Schimbare de atitudine…

1239800114.8967Cei mai buni prieteni„Schimbarea la fata”….

Cum ne raportam la ceilalti, vorbeste despre felul in care ne raportam la propria persoana. Atitudinea fiecaruia dintre noi in fata vietii, in fata celorlalti, dezveleste atitudinea noastra in fata propriei vieti, felul în care simțim și trăim noi viața. 

Uneori, fara sa putem opri, avem o raportare nefireasca la cei din jur, fara rabdare sau ascultare. Pe moment, ne pare absolut indreptatit tot ce spunem, tot ce gandim. Ne „infruntam” partenerul de discutie, mai si gandind cata dreptate avem și…oare ce e asa de greu de inteles, pentru celalalt!?!

Ei bine, iata pozitia omului care are o „reactie”, ca si atitudine, care nu actioneaz in urma unui gand, cu reactioneaz la el! Omul care vrea cu orice pret sa-l convinga pe cel de langa, de intelegerea lui, ori de vreo convingere personala, pur su simplu! Si vorbim de atitudini simple, stari si asezari de comportament…adaptari simple la mediu si la cei ce fac parte din el.

Ori de cate ori te simti hotarat sa dai explicatii si sa convingi pe cineva despre ceva, o realitate – in perceptie proprie-, de fiecare data, in fapt, nu faci altceva decat sa aperi aceasta convingere, sa vrei sa o impui, sau sa te impui cu ea in realitatea celuilalt. Un egoism profund și o poziție egocentrică ne poate duce în astfel de sitautii, este evident! Nevoia noastra de recunoastere, ce altceva?!

Pentru a fi fericiţi trebuie să ne acceptăm felul de a fi, nu să încercăm să-l ascundem. Trebuie să devenim versiuni perfecţioniste ale persoanei care suntem deja, nu ale cuiva care nu putem fi niciodată, iar a ne raporta la altii sau dupa altii, acesta aduce de cele mai multe ori suferinta. Suntem unici, evenimentele vietii noastre se deruleaza nu intamplator, iar existenta noastra este desavarsita tocmai prin unicitatea si firescul personal, asumat constient, zi de zi, de fiecare dintre noi…

Ceva de care tu esti deja convins – prin intreaga simtire-, nu simti nevoia  sa faci efortul in a sublinia, convinge, ori transmite mai departe. Emani acele convingeri, le trăiești și nu mai este trebuinta de altceva. De esti intrebat, mereu cu bucurie, naturalete si firesc dai toate informatiile! De nu, in nici un caz nu iti doresti sa impui ceva, poate si fara sa fii intrebat! Doar sa trasezi niste proiectii personale si in viziunea celuilalt, intr-o realitate diferita de a ta, este o pierdere de stare si mereu de energie, iar de aici pot naste si conflictele.

Propria realitate, lipsita de masti si proiectii, curge firesc si ”transpira” prin toata fiinta noastra. Ea nu are nevoie de explicatii… Putem sa-i spunem simplu, firescul fiintarii noastre! Cand, despre acest termen avem de dat explicatii, cu siguranta avem un blocaj in adancul lui, ori in puterea sa de manifestare. Orice discutie cu usoara „ridicare de tensiune” sau de ”impunere”, ne arata o incapacitate de a fi autentici, nu in fata celuilalt/celorlalti, mai degraba in asumarea proprie, in puterea de a ne lasa sa fim, exact asa cum suntem.

Si, de multe ori, dupa ce trece „furtuna”, ne mai si spunem: „oare ce s-o fi intamplat cu mine atunci? Parca nu eram eu, nu ma recunosc…” Si, ne pare rau! Este frumoasa si aceasta constientizare, e bine ca exista, mai departe avem încă trebuinta de multa atentie asupra noastra.

Îndrăzniți să vă bucurați de viața si fiti atenti la voi…

Îndrăzniți să vă doriți mai mult a trăi stări autentice de bucurie și împlinire, simple…

Îndrăzniți să vă cunoașteți și să vă cercetați mereu, spre dobândirea noilor valențe, ori virtuți personale!

Cu noi avem ”munca adevarata”, zi de zi!

Invatam in fiecare zi sa traim…

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *