REVOLUȚIA GLUCOZEI – super carte și metodă!

”O carte revoluționară, o carte care mi-a schimbat viața!”

”Alegerile noastre în materie de mâncare ne influențează starea de bine fizică și psihică și ne împiedică să ne trezim bine dispus în fiecare dimineață.

Poate că nu pare o mare nenorocire că nu ne simțim senzațional în fiecare dimineață dar, dacă ai putea alege .. n-ai alege să te simți în formă? Eu sunt aici ca să-ți spun că se poate. Există o cale.” Jessie Inchauspe

 

Cantitatea de glucoză, respectiv nivelul de glicemie și de insulină din corpul nostru este tot mai mare.

Mâncăm mai mult decât consumăm, mult mai mult decât avem nevoie, iar cel mai apăsător este că am devenit devoratori de dulciuri și degustători permanent a câte ceva de mâncare.

 

Consecințe?

 • Acnee
 • Oboseală permanentă
 • Poftă de mâncare
 • Poftă de dulciuri
 • Infertilitate
 • OCD
 • Anxietate și apatie
 • Boli autoimune

 

Ce avem de făcut? 

Jessie Inchauspe, în celebra carte REVOLUȚIA GLUCOZEI, ne propune 4 pași super eficienți și simplu de urmat:

 1. Alege un mic dejun sărat în defavoarea unui mic dejun dulce; cu alte cuvinte, alege la micul dejun macroelementele: proteină + lipide și nu glucidele!
 2. Începe fiecare masă cu fibre sau proteine sau, cel mai bine, cu o farfurie de verdețuri sau legume crude; consumă un morcov/castravete/broccoli crud sau fiert/, ridiche, măr verde acrișor sau fructe acrișoare – fructe de pădure, mere verzi, citrice – mai apoi treci la masa propriu-zisă. Poți începe și cu o sursă de proteină, alege în funcție de masa pe care o ai și adaptarea la locul în care te găsești.
 3. Fă mișcare, doar 10 minute, după ce ai terminat de consumat mâncarea. Mobilizându-vă corpul să se miște, încurajați mintea să îmbrățișeze viața.
 4. Adaugă 1 lingură de oțet de bună calitate, în 200 ml de apă, înainte de a servi masa. ”Adăugarea oțetului în dieta noastră, băut în amestec cu alte lichide s-au pus peste salată, este o modalitate excelentă de aplatizarea a curbei de  glucoză. Aplatizarea se produce în două moduri: se încetinește integrarea glucozei în fluxul sangvin, după care se mărește viteza cu care mușchii noștri o prelucrează și o transformă în glicogen. Iar mușchii se pare că se descurcă foarte bine să facă chestia asta.”

 

Revoluția glucozei este o carte plină cu sugestii care ne permit o schimbare rapidă cu efect spectaculos si imediat viața noastră, indiferent de preferințele culinare. Așa a fost pentru mine!

 

Jessie Inchauspe propune câteva metode surprinzător de simple prin care ne putem echilibra nivelurile glucozei din organism, eliminând simptomele negative. Și toate acestea fără a ține dietă și fără a renunța să mâncăm ce ne place. Ne spune, de exemplu:

 

Ce ingredient secret ne permite sa mâncăm si desert în același timp în care corpul nostru intra în mod de ardere a grăsimilor? 

Ce schimbare adusa la micul dejun ne sporește energia și pune stop poftei de dulce?

Cum sa slăbim fără efort, consumând pur si simplu alimentele în ordinea corectă?

 

Care este ordinea corectă în consumul alimentelor? 

Foarte simplu:

 • Fibre – rădăcinoase, legume, verdețuri, fructe acre;
 • Proteine;
 • Lipide – grăsimile d bună calitate;
 • Amidon;
 • Zahăr – glucoză și fructoză.

Când mănânci mai întâi legumele și abia după aceea carbohidrați, scade viteza cu care glucoza ajunge în sânge, ceea ce duce la aplatizarea vârfului de glucoză asociat cu mâncarea consumată. 

 

În 2015 cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco au dovedit că putem continua să mâncăm exact același număr de calorii, dar dacă schimbăm moleculele pe care le înghițim, putem să ne vindecăm corpul de boală. Ei au demonstrat, de exemplu, că efectul nociv al caloriilor din fructoză este mai mare decât cel al caloriilor din glucoză.

Cartea este precum o poveste, având la baza cele mai recente concluzii științifice, această carte prezintă un nou mod de a gândi nutriția și rolul ei în starea bună și menținerea sănătății. M-am bucurat să găsesc în ea și varianta de smooty perfectă, eu fiind o devoratoare de smooty, la prima masă din zi. Însă, la fel ca și Jessie, aleg să pregătesc acest preparat din fructe de pădure, alături de surse de proteine + lipide. Niciodată nu e dulce, însă e plin de gust de la mirodeniile pe care eu le adaug, cu generozitate: scorțișoară, curcuma, piper, cuișoare, nucșoară.

 

”Rețeta mea preferată de smooty:  două măsuri de pudră proteică, o lingură de ulei de în, 1/2 de avocado, o lingură de unt de migdale, 1/4 de banană, o cană de fructe de pădure congelate și niște lapte de migdale neîndulcit.”

Jessie Inchauspe

 

Cele mai bune opțiuni în alegerea fructelor ca să-ți menții glicemia constantă sunt:

 • fructele de pădure,
 • citricele și
 • merele verzi acrișoare, pentru că au cel mai ridicat conținut de fibră și cel mai scăzut conținut de glucide.

 

”Nu există cale mai ușoara să slăbești sau să-ți reduci glicemia sau tensiunea arterială decât prin a face un singur lucru: aplatizând curba glucozei.

Revoluția glucozei te va ajuta să te simți mai bine, să nu mai ai pofte imperioase, sa-ți asculți corpul, să-ți echilibrezi hormonii și să trăiești mai mult, iar pe parcurs te va învăța principii științifice și îți va aduce un zâmbet pe față. Aceasta carte este una dintre lucrările mele de referință.” Jessie Inchauspe

 

Ești obosit de atâtea încercări, de multe diete ”mincinoase”? 

Te chinuie poftele, suferi de oboseală cronică sau ești dependent de zahăr? 

Te trezești uneori dimineața fără să te simți odihnit? 

Știi că ceva nu merge bine și nu știi exact ce?

Cei mai multi dintre noi sunt captivi într-un roller coaster glicemic. Iar asta merită să fie schimbat, atât pentru starea de bine cât și ca un mod conștient, pentru a preveni bolile ce pot apărea în viitor.

 

Cartea ne demonstrează cum aceste mituri ar fi bine să fie demontate de studiile clare și evidente asupra felului în care ne adaptăm și mâncăm în zilele noastre:

„Pierderea în greutate se reduce la diferența dintre caloriile care intră și caloriile care ies din corp.”

”Niciodată să nu sari peste micul dejun.”

”Rondele de orez și sucurile de fructe îți fac bine.”

”Alimentele grase îți fac rău.”

”Trebuie să mănânci dulce când nu ai energie.”

”Diabetul zaharat de tip II este o boală genetică pe care nu pot să eviți.”

”Dacă nu reușești să slăbești înseamnă că nu ai suficientă voință.” 

”E normal să-ți fie somn la trei ore după masă; bea niște cafea.”

 

Recomand cu bucurie această carte, pe care îndrăznesc să o numesc cea mai tare carte de nutriție pe care am citit-o până acum. De ce? Pentru că este scrisă simplu și atacă nivelul glicemic, consumul exagerat al zahărului și procentele macronutrienților din dietele noastre, procente ce au nevoie să fie reformulate: mai puține glucide, mai multe proteine și lipide de bună calitate.

Vă doresc multă sănătate!

Cartea poate fi comandată de aici: CĂRTUREȘTI

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *