”Urzicile mamei”

“Urzicile mamei” –  o rețetă primită în Comunitatea F.E.M.E.I.A., de la una dintre Ambasadoarele F.E.M.E.I.A., Camelia Ciobanu.
M-am bucurat, pentru că în plin sezon, iată ce deliciu și ce răsfăț nutrițional ne putem pregăti fiecare dintre noi acasă!
Nu rata sezonul VERDE! Bucură-te de energia și vitalitatea oferită de natură, prin toate formele ei de manifestare.
Unul dintre ele: frunzele verzi – ”urzicile ce ne schimbă sângele”, cum este vorba din bătrâni cu multă semnificație.
Mulțumim mult, Camelia Ciobanu, pentru contribuția ta atât în Comunitatea F.E.M.E.I.A., cât și în Comunitatea DIETETICA. 
Și, în numele tuturor, te rog îmbrățișează-o pe mama ta, cu toată recunoștința și dragostea noastră! 
Săru-mâna pentru masă!
”Ingrediente:
– 1kg urzici;
– 1 capatana de usturoi
– 2 legaturi de leurda
– 2 linguri de ulei
– 1 ½ lingura de faina
Mod de preparare:
  • Urzicile fragede de primavara se curata.
  • Sunt alese frunzele si indepartate cozile groase.
  • Urzicile se spala cu apa rece minim in 3 ape, intre timp se  pune o oala mare cu apa la fiert. Cand apa da in clocot punem urzicile curatate si le lasam la fiert circa 10 minute.
  • Oprim focul si dam oala la o parte apoi strecuram uzicile printr-o sita si turnam peste urzici un jet de apa rece. Lasam urzicile la scurs cateva minute.
  • Zeama in care au fiert urzicile se pastreaza (mama o bea ca pe un ceai si o foloseste si la clatirea parului).
  • Se pun urzicile intr-un bol si se paseaza cu un blender.
  • La final adaugam si cele doua legaturi de leurda si le pasam impreuna cu urzicile. Leurda se pune cruda. Intr-o cratita, de preferat neaderenta, se pun 2 linguri de ulei peste care se toarna urzicile si leurda pasate.
  • Intr-o cana se pune faina si se subtiaza ca o pasta cu zeama de la urzicile fierte si apoi amestecul se toarna peste urzicile din cratita. Amestecam bine si lasam urzicile pe foc mic cateva minute.
  • Separat se curata usturoiul si se piseaza intr-un mojar cu putina sare si se adauga un pic de zeama de la urzicile fierte pentru a creea un mujdei de usturoi.
  • Se da cratita de urzici jos de pe foc si se pune mujdeiul de usturoi, amestecand pana obtinem consistenta dorita. Daca urzicile au o consistenta prea groasa ele pot fi subtiate cu zeama de la urzici si le dam jos de pe foc cand avem consistenta dorita.
  • Urzicile merg foarte bine cu o bucata de mamaliga calda.
Pofta buna!”
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *