentru cele alese…e un semn de trezire a constiintei, e un semn in evolutie!

Va imbratisez cu tot dragul meu si va doresc stari de bine !

Lavinia

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *