Restabilirea sănătății si vitalității

Aceste principii fundamentale sau recomandări, dacă vreți, vă pot ajuta să reușiți a restabili starea de sănătate și vitalitate pe care doriţi să le obţineţi, prin intermediul proceselor de detoxificare şi regenerare.
 
Mai întâi de toate este conștientizarea și asumarea firească a tot ce se întâmplă în viețile noastre, legat de sănătate – dureri de cap, indigestii, afecțiuni grave ete – și mai apoi… Pas cu pas…

1. Regimul alimentar este cheia numărul unu a succesului. Ceea ce mâncaţi, beţi, respiraţi şi ceea ce aplicaţi pe piele sunt tot atâtea modalităţi de a integra în organism lumea din exterior. Studiaţi şi învăţaţi conceptele referitoare la alimentaţia compusă din hrană naturală, proaspătă şi crudă. Cu cât este mai mare procentul de fructe şi legume (salate) crude pe care le consumaţi, cu atât reuşita va fi mai mare. Dacă suferiţi de cancer, leziuni ale coloanei vertebrale, scleroză multiplă, boala Parkinson sau de orice altă afecţiune cronică sau degenerativă, va trebui să consumaţi în exclusivitate hrană „vie”, compusă numai din fructe şi legume (salate) proaspete şi crude.

2. Apelaţi la asistenţa unui specialist în probleme de îngrijire de sănătate şi experimentat în terapiile de consum de alimente crude şi detoxificare prin metode naturale, cum ar fi postul. Mai ales în cazul bolile de tipul cancerului sau altor afecţiuni cronice sau degenerative, este extrem de util să beneficiaţi de îndrumarea şi sprijinul unui profesionist, pe toată durata procesului de vindecare. În definitiv, sunteţi responsabili pentru propria persoană, însă sunt şi alte numeroase resurse care vă pot ajuta să parcurgeţi acest traseu până la dobândirea sănătăţii.

3. Găsiţi un specialist care ştie să citească irisul ochiului (ştiinţă cunoscută sub denumirea de iridologie). Acesta este cel mai important şi, până în prezent, singurul tip de analiză a ţesuturilor moi pe care ni le-a pus la dispoziţie natura. Cartografierea irisului va furniza o hartă cu care să porniţi la drum. Cuprinde punctele forte şi punctele slabe ale organismului. De asemenea, furnizează indicii referitoare la acumulările de substanţe chimice şi congestive (limfatice). Este un instrument util şi preţios, capabil să vă ajute, să abordaţi afecţiunile diverselor organe sau glande. În acest scop, vă recomand să recurgeţi la un program (o formulă) pe bază de plante medicinale. Plantele medicinale pot fi folosite pentru a remedia epuizarea care se manifestă la nivel celular şi pentru a curăţa de reziduuri sistemul limfatic, tractul gastrointestinal şi plămânii.

4. Puneţi permanent „în mişcare” sistemul limfatic. Într-o măsură mai mare sau mai mică, sistemul limfatic al fiecărui om vegetează. Toate celulele au nevoie să se hrănească, apoi să evacueze ceea ce au consumat. Sistemul limfatic este sistemul de drenare al organismului. Ganglionii limfatici sunt rezervoarele sale septice. Aveţi grijă, ei trebuie goliţi! Folosiţi o formulă pe bază de plante medicinale pentru curăţarea rinichilor şi consumaţi cât mai multe fructe. Curăţaţi tractul gastrointestinal şi măriţi-i capacitatea de purjare, consumând alimente crude şi proaspete şi ceaiuri din plante, pentru refacerea ţesutului intestinal. Flora intestinală se reface singură. Exerciţiile fizice (cum ar fi plimbarea sau înotul) sunt extrem de importante pentru a pune în mişcare sistemul limfatic, mai ales în regiunea extremităţilor inferioare.

Nu vă fie teamă să transpiraţi! Pielea este cel mai mare organ prin care se elimină reziduurile acumulate în organism. Menţineţi pielea curată şi stimulaţi-o, periind-o în timp ce vă spălaţi sau făcând alternativ duşuri reci şi calde, dar, mai ales, transpirând!

5. Va trebui să vă trataţi timp de o lună cu o formulă de deparazitare pe bază de plante  Tratamentul vă va ajuta să scăpaţi de viermi intestinali, paraziţi şi altele de acest fel. Şi, să reduceţi, în acelaşi timp, cultura de microorganisme (candida, bacterii şi altele) care afectează pofta de mâncare.

6. Curăţaţi ficatul şi amplificaţi funcţia pancreasului timp de aproximativ o lună înainte de a trece la programul propriu-zis de detoxificare. Dacă suferiţi de diabet sau sunteţi subponderali, probabil că durata se va prelungi la aproximativ trei luni.

7. Nu este nici o problemă dacă urmaţi un tratament medicamentos. Probabilitatea ca medicamentele chimice să interacţioneze cu acest program şi cu aceste formule pe bază de plante este minimă. Dacă urmaţi un tratament pentru scăderea tensiunii arteriale, tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă controlaţi periodic tensiunea. Prin acest program, tensiunea poate fi redusă rapid. Folosiţi-vă bunul simţ şi intuiţia. Dacă suferiţi de hipotensiune arterială, probabil că nu este o idee inspirată să o aduceţi la un nivel şi mai scăzut folosind medicamente de sinteză chimică. Dacă tensiunea arterială este scăzută, ea poate fi adusă la valori normale, numai prin stimularea şi regenerarea glandelor suprarenale. În majoritatea cazurilor, diabetul (de tip II) este foarte uşor de depăşit. Dacă medicul a prescris insulina, atunci trebuie controlată concentraţia de zahăr din sânge. Acelaşi principiu, valabil în cazul hipertensiunii arteriale, operează şi în acest caz. Majoritatea produselor de sinteză chimică slăbesc şi distrug celulele.

8. Pe măsură ce avansează procesele de detoxificare şi regenerare, organismul va trece prin simptomele aşa-numitei „crizei de vindecare”. Este un lucru normal, natural şi pozitiv. Când veţi înţelege ce este criza de vindecare, veţi înţelege şi ce sunt, cu adevărat, „bolile”. Nu uitaţi, simptomele de boală sunt manifestarea a două cauze – congestionarea şi disfuncţia la nivel celular.

9. În fine: atitudine, atitudine, atitudine!

Faceţi totul cu plăcere şi bucuraţi-vă de tot ceea ce întreprindeţi în viaţă. Amintiţi-vă permanent care sunt motivele pentru care doriţi să menţineţi organismul (sau vehiculul fizic) sănătos. Corpul vă oferă mobilitate şi libertate de mişcare în această lume fizică, materială. Multe dintre slăbiciunile organismului dumneavoastră sunt deficienţe cu transmitere ereditară. Este posibil ca nocivitatea să se fi instalat şi dezvoltat încă din faza uterină, astfel încât trebuie să aveţi răbdare şi să nu uitaţi că toxinele se elimină în timp. În lumea în care trăim, sănătatea vibrantă nu se instalează peste noapte. Uneori ea presupune muncă şi sacrificii, însă rezultatul va fi pe măsura efortului. Fiindcă prin sănătate veţi restabili legătura cu viaţa, cu iubirea si cu bucuria de a fi!

Extras din cartea dr. Robert Morse, ”Să trăim sănătos fără toxine”.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *