SCORȚIȘOARA – Condiment medicament!
Scorțișoara este cel mai bine cunoscută ca fiind ”super eroul ce stabilizează glicemia”.
Ea mai conține și o serie de antioxidanți, compuși antiinflamatori și antibacterieni, ceea ce o face un instrument puternic de prevenire a inflamație sistemice.
Faima scorțișoarei se datorează capacității ei de a scădea glicemia diabeticilor prin activarea receptorilor pentru insulină. De asemenea conține o serie de compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare care pot scădea probabilitatea de deteriorare celulară și de boli cronice.
Scorțișoara inhibă proteinele NF-kB factor de transcripție pentru genele pro-inflamatorii și genele implicate în procesele imunitare de creștere și moartea celulară, împiedică aglomerarea trombocitelor în sânge toate acestea protejând împotriva bolilor de inimă și altor boli inflamatorii.
Scorțișoara blochează totodată factorii asociați cu creșterea celulară anormală existând posibilitatea să ofere pot protecție împotriva cancerului.
Există două tipuri comune de scorțișoară pe care le găsim pe piață:
- primul este scorțișoara Ceylon sau scorțișoara veritabilă care provine din arborele de scorțișoară de Ceylon, un arbore veșnic verde, original în Sri Lanka și unele părți ale Indiei; acesta este cea mai bună scorțișoară pentru organism!
- varianta mai ieftină și mai populară este Cassia, care conține nivelul ridicat de cumarină, ce pot distruge ficatul și poate afecta performanța;
Scorțișoara este cunoscută pentru reducerea producției de citokine inflamatorii și creșterea producției de proteine cu rol antiinflamator. În plus compuși din extractele de scorțișoară sunt antioxidanți puternici și pot detecta radicalii liberi asociați cu inflamația cronică.
Cum se folosește zilnic scorțișoara?
O poți adăuga în smoothie sau o poți presăra în cafea, o poți asorta cu orice fruct sau desert, cu un măr copt sau dovleac rumenit.
Cantitate sigură pentru majoritatea oamenilor este de 1 – 2 g de scorțișoară Ceylon, în fiecare zi!
Sursă: Cartea ”Mai inteligent, nu mai greu. Ghidul biohackerului”, autor Dave Asprey
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!