Salată de sfeclă cu feta, coriandru și nucă
Îmi place sfecla roșie, da! Fie într-o salată crudă cu lămâie, în smoothy sau fiartă – îmi place sfecla roșie mult de tot!
Și, aș mai adăuga ceva semnificativ: iubesc alimentele super eficiente pentru corpul și mintea noastră, care ne sunt la îndemână, sunt parte din dieta tradițională și mai sunt și super ieftine. Da, iubesc aceste alegeri, pentru că sunt istețe, știu!
Astăzi am o rețetă, așa, cumva înainte de post, să ne bucurăm de sfeclă în combinație cu un pic de brânză. Așa că, am preluat o rețetă de la greci, am luat și niște feta de la ei și am pregătit o super salată!
De ce este așa de bună combinația și salată, în sine?
- nutrienți
- macro și microelemente de cea mai bună calitate
- întărește sistemul imunitar
- crește nivelul de fier din organism
- antioxidanți
- răsfață gustul și eliberează endorfine!
Știi cum te simți după o astfel de masă? Plin de viață și energie.
Masa este completă dacă adaugi și niște cereale bune, eu având astăzi niște pâine din hrișcă de la ”brutarul meu de treabă!”
Iată ce ai de făcut:
- în primul rând, cumperi sfecla din piața producătorilor locali!
Modul de preparare
- 4-5 sfecle – fierte sau coapte, tăiate cuburi sau date pe răzătoarea mare,
- 100 g feta sfărâmată,
- 1 linguriță boabe chimen,
- 1 linguriță boabe coriandru măcinate, sare, piper,
- ulei de măsline – cât simți că-ți face bine (eu pun mai mult de 1 lingură!),
- 1 lingură oțet balsamic,
- nucă crudă.
Totul se amestecă și se servește cu 1-2 felii de pâine integrală sau cu maia.
Când vine postul, facem alte rețete, în care vom înlocui feta cu niște brânză de caju… Revin atunci!
Iar, până atunci..
SPOR LA VIAȚĂ gustoasă și sănătoasă!
Sursă photo: https://www.pantsdownapronson.com/beetroot-and-feta-salad-recipe/
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!