Secretul umbrei – ” De ce oamenii buni fac lucruri rele? ”, un documentar incitant

 

“Imaginati-va ca ati fi stiut la nastere ca sunteti maestri, ca sunteti peste masura de puternici, ca detineti daruri imense si ca dorinta ar fi unicul lucru de care ati avea nevoie pentru a va oferi darurile personale in lume.

Inchipuiti-va ca ati venit in aceasta lume cu inima plina de puterea vindecatoare a iubirii si ca singurul vostru vis este sa dati aceasta dragoste tuturor celor din jurul vostru.

Imaginati-va ca sunteti inzestrati cu capacitatea innascuta de a crea, ca aveti tot ce va doriti si tot ceea ce aveti nevoie. Este oare posibil, ca la un moment dat in viata, sa fi constientizat ca sunteti unici, ca nu mai exista nimeni altcineva pe lume, asemenea voua? Si ca, in fiecare fibra a fiintei voastre, sa fi stiut ca detineti lumina lumii, ca sunteti lumina lumii? Este oare posibil ca, la un moment dat, sa fi înteles cine sunteti la cel mai profund nivel si sa va fi bucurat de darurile voastre?

Ganditi-va o clipa si vedeti daca va puteti aminti acel moment cand ati stiut adevarul despre cine sunteti voi cu adevarat. Apoi s-a intamplat ceva. Lumea voastra s-a schimbat. Ceva sau cineva a aruncat o umbra peste lumina voastra. Din acea clipa, ati inceput sa va temeti ca voi si pretioasele voastre daruri sunteti in pericol in aceasta lume. Ati simtit ca, daca va tineti la vedere darul sacru, s-ar putea abuza de ea, ar putea fi lezat sau furat. Inauntrul vostru, ati stiut ca acest dar este ca un copil iubit, inocent, care v-a fost dat pentru a-l proteja. Astfel incat ati facut ceea ce ar face orice parinte: ati ascuns toata aceasta maretie, adanc inlauntrul vostru, pentru ca nimeni sa nu o descopere vreodata, sa nu o poata vatama sau lua de langa voi. Apoi, cu creativitatea unui copil, ati acoperit-o. Ati creat un rol, un personaj, o drama, o poveste, astfel incat nimeni sa nu suspecteze vreodata ca detineti atat de multa lumina. Ati fost foarte iscusiti, chiar sclipitori in a va ascunde secretul. In afara de faptul ca i-ati determinat pe ceilalti sa creada ca nu sunteti minunati; v-ati convins si pe voi însiva – si asta doar pentru ca v-ati dovedit a fi parinti buni. A fost secretul vostru foarte bine ascuns, pe care doar voi il stiati. Ati fost chiar indeajuns de creativi ca sa afisati exact opusul a ceea ce erati cu adevarat, astfel
incat sa va puteti proteja de cei care ar fi putut fi suparati sau intimidati de darurile voastre innascute.

Dar, dupa zile, luni si ani in care v-ati ascuns comorile voastre pretioase, ati inceput sa va credeti povestea. Ati devenit persoana pe care ati creat-o pentru a va apara secretul. In acel moment, ati uitat ca voi insiva v-ati ingropat candva darul nepretuit. L-ati ascuns atat de bine, incat n-ati mai stiut locul exact, ati uitat chiar faptul ca l-ati fi ascuns. Iubirea, lumina, maretia si frumusetea voastra s-au pierdut in interiorul povestii. Ati uitat ca ati avut un secret.

Din acel moment, ati trait sentimentul de a fi pierduti, singuri, izolati si speriati. Pe neasteptate, ati devenit constienti ca ceva lipsea, ceea ce era perfect adevarat. Durerea separarii de comoara voastra, v-a facut sa va simtiti ca si cum v-ati fi pierdut cel mai bun prieten. Inauntru, ati tanjit dupa intoarcerea sinelui vostru adevarat. Astfel incat ati inceput sa cautati in exterior, ceva care sa va umple golul si sa va faca sa va simtiti mai bine. Ati cautat ceea ce credeati lipsea in voi, sa dobanditi in relatii, in alti oameni, in realizarile voastre. Ati cautat in performantele fizice sau in contul din banca, incercand sa aveti din nou acel sentiment. Poate ca, asemeni mie, ati fost condusi de sentimente de nevrednicie, care se infig atat de adanc in subconstientul nostru, incat ne petrecem cea mai mare parte din viata, cautand frenetic ceva care sa ne implineasca. Dar oriunde ati cautat, nu ati gasit nimic.” fragment din cartea Secretul umbrei de Debbie Ford

Debbie Ford, face o descriere foarte amanuntita a umbrei, in documentarul Efectul umbrei sau ” de ce oamenii buni fac lucruri rele? ”, pe care te invit sa il urmaresti.
„Fiecare dintre noi are o ”umbra” alcatuita din toate aspectele renegate sau respinse din noi insine. Calitatile care nu si-au gasit locul adecvat in noi, de obicei din cauza unei educatii lipsite de principii spirituale, s-au transformat in ceea ce numim, generic, defecte. Energia lor, nefiind gestionata într-un mod prorpiu, se intoarce impotriva noastra, si ne dauneaza in loc sa ne ajute. Ele sunt cauza pentru care viata noastra devine sumbra, de ele ne lovim atunci cand ea devine ori banala, ori plina de probleme in loc sa cunoastem succese si miracole la tot pasul.

”The Shadow Effect” – ”Fenomenul umbrei” este un documentar care trateaza acest aspect. Intelegerea, asimilarea si aplicarea constanta a principiilor cuprinse in el transforma inevitabil calitatea vietii noastre. Ii da culoare, stralucire si fericire.
sursa: http://fymaaa.blogspot.ro/
Link oficial: http://theshadoweffect.com/
Link imdb: http://www.imdb.com/title/tt1548638/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *