Tiramisu Raw Vegan Cake

Un tort clasic reinventat pentru a fi savurat fără gluten, fără zahăr procesat și fără lactoză. Un tort cremos, delicios, bogat și sănătos, care merită să îl prepari atunci când vrei să oferi un răsfăț bun celor dragi ai tăi!
Ingrediente:
Blat:
– 1 cană migdale
– 1/2 cană alune de pădure
– 15 curmale
– 1 lingură cacao
– optional: 1 lingură cafea/cicoare
Crema interior:
– 1 cană caju hidratat
– 1 cană cremă de cocos
– 2 linguri ulei de cocos
– 2-3 linguri sirop de agave
– 2 linguri de cacao
– optional: 1 lingură cafea/cicoare
Cremă exterior:
– 3 căni de caju hidratat
– 1 cană cremă de cocos
– 1/2 cană lapte vegetal
– 1/2 cană ulei de cocos
– 3 linguri sirop de agave
Mod de preparare
În primul rând se va prepara crema pentru interiorul tortului. Se pregătește o tavă pătrată cu latura de 13cm, în care se așează foaie de copt (pentru că asta va ajuta să fie mai ușor scoasă din tavă ulterior). Apoi se mixează toate ingredientele într-un robot până ajung la consistența unei creme pufoase. Se așează în tava compozitia și se dă la congelator până aceasta se întărește.
Între timp se pregătește blatul mixând toate ingredientele, aproximativ câteva minute, până când ingredientele se leagă împreună și pot forma o masă compactă.
Compoziția se așează prin presare, într-o tavă pătrată, cu latura de 17 cm, se dă la frigider.
Apoi se pregătește crema albă, mixând toate ingredientele într-un robot până ajung la o consistență cremoasă și bogată. Se poate adăuga sirop de agave după gust (în funcție de cât de dulce se dorește).
Se pregătește forma de norișor pt cremă albă. Se toarnă 3/4 din crema albă în forma de norișor. Se scoate crema neagră din congelator și se pregătește pt a fi inserată în mijlocul cremei albe apăsând ușor blatul negru compact. Apoi peste crema neagră se toarnă restul de cremă albă.
Se lasă la congelator 2-3 ore.
Pentru asamblarea finală a tortului se pregătește blatul, pe care îl așezăm pe o tavă, se pune peste blat crema compactă scoasă din formă de norișor și deasupra se ornează cu un mix de pudră de cacao, zahar de cocos și cafea/cicoare (optional).
Savurați o felie de Tiramisu alături de o ceașcă de cafea pentru a completa aromele și a vă răsfăța simțurile! Enjoy! 😊
Rețetă și text Mara Iepure
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *