Cartea IUBIREA, de Octavian Blaga

Traversez o perioadă în care caut ceva, parcă-mi caut drumul… Și nu-i vorba de vreo rătăcire, mai degrabă este vorba despre verticalitate și lumină. Am mai bine de 15 ani de studiu neîntrerupt despre om-vindecare-psihologie-viață. Iar acum, simt să mă opresc, să dau mai departe din cine sunt acum. Cele regăsite în cartea ”Iubirea”, scrisă de Octavian Blaga, îmi dau curaj spre împlinirea acestei năzuințe:

 

”Cunoașterea analitică este o cunoaștere prin luptă. Lupta prin care încercăm
a înțelege și a poseda”obiectul” cunoașterii. 

Cunoașterea prin iubire însă, este un efect al iubirii însăși.
Ea topește întrebările și anulează orice nevoie de capacitate.
Este precum o dulce sărutare!”

 

Am descoperit această carte acum 10 zile. Am citit-o după Crăciun și sunt recunoscătoare. M-a edificat în ceea ce privește obiectivele din următorul an și mi-a clarificat intenția de a fi mai aproape de oameni, în procesul terapeutic de vindecare, în anul care vine. 

Este o carte pe care, cu îngăduință scriitorului, ți-o dăruiesc și ție. Este o lectură prin care vei simți mărturia venită din sufletul omului. Octavian Blaga a scris o carte vie, despre om și iubire.
 

Mă provoacă de ceva vreme iubirea, pură și simplă. A venit odată cu Saskia această provocare către mine și sunt tare recunoscătoare. Fac pași mici, timizi, de ani de zile… Saskia îmi dă lecții, discret sau mai brutal, poate-poate mă dezmeticesc și eu. Iar acum, citind această carte, am o stare, m-a cuprins cumva un Duh pus de către scriitorul Octavian Blaga în cele scrise… Mi-am deschis ochii mai mari. Și inima parcă o simt mai vie.

 

”Viața omului care acceptă și alege iubirea se schimbă, se metamorfozează ființa sa cu totul. Gândirea devine simplă, cuvintele și felul de a vorbi, de a relaționa se modifică. Înțelesurile celor trăite devine altul. Funcțiile psihicului se iluminează, având o privire panoramică și, în același timp, intimă asupra vieții și asupra ființelor. Simțurile i se schimbă. Văzul, pipăitul, auzul, mirosul, gustul unui astfel de om se transformă… Una astfel de om iubește oamenii cu o iubire infinită, eliberatoare, care-i face și celui de lângă el loc, nevăzându-se niciodată superior lui. Acel suflet nu mai știe unde începe și unde sfârșește iubirea și nici nu-l mai interesează…”

 

Despre vindecare îmi doresc să fie anul care vine. Da, și despre vindecare. Să primesc cu iubire oamenii care vin către mine și să le fiu de nădejde în procesul lor de căutare, vindecare, cunoaștere și transformare. Iar odată cu ei și eu să simt cum lucrează comuniunea dintre noi și vindecarea mea…

 

”Cu cât evităm mai mult să ne ocupăm de loviturile primite de sufletul nostru, cu atât mai multă energie va depune psihicul pentru a denatura și conține presiunea inconștientului, care le tot împinge în diverse situații la suprafață.” 

 

Ce facem când ne simțim epuizați, cânt trupul și psihicul ne tot dau semnale că nu mai pot, că nu sunt bine, iar omul nu-și găsesc liniștea? Când aceste resurse se epuizează, se instalează oboseala cronică și boala. 

Doar atunci când ne hotărâm să vedem de rănile și suferința sufletului, căutând ajutor, cu adevărat începe adevărata existență a omului. Retrăirea și descoperirea acelor momente ce aparțin trecutului, – însă controlează și parte a prezentului -, sub supravegherea unui specialist este o bună recomandare, pentru fiecare. Cu susținere și ghidaj se pătrunde în procesul de retrăire ale acelor  momente grele din viață, de data aceasta într-o manieră sănătoasă. Se caută dobândirea unui sens interpretativ și constructiv, ce va aduce eliberarea și de cele mai multe ori vindecarea.

 

Atunci când am citit despre suferința sufletului și când am înțeles că.. să strângi din dinți, să ții suferința în tine și să nu arăți slăbiciune, practic recurgi la asfixierea sufletului. El are nevoie în aceste situații să fie lăsat să respire.. Să învețe mai apoi să respire spiritual, adică să inspire experiențele și să țină ce este hrănitor și să expire ce nu este necesar…” 

 

Ce se întâmplă, de cele mai multe ori? Sufletul rămâne blocat în inspirație, nu mai poate să evacueze ce este toxic. Care sunt urmările? Are loc asfixierea sufletului, odată cu asta și atrofierea conștiinței ce nu mai poate să se dezvolte în sensibilitatea sa firească, de frica durerii și a suferinței.

Dacă negăm în noi forța care ne poate salva și nu integrăm și nici nu înțelegem răul din viața noastră, ne asumăm, oare, urmările? Avem impresia că putem lăsa în urmă durerea, însă, ea are cu totul altă surprindere. Purtăm cu noi momente și oameni pe care nu-i iertăm, dureri din care nu am învățat nimic bun, căderi pentru care am găsit doar vinovați. Ori viața aceasta este plină de situații de acest fel, tocmai pentru ca noi să devenim mai puternici, să ne capacităm cu resurse și să săvârșim mai departe călătoria noastră.

 

”Iubirea este singura care ne poate scoate din valurile lumii.
Iubirea este singura care poate pașii peste ele.
Iubirea rămâne în ziua de astăzi singurul reper, singura mână întinsă omului, singura speranță….
Să nu ne lăsăm înșelați. Nici normativitatea, nici civismul, nici inteligența nu ne vor fi de nici un folos. Doar Iisus , Ființa Iubire.”

 

Poate că așa se explică de ce iubirea este cea mai înaltă formă a existenței acesteia, la care suntem chemați cu toții. Ne împlinim existența și o transformăm în supra-existență, devenind surse de viață iubitoare și ființe ale iubirii – toate acestea fac parte din misiunea personală a fiecăruia.
 

”Omul, ca parte din împărăția multiverselor multidimensionale, face parte din eternitate și iubire.. din iubire ne naștem, fiind suflu de iubire.
Intenția cu care suntem creați este de unire liber asumată cu iubirea existentă..

 Iubirea deschide ochii sufletelor, pe când egoismul le închide în orbire…”

 

 

 

Darul meu către tine: descarcă în format digital cartea de AICI

 

De aici se poate și comanda:

https://www.librariabonifaciu.ro/magazin/editura-bonifaciu/alte-titluri/iubirea-de-octavian-blaga/

 

 

 

Vrei minuni? 

Tu ești cea mai vie minune, chiar acum.

Așa că, dă-ți voie și … STRĂLUCEȘTE!

Îți mulțumesc pentru că ne însoțim și călătorim ÎMPREUNĂ.

Love + Appreciation

Lavinia

 

Sursă photo: https://pixabay.com/ro/photos/palmele-%c3%aempreun%c4%83-a-%c3%aenv%c3%a2rti-echip%c4%83-7662124/

3 raspunsuri
  • Lavinia Bratu
   Lavinia Bratu says:

   Aveți linkul în articol, de unde puteți comanda cartea sau de unde o puteți descărca în format electronic.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *