Uleiul din nuca de cocos, regenerator al celulei nervoase

Plecând de la Studiul de caz al soțului Dr. Mary Newport, „How a Doctor Reversed Her Husband’s Alzheimer’s Disease in 37 Days”,  vă prezentăm în cadrul managementul activ al stresului, o nouă soluție din categoria  R4 – resurse naturale -, ULEIUL DE NUCA DE COCOS, pentru prevenirea și la nevoie încetinirea, stoparea și în timp auto-vindecarea afecțiunilor generate de stresul cronic, problemele de concentrare,  imbatranire, depresie, tulburari de memorie si  alzheimarul. În interviul Dr.Brice Fife despre cartea sa „Stop Alzheimer Now”, sunt prezentate principiile metabolice și efectele consumului sistematic ale uleiului din nucă de cocos.

Uleiul poate fi folosit in salate sau poate chiar inlocui untul, dimineata, pe o felie de paine prajita. Se poate procura de la Magazinele Plafar sau Centrofarm, sau poate fi comandat pe internet.

Dieta poate juca un rol în prevenirea și tratarea afecțiunilor neurodegenerative?

      – DA, cu siguranta, da! Totul a început atunci când medicii au început să trateze aceste afecțiuni prin post, în general, și prin postul cu apă, în special. Pe timpul postului, medicii au observat că oamenii încep să se refacă miraculos după astfel de afecțiuni, una din ele fiind epilepsia. Astfel, pe timpul postului cu apă de  30 zile, corpul începe să producă cetone, deoarce nu mai erau consumate alimente ce conțineau carbohidrați. În această situație celulele nervoase din creier, au folosit cetonele în loc de glucoză. În același timp, cetonele au declanșat eliberarea factorilor neurotrofici, care la rândul lor au stimulat autoregenerarea celulelor nervoase din creier. În unele situații boala era complet remisă, iar în alte situații se observau ameliorări semnificative, dar pentru remisiunea completă era nevoie de un post prelungit la 6 sau 12 luni, ceeace este foarte greu de ținut.

În acest context, a fost inventată Dieta Cetonică – Ketogenic Diet-, pentru a mima postul, astfel încât corpul să producă cetone chiar și când persoana se alimentează cu anumite alimente (sărace în carbohidrați, dar bogate în grasimi). Din cauza conținutului redus de carbohidrați, nivelul glucozei în sânge scade și astfel forțează corpul să ardă grasimile,  în ficat, cu scopul de a produce din ele cetone. Acest tip de Dietă Cetonică a ajutat la vindecarea multor persoane bolnave de epilepsie. Apoi medicii au extins această dietă și la alte afecțiuni neurodegerative, obținând și în cazul lor efecte similare, deoarece factorii neurotrofici generați de cetone stimulau creierul să repare celulele nervoase disfuncționale sau să înlociuască prin regenerare celulele nervoase distruse. În același timp, cetonele alimentau celulele nervoase sănătoase, prin asigurarea nutrienților necesari unei funcționări eficiente și pe termen lung.

 

– Este oare posibil să regenerăm celulele nervoase distruse sau terminațiile neuronilor? 

      – Până nu demult, specialiștii neurologi credeau că odată ce o celulă nervoasă murea, ea dispărea pentru totdeauna și nu putea fi înlocuită de către o nouă celulă nervoasă, afirmând că ne naștem cu un număr de celule nervoase și numărul acestora scade continuu odată cu trecerea timpului. Dar cercetările ultimilor ani au demonstrat că această ipoteză nu este adevărată, deoarece, chiar și la vârstele cele mai înaintate (80, 90 sau chiar 100 ani) , noi continuăm să GENERĂM NOI CELULE NERVOASE, care să le înlocuiască pe cele distruse sau defecte și acest proces de REGENERARE a CREIERULUI poate fi îmbunătățit printr-o dietă corespunzătoare, folosind nutrienți adecvați.

 

 Dacă unii dintre noi, nu am cunoscut la timp o astfel de dietă, sau poate am consumat prea multe sucuri, sau prea mult allcool sau am consumat droguri, care au provocat distrugerea celulelor nervoase din creier, ce mai putem face acum?

– Soluția stopării și a reversării altzheimărului și a celorlalte boli neurodegenerative este generarea în ficat a cetonelor fie printr-o dietă cetogenică,  (cu calorii obținute: 70-75% din Grasimi, 20-25% din Proteine și 5-10% din Carbohidrați) – dar ea e foarte greu de urmat și multor oameni nu le place o astfel de dietă,  fie  folosind uleiul de nuca de cocos- cea mai bună sursă, conținând 63%MCT ( trigliceridele cu lanț mediu), iar prin consumarea lui, trigliceridele cu lanț mediu ajung direct la ficat unde sunt transformate automat în cetone, indiferent de nivelul glucozei din sânge, sau de câți carbohidrați am consumat la masă. Cetonele astfel produse ajung prin sânge la creier, alimentându-l, hrănind neuronii și declanșând factorul neurotrofic care va stimula vindecarea și reparearea celulelor nervoase din creier.

 

– Pentru a începe să înlocuim Celulele Nervoase distruse, sau să ajutăm la repararea celor defecte, va trebui să folosim uleiul din nucă de cocos tot timpul?

      – În principiu da, cu cât mai multe cetone vor fi produse în ficat, cu atât va funcționa mai bine creierul și cu atât mai mult va crește capacitatea de AUTOVINDECARE a creierului. Pentru persoanele care suferă deja de afecțiuni neurodegenerative, este recomandat să consume zilnic circa 5 lingurite cu ulei din nucă de cocos – distribuite la cele 3 mese, sub diferite forme (pe pâine, la salate sau chiar si la gătit).

 

Sursa articol material primit pe mail

Mai multe detalii despre uleiul de cocos si marile lui beneficii gasiti aici ULEIUL DE NUCA DE COCOS SI REGENERAREA NEURONILOR

Va multumesc pentru aceste informatii, tuturor celor care a-ti facut posibil ca el sa ajunga si la mine! Imi pare  extrem de pretios si ma bucur sa studiez mai departe cele scrise aici.

Va doresc sanatate si prosperitate, vitalitate si viziune clara a vietii pana la adanci batraneti!

Cu tot dragul meu,

Lavinia

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *