Vitamina D este vitala unei bune stari de sanatate

IMG_3265În ziua de astăzi, auzim vorbindu-se foarte mult despre vitamine, nutrienți și un accent mărit se asigură doar pentru unele dintre acestea, cum ar fi Mg, Ca, uitând să se spună că, în fapt, toate vitaminele și toate mineralele din organism au o însemnătate egală, ele lucrând într-o sinergie care depășește cu mult puterea noastră de înțelegere.

 

Îmi propun astăzi să vă fac atenți asupra vitaminei Dși importanței ei vitale. Deschid discuția cu un îndemn de aducere aminte: ce se recomandă tuturor bebelușilor ca și supliment, imediat după naștere? Mamele își aduc aminte – cu siguranță -, că o picătură de vitamina D zilnic este recomandată noilor născuți, chiar din primul ciclu de viață. Este limpede acum cât este de importantă acestă vitamină?

Ce face vitamina D în corp?

Stimulează toate organele vitale și reduce riscul tuturor formelor de cancer în întreg organismul. Oamenii de știință recunosc acum că un nivel scăzut de vitamina D mărește riscul de boli cardiovasculare și al depresiilor psihice, precum și riscul acestei boli evidente, osteoporoza. Teste de laborator arată nivele foarte mici din acestă vitamină, ceea ce crește riscul apariției unor afecțiuni asociate fenomenului de îmbătrânire

Bine, de unde procurăm vitamina D, veți întreba, cu siguranță?

Organismul nostru are capacitatea de sintetizare a acesteia, condiția fiind prezența soarelui! Aceasta este produsă sub lumina soarelui la nivelul pielii, de unde este absorbită și circulă în fluxul sangvin. Este stocată în ficat și trebuie prelucrată de către acesta și de către rinichi pentru a ajunge în forma activă. Iarna avem un aport mai scăzut a acesteia, tocmai în întâmpinarea acestora vin să vorbesc acum despre acesată vitamină.

Zilnic, atunci când este soare, amintiți-vă să vă expuneți măcar și pentru câteva minute, să vă lăsați mângâiați de razele sale, dătătoare de viață, căldură si…vitaminaD!
Cât de bine este asimilată vitamina dintr-o capsulă, putem să discutăm și nu vom știi niciodată, ce știm, sunt sursele naturale la care putem apela spre obținerea ei. Îmi îndemn pacienții să facă plimbări zilnice, cu expunere solară, vara cu pielea pregătită cu uleiuri naturale, spre împlinirea unei adevărate ”băi terapeutice de soare”. Perioada de timp cu expunere solară, atât vara cât și iarna, este diferită de la persoană la persoană. Să fiți cumpătați în aceste băi solare, în special pe timpul verii. Însă, mereu să aveți în vedere cât bine aduce soarele și razele sale corpului și vieții noastre!

Mereu alegeri conștiente în fiecare moment, la fiecare masă din dieta zilnică!

 

Articol publicat Aici

 

2 raspunsuri
 1. Balas
  Balas says:

  Buna seara,

  Imi puteti recomanda niste surse de vitamina D si C naturale ? Sau chiar si produse de sinteza.

  O seara placuta

  Răspunde
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Natural C: pătrunjel, lămâie, cătină, ardei roșu – zilnic!
   Vitamina D: soare și iarna e bine să avem un supliment cu vitamina D. Să mă iertați, nu pot face recomandarea unei firme anume…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.