Teama de critica…

“Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara a-i permite tu.” Eleanor Roosevelt

Este foarte trist ca atat de multi oameni le permit celor din familie, prietenilor si chiar necunoscutilor sa ii influenteze intr-o atat de mare masura, incat ei nu isi traiesc niciodata vietile asa cum isi doresc cu adevarat.
Ei le permit acestor oameni sa ia hotarari in locul lor, pentru ca se tem sa isi asume responsabilitatea pentru deciziile lor.
Exista persoane care nu isi continua studiile pentru perfectionarea profesionala de teama esecului si a criticilor ce ar putea urma. Exista milioane de oameni care nu aplica pentru un loc de munca mai bun si cu mai multe persepctive, nu accepta o promovare sau nu isi asuma riscuri in afaceri , pentru ca se tem ca vor fi criticati daca esueaza.
Unii chiar vor ramane intr-o casnicie ratata si nefericita pentru tot restul vietii lor, in loc sa se confrunte cu eventualele pareri nefavorabile ale familiei si ale prietenilor.
Cunoastem chiar nenumarati oameni care isi mentin obiective mediocre in viata deoarece considera ca cei apropiati ar putea crede despre ei ca sunt nebuni daca tintesc mai sus.
Acesta teama de critica provoaca un rau de nebanuit, diminuandu-le oamenilor initiativa si imaginatia, distrugandu-le increderea in sine si nivelandu-le spiritul. 
Se intampla adesea ca cei mai apropiati membri din familie sa fie si cei care ne critica cel mai mult si care ne provoaca astfel complexe de inferioritate care pot dura o viata intreaga.
Orice lider capabil trebuie sa stie ca nu critica, ci sugestiile constructive, incurajarile si laudele sunt cele care aduc la suprafata tot ce este mai bun in noi. Critica nu face decat sa inculce teama in mintea omului- teama care ne impiedica sa facem ceea ce ne-ar placea cu adevarat si care le permite altora sa ia deciziile importante in locul nostru.
Adu-ti aminte acest lucru: daca te temi de critica, nu vei trai niciodata viata pe care ti-o doresti , ci numai viata pe care ceilalti iti vor permite sa o ai. Hotaraste-te chiar acuma sa uiti ce ar putea gandi familia, prietenii si vecinii tai. Nu este viata lor, este viata ta.


Asadar , ia propriile decizii, pe baza a ceea ce iti doresti tu cu adevarat de la viata.
De asemenea , da-ti seama ca in 99% din timp, oamenii se gandesc la ei insisi, nu la tine. Ei sunt mult mai preocupati de usoara lor durere de dinti, decat de orice eveniment important in viata ta.

Tu cate lucruri minunate ai pierdut din cauza influentelor din anturaj ?

By Osiris Cristian

Sursa Aici

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *