Este deci nevoie de literatura in domeniul nutritiei si dieteticii? Sunt aici sa prezint o carte in acest domeniu. Pentru ca eu cred ca da, este inca nevoie si aceasta datorita faptului ca asistam in acest domeniu la un dezechilibru foarte mare. Aproape toate aceste productii in domeniul nutritiei abordeaza doar un aspect exterior. Toate se intrec in formule matematice prin care sa ne hranim sanatos.Toate se focalizeaza pe numarul de calorii, pe grame, pe proteine, s.a.m.d. Aproape toate uita de mediul in care noi introducem aceste alimente si care este cel putin la fel de important.

De aceea cred ca aceasta carte, Dietetica este binevenita pentru ca ea aduce o contrabalansare a unei balante mult prea dezechilibrate pentru ca ea abordeaza acest domeniu intr-un mod integrat, intr-un mod armonios, punand accent foarte mult si pe interior, si pe suflet. Aceasta carte vorbeste despre hrana trupului, dar in egala masura despre hrana sufletului.

Prof. dr. Dorel Sandescprorectorul UMF “Victor Babes” Timisoara

Relansarea cărții la Libraria Cărturești

Într-o lume agresată de reţete de slăbit şi de soluţii miraculoase la problemele vieţii, autoarea Lavinia Bratu îmbină armonios credinţa cu bunacuviinţă şi politeţea aşezărilor la masă.

În pagini scrise cu delicateţe feminină şi altruism cosangvin erudiţilor în domeniul nutriţiei, de-o densitate morală elocventă, întâlnită doar în cărţile de religie, regăsim reţete vechi de fericire şi sănătate, împreună cu pilde religioase, menite să ne aducă starea de bine.

Marius GhilezanRomania Libera

O carte spre trezire şi îndreptare, ca o poveste, ce-şi doreşte să aducă o dreapta înţelegere, o schimbare în vieţile celor ce citesc.

Dorinţa de schimbare, răbdare spre deprindere şi îndrăzneala în a trăi o viaţă autentică, departe de orice înşelare! Lucruri simple, schimbări conştiente şi o hrană potrivită sănătăţii trupului şi minţii…

Gheorghe MironZiua de vest

Nu știu cum am scris acestă carte… S-a întâmplat pur și simplu să am curaj și să adun din toate informațiile primite din cărți, din toate schimbările conștiente ale vieții mele. Le-am adunat cu gând de bucurie și dăruire și, iată, așa am început a scrie, spre a da mai departe. Dumnezeu m-a ajutat în acestă lucrare…O culegere de texte, o culegere din dăruirea altor oameni către oameni, adunate și împletite cu propriile mele gânduri, înțelegeri și simțiri. Mulțumesc și dăruiesc mai departe! O carte spre trezire și îndreptare, ca o poveste, ce-și dorește să aducă o dreaptă înțelegere, o schimbare în viețile celor ce citesc. Dorință de schimbare, răbdare spre deprindere și îndrăzneală în a trăi o viață autentică, departe de orice înșelare! Lucruri simple, schimbări conștiente și o hrană potrivită sănătății trupului și minții… Și hrană pentru suflet, prin atenția asupra celor ce înalță, asupra celor ce ne împlinesc menirea și frumusețea umană, aici pe pământ. Despre lucruri simple și drepte…Iertați cele nepotrivite și rătăcite, luați doar cele de bună învățătură și bună credință! Să fie cu folos și bucurie!

Noutati pe blog

Hrană pentru minte, suflet și viață în vreme de COVID-19

26/03/2020/de bogdan

15 pași din dieta unui consilier de nutriție

Iată, o întrebare adresată recent de o copilă de 11 ani ce…
21/03/2020/de Lavinia Bratu

Ce se ascunde în spatele isteriei Covid

L-am ascultat pe Prof. Astărăstoae și, mă simt mult mai bine…
19/03/2020/de Lavinia Bratu

Cum să fiu bine, în această perioadă? 

Și pentru mine este o provocare să stau în casă, să mă…
17/03/2020/de Lavinia Bratu

Ce altceva mai poate însemna asta?

Am trecut prin tot felul de stări, în ultimele zile...…
14/03/2020/de Lavinia Bratu

Schimbări mici, rezultate remarcabile

Chiar pot să fac mai bine de atât?
Te poți antrena să obții…
07/03/2020/de Lavinia Bratu

Interviu cu Zoia Zărnescu

Vrei să cuprinzi mai mult exercițiul atenției asupra ta?…
02/03/2020/de Lavinia Bratu

Tehnică de respirație, pentru oxigenare și alcalinizare

Un obicei pe care aș vrea să-l instalez, iată-l chiar aici!…
15/02/2020/de Lavinia Bratu

Suprautilizarea mediului digital declanșează declinul mintal

Psihologul Manfred Spitzer: ,,Smartphone-ul e cel mai rău-famat…
09/02/2020/de Lavinia Bratu

Design your life and then go live it!

”Care crezi că este cel mai mare proiect al tău, pe care-l…
08/02/2020/de Lavinia Bratu

Îndrăznește să vrei mai mult de la tine!

Există în noi o dimensiune matură care este responsabilă…
01/02/2020/de Lavinia Bratu

Zahărul, ”drogul alimentar” (2)

Pe lângă favorizarea obezităţii, diabetului şi afecţiunilor…
26/01/2020/de Lavinia Bratu
Load more