Ai început detoxul de primăvară?
Înainte de orice cură de detoxifiere, gândiţi-vă că organismul se va restarta ca funcţionare, se va curăţa și va porni mai activ și mai eficient. Metabolismul ”se va aerisi”, celulele vor întineri, tonusul vostru va înflori odată cu natura și miracolul ei.
Ce presupune detoxifierea?
Te-ai gandit sa urmezi o cura de detoxificare a organismului, dar nu stii ce alimente ar trebui sa consumi in urmatoarea perioada? Ti-am pregatit cateva sfaturi si retete care pot fi de mare folos.
Daca vrei…
- sa purifici organismul,
- sa pierzi grasime corporala,
- sa cresti nivelul de energie si
- sa previi diferite afectiuni in timp, include in dieta bauturi naturale detoxifiante si vei imbunatati rapid calitatea vietii.
Când avem nevoie de o cură de detoxifiere?
Potrivit informaţiilor prezentate în cartea ”Și noi, ce mai mâncăm?”, prof. dr. Mencinicopschi precizează că există câteva simptome care ne anunţă că avem nevoie de o cură de detoxifiere pentru a elimina toxinele din organism:
- stare de oboseală nejustificată;
- nivel scăzut de energie;
- somnolenţă, trezitul greu dimineaţa;
- stări depresive, anxietate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare;
- materii fecale care au un miros puternic;
- depozite albicioase pe limbă;
- pofta de dulciuri, pofta de alimente prăjite, condimentate;
- indigestie frecventă, stări de vomă sau greţuri, balonări, tranzit lent, colon iritabil;
- supraponderalitate sau predispoziţie la obezitate;
- unele afecţiuni cronice: acnee, hemoroizi, psoriazis, constipaţie, diabet, reumatism, artrită, cancer.
- Apa este elementul-cheie in curele privind detoxificarea organismului. Aceasta trebuie consumata fara restrictii.
- Lamaia este bogata in vitamina C, curata sistemul digestiv si purifica sangele.
- Frunzele verzi ajuta la curatare si revigorare generala, cantitatea de fier fiind impresionanta.
- Ghimbirul este recomandat pentru digestie, curata organismul de toxine si substante nocive, inclusiv metale grele.
- Morcovul regleaza transpiratia si curata organismul, este benefic pentru piele so ochi.
- Usturoiul stimuleaza productia de celule albe din sange, purifica sangele, intestinele si sistemul respirator.
- Merele sunt excelente pentru detoxificare.
- Suc simplu din morcovi, spanac, varza, telina, patrunjel, sfecla rosie, broccoli.
- Suc de morcovi combinat cu suc de sfecla rosie si spanac.
- Suc de morcovi combinat cu suc de sfecla rosie si suc de patrunjel.
- Suc de morcovi suc de spanac, telina si patrunjel.
- Cura de detoxificare nu presupune infometare! Este o vreme a stari de bine, eliberare, restartare, sanatate!
- Consuma sucurile imediat ce le-ai preparat, pentru a preveni oxidarea lor si pentru a beneficia de toate substantele nutritionale ale acestor bauturi.
- Nu uita sa bei suficienta apa pentru a elimina toxinele din organism. Foarte multa APA!
- Asigura-te ca te odihnesti suficient, ca te misti in natura si ajuti si prin stimularea fizica procesul de detox.
- Include germenii in dieta ta de detoxifiere, sunt indicati in special cei de ridichi sau fasole. Nu omite sa incluzi nautul, lintea sau semintele de floarea-soarelui in dieta.
- Întotdeauna o detoxifiere a organismului se realizează printr-o schimbare radicală a obiceiurilor zilnice, dobândite în timp. Nu are sens să ne amăgim, să spunem că ceva sucuri și câteva remedii naturale ne vor aduce mari beneficii. Neschimbând obiceiurile alimentare și neprivându-ne de unele alimente, pentru perioade mai lungi de timp. Ne-am putea doar pacali singuri cu aceste cure, urmate de totala nechibzuinta nutritionala.
- In momentul în care corpul începe detoxifierea (în urma unui protocol specific), elimină toxinele din organele unde au fost stocate către circulaţia sangvină. Dacă rata de detoxifiere celulară depășește “fluxul tehnologic” al organelor responsabile cu eliminarea toxinelor, atunci se creează un blocaj în circulaţia sangvină. Astfel, vor apare așa-zisele “simptome de detoxifiere”: constipaţie, iritabilitate, insomnie, oboseală, stări de răceală, migrene etc. Gradul de intensitate al acestora variază în funcţie de cât de “netoxic” este organismul. În acest caz, un lucru iniţial “bun” ar putea deveni “rău”, din cauza frecvenţei prea rapide cu care se produce. Când se întâmplă acest lucru, protocolul de detoxifiere trebuie oprit până la dispariţia simptomelor negative și reluat la o frecvenţă mai scăzută, până când organismul se obișnuiește cu schimbările produse.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!