Salată de pătrunjel cu rodie
Astăzi îți propun o salată de pătrunjel cu rodie, pentru că merge perfect în această perioadă de post. Mai mult, fiind sezonul în care imunitatea este cumva solicitată, mai multă vitamina C de atât nu se poate la o singură masă!
Ce avem nevoie în pregătirea acestui festin nutrițional?
– PĂTRUNJEL, din plin. Doamne, acesta este pentru mine cel mai tare super aliment de pe la noi! Salata poate fi îmbunătățită și cu frunze de salată verde sau kale, dacă nu te încântă prea mult ideea de a mânca așa mult pătrunjel.
– Tocăm mărunt-mărunt o legătură de pătrunjel + celelalte frunze verzi, apoi curățăm o rodie și adăugăm boabele.
– Pregătim o mână de nuci românești tăiate sau tocate mărunt sau 1-2 linguri semințe de pin;
– 1 avocado tăiat cubulețe mici.
Vinegreta:
– 1 parte zeamă de lămâie,
– 2 părți ulei de măsline,
– 1 linguriță muștar Dijon,
– 2 căței de usturoi zdrobiți,
– sare,
– piper.
Toate acestea sunt puse într-un borcan transparent, ce se poate închide etanș cu capac. Astfel putem vedea ingredientele, punem întâi zeama de lămâie și mai apoi adăugăm porție dublă de ulei. Punem capacul, emulsionăm bine și turnăm peste salată.
Cu ce poate fi consumată?
Poate fi o masă ce are sațietate alături de 2 felii de pâine sau lângă un orez, pregătit simplu.
Însă, poate că cel mai potrivit este cu un humus sau alte leguminoase.
Poftă bună!
și
Spor la viață sănătoasă!
Sursă photo: https://www.acaperinthekitchen.com/kale-tabbouleh-with-pomegranate-and-pine-nuts/
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!