Un început de drum

“ – Care e cea mai bună mutare pe care pot să o fac acum?” O întrebare de început de drum…

“ – Să începi să lucrezi la relația pe care o ai cu tine! Viața o trăiești cu un suflet mare sau te vei simți la un moment dat, de parcă nu trăiești. Calea aceasta nu este pentru cei slabi de înger, este doar pentru cei care doresc să-și înfrunte fricile, să dea piept cu toate si să treacă dincolo de toate spaimele din viața lor. E nevoie de curaj pentru asta, știu! Dar cum altfel ai putea să ai o viață adevărată, fără minciună sau iluzia împlinirii? Cum altfel să te poți înălța la adevăratul tău standard de a fi un om, în adevăratul sens al cuvântului?”

Mulți dintre noi trăim planificându-ne vacanțele sau orele libere dintr-o zi. Unde mergem sau cu cine petrecem câteva ore, în care căutăm plăceri scurte dintr-ale vieții? Dar, oare câți dintre noi trăiesc planificându-și viețile, reflectând mereu asupra lor, întrebându-se mereu: 

“ – Oare care este destinul meu, care este misiunea mea personală pe acest pământ? Ce este destinat să fac și să las în urma mea?”

Aceste întrebări pot aduce o nouă conștiință. Vei înțelege ce nu mai vrei să tolerezi în viața ta și la ce standarde de excelență vrei să stabilești și să trăiești permanent, de aici înainte. 

“ – Asta înseamnă perfecțiune, dragul meu, și nu mărunțișurile validate de tine până acum. Să mă ierți! A-ti trăi viața aproape de perfecțiune înseamnă cu totul altceva… Atunci când ”te ai în vedere”, când încetezi să trăiești în anumite arii ale vieții tale în minciună, când începi să lucrezi la relația ta cu tine și să nu mai “nesocotești” darurile și talentele neprețuite pe care ți le-a dat Dumnezeu, abia atunci poți spune că tinzi spre perfecțiune. Vezi și tu acum diferența imensă între ce credem noi despre această perfecțiune și ce înseamnă ea, în fapt!”

Se spune că în viață putem avea un singur eșec: acela de a nu cuteza, de a nu încerca, iată adevăratul eșec al nostru. Da, cel mai mare eșec este să nu-ți descoperi și să lași să vină la lumină adevăratul tău potențial. Eșec este să stai cu fricile tale și să nu mergi exact acolo unde simți că te doare, spre ce te înspăimântă mai rău. Dar, în același sens, ar fi bine să înveți a fi blând cu tine și să ai răbdare. Vei avea o judecată clară și sănătoasă abia după o anumită experiență. La rândul ei, experiența necesită mult exercițiu și multe greșeli. Toate greșelile vin din lipsa unei tehnici bine stabilite și învățate, vin dintr-un mod greșit de a judeca lucrurile. Iar, pentru îndreptarea lor, ai nevoie de timp, claritate și multă voință…  

Adevărata libertate vine din viața trăită, ca un vas ce pornește pe mare și înfruntă toate valurile si toată frica generată de fiecare val, la fiecare furtună. Poți să trăiești și asemeni unui vas ancorat de mal, frumos îngrijit, admirat în fiecare zi și lipsit de înfruntarea de pe mare. Și, te întreb: oare care dintre situații te inspiră mai mult în felul în care să-ți trăiești viața?

Avem atâta nevoie să ne confruntăm cu spaimele noastre, să le înfruntăm și să nu fugim de ele. Uimitor este că, exact după ele se află adevărata noastră viață. Libertatea noastră, atingerea oricărei forme de perfecțiune este abia după aceste confruntări cu toate fricile și spaimele noastre.

” – Am înțeles, fac prima mutarea și încep să lucrez la relația pe care o am cu mine dar, oare care este primul pas, acum?”

Înainte de orice alt pas, ai nevoie să te ierți pentru tot ce consideri că poate n-ai făcut bine și să înțelegi că viața merge de aici înainte, trecutul nu mai poate fi schimbat. Nici să mai stai prea mult la reflectarea lui nu este de urmat. Ce poți să faci cu gândul la trecut? Să înveți din greșelile clare pe care le vezi atunci când te poziționezi cu adevărat către viața ta. Toate erorile de funcționare de până acum pot construi o bază a înțelepciunii personale. Iata cum poți începe încet și clar să construiești o punte între responsabilitatea față de sine și iertarea față de sine. 

Poate că acum, dacă stai o clipă, te întrebi:

  Oare, după toate astea, am să descopăr care e destinul, menirea mea pe acest pământ? Ia aminte: Nu descoperirea destinului ar trebui să-ți fie primul gând, lasă-l să se întâmple pe acesta. Tu vezi de viața ta și începe să iei în serios relația ta cu tine și mai apoi și relația cu ceilalți! Vezi de tine! Să te cunoști și să dai la o parte toate măștile pe care le purtai până acum. Începe să te cunoști cu adevărat, care-ți sunt adevăratele valori și nu cele luate sau copiate din societate sau de la cei din jur, de-a lungul vieții. Descoperă-ți valorile cele mai profunde și adevărate și află ce te face cu adevărat fericit. Descoperă-ți preferințele și care sunt adevăratele tale priorități, înfruntă-ți temerile și depășește toate aceste obstacole create de toate fricile cumulate în timp. Abia așa poți să dai voie vieții să vină către tine și oamenilor alături de care să te însoțești, în călătoria ta. 

Până la descoperirea destinului ai nevoie de atenție asupra ta și să reflectezi la toate lecțiile pe care le ai de învățat. Da, ai nevoie de o anumită disciplină pentru toate acestea și de o anume înțelegere a rigorii personale. Oprește-te să-ți mai irosești timpul și energia pe plăceri de moment, caută adevărata perfecțiune. Când vei afla toate aceste, da, abia atunci începi cu adevărat să trăiești, să te simți viu!

Pe măsură ce ne trezim și începem să fim asumați și autentici, odată ce pornim pe un drum în care ne privim viața într-un cadru autentic, temerile noastre încep să iasă la lumină și au nevoie să fie confrunate. Iar acesta nu e deloc un proces ușor, ai nevoie de curaj.  Ai nevoie de o putere pentru a te separa de ceilalți, pentru a ieși din mulțime și a rămâne credincios naturii tale. Întotdeauna vei regăsi această imagine într-un adevărat lider: va fi separat de mulțime și credincios fața de ce este el cu adevărat.

Când renunți la dorința nestăvilită de a te preocupa de tine și de propria supraviețuire, atunci când începi să te dedici cu sinceritate celorlalți, pentru a-i sluji pe ceilalți, abia apoi viața ta se va umple de un succes cu adevărat transformațional la nivel interior. Dar asta este după ce tu ai făcut ceva pași în adevăr și lumină…

În fiecare persoană în care vezi ceva ce te deranjează la o altă persoană te poți gândi că este o oportunitate pentru dezvoltarea ta personală. Ai șansa în aceste situații să te simți privilegiat, viață îți oferă un cadou superb pentru a putea trece la un alt nivel. Dar, până acolo, fă tu primul pas și începe să iei înserios relația ta cu tine…

2 raspunsuri
 1. Tania
  Tania says:

  Foarte adevarat ceea ce spuneți, este exact ceea ce aveam nevoie să citesc acum cand mai am nici 3ore si împlinesc vârsta de 40 ani, lăsând trecutul în urmă, cu tot cu greșeli, cu accidentul de circulație avut în urmă cu 2 saptamani, în urma căruia trăiesc pentru că am avut zile de la Dumnezeu și cu multe altele, mă văd acum trecând la un alt nivel. Doamne ajută!

  Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Vă doresc multă sănătate, bucurie și putere să faceți totul pentru a avea o viață împlinită și luminoasă!
   Doamne ajută!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *