Respectă 10 reguli de aur pentru a te menține sănătos

Cele mai recente studii științifice publicate de PubMed arată importanța alimentelor cu acțiune imunostimulatoare, de consolidare și protejare a inimii, oaselor, mușchilor, alimente ce ar fi bine să facă mereu parte din dieta noastră. Pe lângă dietă, ar fi bine să fim atenți la somnul nostru – minim 6-7 ore de somn/noapte. Activitatea fizică este imbatabilă, iar felul în care ne rânduim mintea, iată un alt aspect, deloc de meglijat! Vrei o viață armonioasă și sănătoasă? Mintea să-ți fie mai întâi disciplinată, să-ți cultivi optimismul și dorința de a vedea mereu ”partea plină a paharului”, iată un semn profund de viață bună! Ar fi bine să citești cele 10 îndemnuri de viață bună și să implementezi măcar 3 dintre ele, chiar de mâine! Sănătate îți doresc!

  1. Bea apă conștient, cel puțin 2,5l pe zi. Asigură-te ca ai apă filtrată de calitate, economisește și cumpără un filtru, mai bine decât să achiziționezi apă din comerț, despre care nu se știe cât timp a fost păstrată în peturi și în ce condiții. La trezire, 400-600ml de apă, poate și cu sucul de la o lămâie și pornești ziua perfect!
  2. Elimină complet din dieta ta zahărul alb procesat! Este cel mai periculos aliment și afectează sistemul nervos, această parte din noi care se hrănește doar cu glucide. Și, nu vrem să ne hrănim creierașul cu cel ce este considerat ”drogul alb din aliemntație”, nu-i așa?
  3. Ultima masă trebuie sa fie la ora 18:00, cel tarziu ora 19:00! Trebuie sa-i dai timp stomacului să digere ultimele alimente consumate. Se spune că cel mai rapid mod de a te îmbolnăvi sau îmbătrâni la nivel celular este să mănânci înainte de culcare. Ai grijă la asta!
  4. Învață să citești etichetele produselor, atât alimentare cât și cele care ajung pe pielea ta, într-un fel sau altul. Fii exigent și ferește-te de chimicale: ftalați, MSC, BPA, parabeni, triclosan, stearat, propilen glicol, talc, plumb, fluor, fluoride, compuși perfluorați PFC etc. Fii exigent atunci când alegi: deodorantul, pasta de dinți, șamponul, ferește-te de deodorantele de cameră și caută mereu un detergent de spălat bio.
  5. Caută să te eliberezi de stres sau, mai bine spus, caută să înveți a-l gestiona eficient, pentru păstrarea sănătății. Când ești stresat nu ezita să ceri ajutor, să cauți iubirea celor din jur, Caută să-ți găsești propriile tehnici care pot aduce un rezultat: aleragă, citește o carte bună, cântă, plimbă-te prin parc, mergi la spa, fă-ți un masaj, fă-ți un mic moft, bucură-te de lucruri simple, ca să poți fi sănătos!
  6. Culcă-te înainte de ora 22:30 dacă vrei să trăiești sănătos. Somnul între orele 21:00-24:00 este cel mai bun somn, atunci se refac optim neurotransmițătorii și se activează hormonul de creștere, pe care ar fi păcat să-l pierzi!
  7. Să nu treacă ziua fără să faci măcar 15-30 minute de mișcare fizică! Se pune în mișcare limfa, sângele și, cel mai important, oxigenezi creierul și realizezi una dintre cele mai simple și eficiente terapii împotriva depresiei, a bolilor degenerative și a procesului de îmbătrânire, în general. 
  8. Consumă zilnic un pumn de nuci, de preferat hidratate, cu scopul de a trezi enzimele la viață și pentru a face nutrienții mai ușor de absorbit, eliminând și unele componete nefavorabile absorbției lor. Aportul de grăsimi bune, omega 3, magneziu, zinc, seleniu le poți lua toate din acest aliment minune!
  9. Nu consuma nici un fel de mâncare prăjită, consumă hrana crudă, coaptă sau fiartă ușor. Dacă vrei totuși ocazional să prăjești un ochi de ou, de exemplu, folosește întotdeauna untul de cocos.
  10. Cuvintele pe care le rostești caută sa fie impecabile! Ele sunt o informație ce pleacă dinspre tine, rezonează undeva, în Univers și se întorc la tine, mai devreme sau mai tarziu… Astfel, fii impecabil în tot ce rostești!

Să-ți fei de folos cele scrise aici, iar dacă ți-a plăcut articolul, nu ezita să-l trimiți mai departe.

Mereu să ne inspirăm cu bine unii pe ceilalți, așa să fie!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *