Vindecarea prin gandire – Noesiterapia

Noesis provine din limba greaca si inseamna “actiunea gandirii”. Noesiologia este stiinta care studiaza efectele produse in viata, de catre fiecare gand. Acest principiu a fost introdus de chirurgul Angel Escudero si este pe larg tratat in cartea “Vindecare prin gandire. Noesiterapie”, carte aparuta la Editura For You.

Fiecare gand influenteaza energiile globale ale omului si, conform semnificatiei ei intrinsece, se va produce ori un efect util si benefic, ori unul negativ si daunator. Reactia biologica pozitiva are loc atunci cand organismul functioneaza asa cum ar trebui. Pentru o functionare corecta a corpului uman, trebuie sa existe un echilibru in sistemul nervos vegetativ-respectiv intre sistemul simpatic si parasimpatic.

Boala reprezinta de obicei lipsa de iubire in viata unui om, ceea ce produce o dizarmonie psihosomatica. Psihologic si fizic, boala este o cerere de iubire… Copiii demonstreaza ca aceste afirmatii sunt adevarate. Se stie ca cei din spitale si orfelinate, lipsiti de iubirea mamei lor, cad prada tuturor tipurilor de boli, intr-o masura mai mare decat cei care se bucura de iubirea si grija mamelor. Aceste boli sunt o cerere de iubire. Sa ne reamintim de experimentul facut, unul dintre primele experimente umane, in care copii noi-nascuti, luati de langa mamele lor, hraniti si ingrijiti, dar fara nici o atentie si nici un afect indreptat asupra lor, au murit, nu au supravietuit lipsei de iubire si afectiune.

Ce se intampla cand un om se gandeste si la lucruri pozitive si la cele negative fara sa aleaga?

El produce blocaje in lantul vietii lui, deoarece nu a invatat ca pentru a merge continuu in directia binelui, trebuie ca intotdeauna sa traga in aceeasi directie, cea pozitiva.

Iata cativa pasi pentru vindecare prin gandire propusi de Dr. Escudero:

  •  Cantitatea si calitatea apei din organism sunt esentiale pentru a pastra o stare buna de sanatate, iar sanatatea este imposibil de pastrat, fara a respecta semnificatia gandurilor sau cuvintelor. Cand corpul este deshidratat, pentru ca nu beti suficienta apa, creierul va poate da sfaturi eronate. E posibil sa simtiti foame, cand corpul cere apa iar cand mancati, nevoia de apa creste. Apa nu poate fi inlocuita de alte fluide! Apa este de neinlocuit!
  •  Intotdeauna sa ganditi si sa vorbiti numai de bine! Nu ganditi si nici nu vorbiti despre rau, nici macar sa-l negati. Creierul nu poate intelege o negatie si nu o va putea face niciodata. Trebuie sa cautati binele opus raului de care suferiti, sau de care va este teama. Cand il veti recunoaste, trebuie sa va amintiti urmatoarele cuvinte: ”am nevoie”. Apoi, puneti dupa “am nevoie” lucrul pozitiv de care aveti nevoie: opusul raului. Continuati sa ganditi si sa vorbiti despre binele pe care l-ati recunoscut deja si sa credeti ca va fi usor de obtinut, in orice moment. Continuati astfel, pana cand veti obtine tot ce va doriti.
  •  Este necesar sa schimbam frica cu iubirea, aceasta sa fie cea mai importanta motivatie pentru actiunile omului. “Iubirea nu ar trebui să implice aşteptări; altfel, bucuria moare. Atunci când ai aşteptări, frustrările vin. Nimeni nu îţi poate îndeplini aşteptările şi nu e nimeni care are nevoie ca tu să îi îndeplineşti aşteptările. Acestea provin din mânie, dintr-o minte nevrotică. Dacă cineva chiar îţi îndeplineşte aşteptările, atunci dragostea adevărată dispare. Iar celălalt devine o necesitate, o nevoie, o posesiune – o posesiune valoroasă, dar în acelaşi timp o posesiune ca toate celelalte.” OSHO
  • Este necesar sa gandim tot timpul in prezent, sustinand ideea ca avem tot ceea ce ne trebuie si ce ne este benefic: liniste, sanatate, stapanire de sine si bunastare . Nu trebuie sa negam raul de care suferim, deoarece, facand asta accentuam in creier tot ce am stocat  legat de ceea ce negam. Raul nu ar trebui mentionat deloc, nici macar pentru a-l nega. In creier, negarea nu are aceeasi forta ca ideea pe care vrem sa o negam. Deoarece ideea care urmeaza negatiei este, de obicei, despre un rau de care suferim, sau pe care nu-l dorim, creierul nostru detecteaza totul cu o mai mare intensitate, iar noi ne supunem riscului de a-l amplifica (de a amplifica exact ceea ce dorim sa eradicam).

Principiile noesiterapiei au fost indelung testate si folosite in tratamentul ulcerelor, grefelor de piele, hemoroizilor, herniilor inghinale si ombilicale, simpatectomii peri-arteriale, chirurgie cosmetica , arteroscleroza. Dr. Escudero ofera astfel o perspectiva minunata de impacare a medicinei alopate cu principiile energetice si spirituale care conduc viata.

Noesiologia are un cuvant foarte important de spus si in privinta cancerului. Iata ce spune dr. Escudero despre aceasta boala:

Se stie ca aceasta boala apare la cei care, la nivel constient sau inconstient, au pierdut dorinta de a mai trai asa cum traiesc in acel moment, care au renuntat la tot. Asta se intampla pana si copiilor, indiferent de varsta, influentati la nivel inconstient de pesimismul parintilor sau rudelor, sau de circumstante vitale pe care nu le pot depasi. Acumularea reactiilor biologice negative se traduce printr-o scadere a ceea ce se numeste imunologie genetica-capacitatea naturii de a corecta si a reordona alterarile sau erorile ADN ale celulelor, care permit multiplicarea Acest obiectiv poate fi atins numai prin folosirea pozitiva a gandului, care exprima dorinta pacientului de a trai. Cu ajutorul energiei lui creatoare trebuie sa se creeze un ordin pentru restabilirea, in ADN, a informatiilor genetice corecte. Acesta este remediul impotriva cancerului si, fara indoiala, mecanismul ce sta la baza vindecarii spontane. Aceasta este directia pe care trebuie sa mergem in viitor. Cu ajutorul unui mecanism constient al pacientului, trebuie sa-i invatam cum sa-si doreasca cu adevarat sa traiasca, sa invete sa-si rezolve sau sa depaseasca problemele din viata-problemele care sunt responsabile de aceste situatii. Ei trebuie sa transmita constient aceasta vointa catre creier – si, de acolo, in intreg organismul, pentru a restabili un control interior adecvat asupra reproducerii celulare.”

 

Sursa: material primit pe  mail (multumesc Andreea, multumesc Dna Monika Poka)

 

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *